שלום!! אשמח לעזרה,

שלום!! אשמח לעזרה,

בנתיים, אני ממש רוצה ללמוד עוד השנה. (ביררתי ואני עוד יכולה.) כל מה שמעניין אותי עכשיו , אם אני חייבת לבחור, זה הוראה ותמטיקה. יש לי 2 אפשרויות: או ללמוד במכללה ואז אני אהיה עם ת.הוראה ותואר מופחת מתואר ראשון רגיל _b.ed . (אם ארצה לעשות תואר שני באונ' אני אוכל) או ללמוד באוניברסיטה מתמטיקה (שזה הרבה יותר קשה מהמכללה) ולצאת עם תואר ות.הוראה. העניין הוא שאני לא יודעת אם אני רוצה להמשיך עם הוראה כל חיי, אף פעם לא עסקתי בתחום, פשוט נראה לי שאני אסתדר בו. מה שבטוח, עם מתמטיקה (הייטק,ולהיות מול מחשב כל הזמן) אני לא רוצה להמשיך.. עם הוראה יכול להיות שאני אתפתח לסוגי תרפיות למיניהם. אבל אינני יודעת! האם לקחת את הסיכון עם התואר המופחת של המכללה? או שזה יהיה טוב אם יהיה לי תואר ביד גם אם זה מתמטיקה, ואני לא ממש רוצה לעסוק בו!? (כי זה פותח דלתות?) אני פשוט חוששת לעשות תואר שני, כי אני חושבת שזה לא יבוא לי בזמן טוב. האם כולם עושים בסופו של דבר תואר שני? ולא צריך לחשוש מ'זה? תודה רבה רבה רבה.

עזרה

שלום לך, כשמתלבטים על מה ללמוד, אז הרבה פעמים עולה השאלה של עד כמה התואר שלי "שווה". אני חושבת שצריך לשאול "האם התואר מתאים לי ומעניין אותי?" וגם: "האם אוכל לעסוק במקצוע שאותו אני לומדת?" ו"האם אוכל להתפתח מקצועית בעקבותיו?" האם התואר במתמטיקה ללא ההוראה מעניין אותך, האם את רואה את עצמך עוסקת בו? האם בסופו מחכה לך עבודה בתחום? האם הוא יוביל אותך בהמשך לכיוונים שאת רואה כיום כמעניינים? לגבי עיסוק בהוראה כל החיים: היום הרבה אנשים לומדים ועובדים במקצוע מסויים כמה שנים ואח"כ מתפתחים ומוסיפים תעסוקות שונות או משנים כיוון. אני חושבת גם שאת לא צריכה לחשוש מלימודי המשך. לא כל לימודי המשך הם תואר שני. ישנן תעודות שונות או קורסים קצרים שלומדים ומוסיפים לכישורים ולתעסוקה שלך. את לא צריכה לראות את עצמך לומדת עכשיו תואר נוסף או תעודה נוספת, אבל טוב לדעת מה אפשרויות ההמשך, במיוחד אם יש כמה כאלה. דעתי האישית היא שלא צריך ללמוד משהו בשביל התואר עצמו ושוויו כביכול. כל טוב, ניבה

it3ai999

New member
שלום

שלום רב.. אני אנסה לעזור לך .. עד כמה שאני אוכל. דבר ראשון, למה את חושבת שתואר ממכללה יהיה "תואר מופחת"? אם תלמדי במכללה מוכרת לחינוך אז אין לך ממה לחשוש! בכל אופן אם המטרה היא להיות מורה (נראה שזה מה שאת רוצה סה"כ) אני חושב שיהיה הכי הגיוני לעשות תואר בחינוך עם תעודת הוראה במתמטיקה, ולשם כך יהיה עדיף לך ללמוד דווקא במכללה ולא באוניברסיטה (מהסיבה שמקבלים הרבה יותר ניסיון מעשי בשטח במכללות להוראה בניגוד לאוניברסיטאות). דבר שני, גם אם לא תרצי להמשיך כמורה, את לא חייבת, יש המון כיוונים שאפשר להמשיך איתם אחרי B.E.d ותעודת הוראה (ייעוץ חינוכי, לקויות למידה,ניהול מערכות חינוך וכו').אני למדתי במכללת בית ברל לתעודת ההוראה ואני מצטער שלא למדתי שם גם ל-B.Ed (אם ראית הודעה קודמת שלי כאן בפורום אז עברתי הסבה מתחום אחר). מדובר במקום "בעל שם" וכשחיפשתי עבודה לאחר לימודי ההוראה מצאתי בקלות. אני כרגע לומד כאן לייעוץ חינוכי אחרי שעבדתי כמורה לפרק זמן מסוים, והחלטתי להתקדם. אני באמת חושב שאין לך מה לחשוש וסה"כ יכול להמליץ לך שבמקום לבזבז זמן כמו שאני עשיתי בתואר ואז לאחר מכן תעודת הוראה (ידעתי שאני נמשך להוראה), פשוט תלמדי ישר לתואר בחינוך עם תעודת הוראה.

תודה, חמא3 זה גם בשבילך

אני רואה את המקצוע מתמטיקה יותר בתור הדרכה ספציפית, לימוד, מתן אינפורמציה, מאשר חינוך. נראה לי שאנשים שאומרים אחרת חיים במין חלום, אנשים עם הרבה דיבורים ופחות פרקטיים. אני טועה?! כמובן שיש בזה חינוך. אבל מורות למתמטיקה יותר באות ללמד מתמטיקה מאשר לחנך. החינוך שלי יהיה פעוט, המפגש עם האישיות של התלמיד היא קטנה, ולכן כך גם תיהיה ההשפעה עליו. בכל מקרה, דילגת על הנקודה הכי החשובה, אני לא בטוחה שאני רוצה להיות מורה, ולכן ההתלבטות אם ללמוד במכללה או באוניברסיטה כ"כ גדול. כי אם לא אמשיך בחינוך.. התואר שלי לא ייחשב הרבה. נכון לעכשיו- אני חושבת שאני לא רוצה להמשיך בחינוך. אתם מקסימים שאתם עונים לי. תודה.

DaliaLama

New member
אפשר גם וגם...מכללת אורנים ואוניברסיטת חיפה

שלום לך, לידיעתך, באורנים, המכללה האקדמית לחינוך, ניתן ללמוד תואר ראשון במתמטיקה (מקבלים תואר ראשון B.Sc של אוניברסיטת חיפה) ותעודת הוראה ממכללת אורנים. יכול להיות שהשילוב הזה יענה על הרצון שלך לעשות תואר של אונ' יחד עם תעודת הוראה. את יכולה לפנות למכללה (או להסתכל באתר), לבקש לדבר עם מרצים/בוגרים ולהתרשם. שיהיה בהצלחה!!!

חמא3

New member
תעודת הוראה זו זכות

אני לא חושבת שתואר B.ED הוא תואר מופחת. עובדה שניתן להמשיך איתו לתואר שני בכל אוניברסיטה. אבל השאלה היא לא זו. אלא האם עבודת השליחות הזו שנקראת הוראה אכן מתאימה לך. אפשר להיות דוקטור וכו' אבל ללא כל מסוגלות להכלה והבנה של אנשים. מקצוע ההוראה הוא מהחשובים ביותר לדעתי האם יש לך את התכונות הנדרשות? כי אם כן אז המימוש מובטח נסי את ההכוונה של כף ידע

תודה רבה! זו בדיוק השאלה הגדולה!

אני מסכימה איתך שזו עבודת שליחות. אני לא יודעת איך לבחון את מידת ההכלה שלי אנשים, אבל מטבעי אני עובדת קשה, ואם אכנס לעבודה ואוהב אותה- אעשה הרבה כדי להיות הכי טובה בה.

חמא3

New member
הקשר בין המוח וטביעות האצבעות

התגלה במחקרים גנטיים. לכן ניתן לזהות מרכיבים אישיותיים ויכולות מולדות דרך הטביעות.זה מרתק, מדויק ועוזר להבין איך לנצל את המכסימום מעצמך. שווה התנסות.

למעלה