שלום אשמח לעזרה

שלום אשמח לעזרה

ברשותי מכונה תפירה חשמלית טובה לפני 20 שנה ,אך היא תופרת עם לולואות קטנות ומאוד מעציב אותי כי החזרתי אותה מתיקון ,ןהטכנאי הראה לי שהיא תופרת טוב אך כשהחלפתי חוט שוב התפירה בתחתית הבד רפוי ועם לולאות קטנות ,לא כמו התפירה העליונה חלקה ואחידה אשמח לכל מישידע להדריך אותי מה לעשות על מנת שאתפור בצורה אחידה ללא תפר רפוי.תודה

מIתר לי

New member
יכול להיות שהבעיה במתח של אחד החוטים

אני לא רוצה להגיד סתם, אבל זה מה שעולה לי בראש אמור להיות אופציה לכיוון של מתח החוט העליון, ואופציה לכיוון של מתח החוט התחתון (נדמה לי שלמטה מדובר בבורג? עדיף שלא אגיד סתם...), נראה לי שהמתחים פשוט לא "מסונכרנים"

כלל אצבע - כשרואים בעיה בתפר מלמטה, צריך לטפל

בחוט העליון, ולהפך. נשמע שמתח החוט העליון שלך נמוך מדי, וצריך קצת להעלות אותו.

אבל היא כותבת שכשהטכנאי השחיל זה היה מצוין

לכן לדעתי הבעיה היא בהשחלה.... מתח חוט לא משנים בכל השחלה

שש שבע

New member
לבדוק שההשחלה בבוכיאר נכונה

כי לפעמים החוט יוצא ממקום לא נכון, ואז המתח חזק, ואפשר לקבל את אותה תוצאה.

אוי.. אולי יש לי פיתרון!היתה לי אותה הבעיה

קיבלתי מכונה די חדשה שאמרו לי שהיא טובה מדודה של בעלי. וכשניסיתי לתפור היא כל הזמן קירטעה ותפרה בחלק התחתון עם מלא חוטים והיתה נתקעת. ממש מעצבן!! ומה לא ניסיתי: להשחיל את החוט בצורה שצריך... לחזק את הבורג בחלק התחתון של המכונה או בעיגול הזה שבו יש את החוט התחתון... לשמן את המכונה... ו... כלום לא עזר!! לבסוף.... חשבתי על רעיון - אולי החוט לא טוב??? אז קניתי חוט איכותי - DMC ,ולא סתם חוט בלי חברה, ונחשי מה????? המכונה לא נתקעת יותר!!!! מכונה מפונקת שכמותה! מקווה שעזרתי.

שש שבע

New member
כן שכחנו, גם זה היה לנו לפעמים החוט פשוט

לא טוב, ולא חיב דמצ, אפשר שמתוך חוטים רגילים ופשוטים יעבדו 9 בסדר, אבל העשירי יצא זבל...

האם זה קורה עם כל סוג של בד?

לי למשל זה קורה בבדי לייקרה ובאריג לא שאלתי טכנאי והוא אמר שהמכונות הישנות לא מכוונות לבד לייקרה אלא לאריג .והחדשות יותר יודעות להתאים את עצמן . אני לא קבלתי את זה כסוף פסוק .פתחתי את הפלטות וניקיתי . ושחקתי עם המתח של החוט והבעייה נפתרה .אם יוצא לך הרבה חוטים מלמט ה צריך לטפל בבוכיאר . לבדוק אם הוא במקום ומושחל נכון . אבל לפי התאור שלך הבעייה היא במתח החוט.

בעיה באותו נושא

החוט העליון כל הזמן משתחרר כמובן שהשחלתי מחדש כבר כמה פעמים אז אם כך, מה יכולה להיות הבעיה של החוט התחתון?

למה את מתכוונת כשאת אומרת משתחרר ?

נקרע? אם הוא נקרע אז יכל להיות שוב שהחוט חלש .או לא מושחל טוב . או שוב מתוח מידי . גם לבדוק השחלה למטה .

או להישאר עם האורך שהיא נותנת אחרי המחט

רק להחזיק אותו בקצה, ולסובב את הגלגל קצת עד שהמנוף נמצא במצב הכי עליון שלו. הוא בד"כ בורח כשיש אומנם אורך סביר אחרי המחט, אבל המנוף במצב נמוך, ואז כשמתחילים לתפור הוא עולה למעלה ומושך איתו את החוט, והוא בורח מהמחט.

oFka7

New member
גם לי היה את זה

חיזקתי את הבורג בבובינה וזה תוקן:)

למעלה