שלום, אשמח לחוות דעת

Colorado Soda

New member
שלום, אשמח לחוות דעת

אני בן 18 אפתח ואומר שיש לי רקע עשיר של קשיים נפשיים, אושפזתי בעבר. נכון לעכשיו יש שיפור ניכר במצבי ואני מרגיש ששוב יש לי שליטה על חיי יש דבר אחד שעדיין בכל זאת מפריע לי. אני נוטה לקיצוניות מצבי רוח. למשל, אם אני עושה פעולה שמעניינת אותי, אני משקיע בה המון אנרגיה, מתעלם לחלוטין מהסביבה, המצב רוח עולה בצורה דרסטית ואני נכנס למצב די היפראקטיבי. לאחר מכן מגיע שלב שבו כאילו כל "הדלק" אוזל ואני נכנס לדאון ללא קשר לארועים במציאות (אף על פי שאני פתאום מתחיל כיביכול לשים לב ליחס "עוין" מצד אנשים שלא היה קודם לכן, דימוי עצמי נמוך וכו') אני מתחיל לראות דברים באור שלילי באופן סקלטיבי. אני מודה שזה שגוי ולא משקף את המציאות, אבל זה קיים לרוב מדובר בעניינים הקשורים לחברה או דברים שמרגשים אותי. כמו כן אני שם לב שקשה לי להתרכז באופן כללי ואני מדבר באופן רנדומלי. אני מרגיש אי שקט ועצבנות ומצב רוח ירוד כאשר אני צריך לקיים פעולה כגון למידה או דבר בסגנון. השאלה שלי היא: האם יש סיכוי שיש לי ADHD? אובחנתי במספר אבחנות של הפרעות נפשיות הקשורות למחשבות טורדניות ומצבי רוח, אבל הייתי רוצה לדעת אם עליי לבדוק גם את האפשרות הזאת (בייחוד כשמדובר בהקלות בלימודים וקשיים שאני יכול לחסוך מעצמי)

גרא.

New member
Colorado Soda,אתה מבין בוודאי ,שלא תוכל לקבל

תשובה מוסמכת כפי שרופא יודע ויכול לתת,לכן כדאי תחילה להתייעץ עם רופא המשפחה.לגופה של שאלתך. אם אתה חושש שאתה סובל מ-ADHD,כלומר הפרעת קשב ורכוז עם היפראקטיביות,אתה בוודאי יכול ללכת לבדיקה רצינית אצל נוירולוג.אבל אם חשקה נפשך בהקלות (התאמות זה השם) בלימודים,אתה חייב לעבור בדיקה פסיכולוגית מקיפה שתסתכם בהמלצה על קיומם של ליקויי למידה ספציפיים+ADHD ,באישור הנויורולוג.

למעלה