שלום אשמח לעזרה שוב...

איליוס

New member
שלום אשמח לעזרה שוב...

ערב טוב אז ככה החלטתי לרכב בחווה נוספת בנוסף לחווה שבה אני רוכבת פעם אחת בשבוע מאחר והרגשתי שזה פשוט לא מספיק השאלה שלי האם זה יכול ליצור בעיה הרכיבה עם שניי מאמנים שונים? ובעיה נוספת אני באה מעולם הכלבים חתולים ששם צריך להיות בגישה עדינה כמה שיותר לדעתי לפחות ,עם סוסים אני מגלה משיעור לשיעור שהסוס פשוט לא מכבד אותי כשאני עדינה עימו וכל פעם אני צריכה להפעיל יותר כוח על מנת להכניס אותו לטרוט לדוגמה או סתם בשביל שיקשיב לי...וזה ממש קשה לנסות לנהוג קצת יותר בקשיחות יש מה לעשות?אני מודעת לזה שהוא מרגיש שאני מתחילה ויכול לעשות עם זה מה שהוא רוצה...המדריכים השונים כל פעם אומרים לי שכשהסוס לא עושה מה שאני רוצה לנהוג ביותר קשיחות הכוונה ללחוץ יותר חזק וחזק עד שאני אשיג מה שאני רוצה זו הדרך?ייתכן שאני מרחמת מדי על החיה? תודה רבה

למה לרכב בשתי חוות שונות?

אין אפשרות ששני השיעורים יהיו באותה חווה? זה יכול מאוד מאוד לפגוע בלמידה שלך אם תלמדי אצל שני מדריכים שונים בחוות שונות לדעתי.. אבל זו רק דעתי

איליוס

New member
בגלל

שבחווה הראשונה שהכלתי אליה לא ניתן כמעט לקיים שיערוים פרטיים והם עמוסים מאוד בחווה השניה שהיא פחות גדולה ועמוסה מאפשרים לי לרכב יותר אז החלטתי לרכב בקבוצה פעם בשבוע בחווה הראשונה ולהמשיך בחווה השניה בפרטיים

fliperit

New member
שיעורים קבוצתיים הם חשובים

לא פחות מפרטיים. רכיבה אצל שני מדריכים יכול להיות מבלבלת מאוד... לא מומלץ. עדף שתקחי שני שיעורים פרטיים או קבוצתיים בשבוע באותה חווה

Hunny Bun

New member
../images/Emo205.gif שלום

קודם כל, לא הכי מומלץ לרכב אצל מדריכים שונים ועוד בשתי חוות שונות, בעיקר בהתחלה שאת עדיין לומדת את הבסיס ומעצבת את עצמך כרוכבת. אם יש לך אפשרות תעבירי את שני השיעורים לחווה הפחות עמוסה וכך תהיה לך יותר עיקביות ויציבות. לגבי הגישה לסוס, סביר להניח שאת מרחמת עליו יותר מידי. דווקא אם תבקשי פעם אחת באופן אסרטיבי שאינו משתמע לשתי פנים תוכלי אחר כך לשבת יותר בשקט ולא להציק לסוס בבקשות קטנות וחוזרות. זה אותו הדבר בכלבים. הכלבה שלי פשוט לוקחת לטיול את מי שלא מראה לה שהוא המנהיג. אני יודעת שאצל כלבים יש גישת אילוף שאומרת שמתגמלים על התנהגות רצויה וטובה ומתעלמים מהתנהגות לא רצויה (במקום להעניש). אצל סוסים זה לא עובד. צריך להציב להם גבולות מאוד ברורים לגבי מה אסור לעשות.

איליוס

New member
אז אם הבנתי נכון

זה דיי לגיטימי לנהוג עם הסוס ביד קשה ואפילו להעניש כאשר הוא לא מבצע את מה שרוצים?

Hunny Bun

New member
../images/Emo205.gif ממה שאת מתארת

אצלך "יד קשה" היא פשוט יד אסרטיבית וזה לא רק לגיטימי אלא הכרחי. לפי הוראות המדריך ובמידת הצורך גם מענישים את הסוס על התנהגות לא טובה. מה שכן חיוני להעניש ברגע הנכון כדי שהסוס יקשר את העונש להתנהגות הלא רצויה. אם איחרת את "חלון ההענשה" היא מיותרת. פשוט תקשיבי למדריך בקשר לזה.

fliperit

New member
עם הזמן...

את תראי שאת לאו דווקא צריכה כוח כדי להזיז את הסוס, אלא אסרטיביות. סוסים לומדים מחיזוק שלילי, בניגוד לכלבים...

Hunny Bun

New member
../images/Emo205.gif סוסים לומדים גם מחיזוק חיובי

כמו שיחרור מושכות ומעבר להליכה חופשית אחרי ביצוע תרגיל טוב

fliperit

New member
זה לא חיזוק חיובי

זאת ההרפיה שהיא החלק השני בחיזוק שלילי (לחץ-הרפיה-חזרה)

Hunny Bun

New member
../images/Emo205.gif זה חיזוק חיובי

חופש ומנוחה לסוס עובד הוא הצ'ופר האולטימטיבי. אני מדברת על הליכה חופשית לסיבוב שניים של המנאז' אולי את מתכוונת רק להרפיה רגעית כשהסוס נכנע לבקשתך (שזה גם צ'ופר חיובי...)

איליוס

New member
זה בדיוק מה שהסביר

המדריך ואני חשבתי שזו קצת קשיחות מיותר יש לי עוד הרבה מה ללמוד על סוסים.... וללמוד להיות פחות עדינה תודה רבה

Hunny Bun

New member
../images/Emo205.gif אין קשר לעדינות

את צריכה להיות יותר אסרטיבית. אסרטיביות יכולה להיות עדינה, לדוגמה לחיצה חזקה שמתחילה מנגיעה ועוברת ללחץ חזק היא פעולה עדינה ואסרטיבית כי היא עגולה ולא חדה ופתאומית כמו בעיטה (לא רצוי ולא יעיל...) כלומר כל תנועה עגולה שיש בה לחץ היא תנועה עדינה אך אסרטיבית וברורה

jgut

New member
אני רק יכולה לשתף אותך

שגם לי הייתה אותה הבעיה (ולפעמים עדיין יש) וגם מאותם סיבות (עולם של כלבים וחתולים). ובמשך הזמן לומדים להתנהג אחרת וזה נהייה טבעי. עדיין יחסית אני עדינה ולא מרגישה שאני קשוחה מידי עם הסוסים שעליהם אני רוכבת. אבל הפנמתי שאים אני לא אתכוון לבקשה שלי ואלך איתה עד הסוף אז הסוס יעשה מה שמתחשק לו לאורך כל הדרך.

fliperit

New member
את טועה.

אי אפשר ללמד שום דבר בחיזוק שלילי בלי לתת הרפיות. שני סיבובים על חופש מסביב למנז' הם הרפיה, לא חיזור חיובי

fliperit

New member
חיפשתי בכמה אתרים

ובכולם ההגדרות זהות: חיזוק חיובי - כל גירוי נעים הניתן לאחר ביצוע התגובה מגדיל את סיכוי התגובה להתרחש. חיזוק שלילי - הפסקת גירוי בלתי נעים הניתן לאחר ביצוע התגובה מגדיל את הסיכוי של התגובה להתרחש. שחרור מושכות או כל הרפיה אחרת שנותנים לסוס איננה גירוי נעים, אלא הפסקת הגירוי הלא נעים. כלבים לומדים על ידי גירוי נעים- אוכל. סוסים לא.

fliperit

New member
אויי....שכחתי לכתוב

כשהסוס עם מושכות משוחררות הוא קרוב יותר ל"מצב הטבעי" שלו מאשר כאשר הוא עם מושכות מתוחות, זאת אומרת שהמושכות המתוחות הן גירוי לא נעים, וההרפיה איננה גירוי נעים אלא הפסקת גירוי לא נעים.

dixie chick

New member
את תגלי ש...

ככל שאת רוכבת יותר ויותר את צריכה להשתמש בפחות כוח לאותם תרגילים למה? כי הבטחון העצמי שלך והישיבה שלך ישמשו בשביל הסוס כאותו מדד של נחישות ושל כוח רצון שלהן שימש הכוח אני לא אומרת שזה בוודאות כך, אבל בהרבה מקרים זה עוזר ועובד.

למעלה