שלום אשמח להכוונה!

bobla7

New member
שלום אשמח להכוונה!

היי,אני מעוניינת להתחיל ללמוד בשנה"ל בקרובה.
אחרי מחשבות על מקצוע טיפולי,הגעתי למסקנה שאני רוצה כיוון שהוא יחסית יותר פרקטי וכן לצאת לשוק העבודה סיום הלימודים.
יש מספר אופציות מבחינתי:
1. ניהול התמחות במימון בואנ' בן גוריון.
התואר מעניין אותי מבחינת הקורסים שלו, אבל לא נחשב למאוד פרקטי ממה שהבנתי.
מה שבעיקר מושך אותי זו סביבת הלימודים והחברה בבאר שבע.

2. כלכלה וניהול בהתמחות בשוק ההון (או בלי התמחות) - באקדמית ת"א יפו.
כאן אשמח לדעתכם. כלכלה מעניין אותי,אבל הבנתי שהתואר כולל הרבה מאוד חומר תיאורטי שלא בהכרח מיושם בפרקטיקה לאחר מכן.
ובכלל,אשמח לדעת מה ניתן לעשות עם התואר בסיומו?

3. ניהול מערכות מידע באקדמית ת"א יפו.
התואר מסקרן אותי מאחר והוא כולל גם קורסים כלכלה וניהול וגם קורסים במדעי המחשב,
ומתוך ההבנה שלי זה תחום שדי תופס תאוצה.

אשמח לכל הערה,דעה ו/או מידע נוסף על התארים הללו.

תודה למשיבים!!

בחירה במסלול לימוד

פתחת את ההודעה שאת מתעניינת בתחום הטיפול ואז עברת לסקירה של תחומים אחרים. כל תחום יכול להיות פרטי יותר או פחות תלוי בכמה אתה אוהב אותו ולאיזה כיוון אתה לוקח אותו.
גם לגבי לימודי כלכלה שהזכרת, יש הרבה כלכלנים בשוק וחלק גדול מהם מתקשים למצוא עבודה.

תארים בכלכלה ומימון עקרונית מובילים באופן טבעי לעיסוק בשוק ההון, כגון בנקים, חברות השקעות וגם חברות ביטוח.

לגבי המסלול ניהול מערכות מידע, כדאי לבדוק כמה קורסים מעולם מדעי המחשב יש בו וכמה טוב הרקע שהוא נותן בתחום. מערכות מידע באופן כללי דרושות בכל ארגון כמעט, מומלץ לבדוק האם בוגרים השתלבו בקלות בשוק.

mosheyd

New member
תשובה

גם אני אעיר ואומר שפתחת את דברייך באמירה שחשבת על המקצוע הטיפולי. ממרום גילי וניסיוני בגיל 33 אני יכול לומר לך שאת בשלב די קריטי, וכדאי לקבל החלטות באופן מהימן. זאת לאחר שביצעת חקר שוק, שוחחת עם אנשי מקצוע, ורק לאחר גיבוש דיעה בדרך זו - רק אז לקבל החלטה. מניסיוני אני יכול לומר שדווקא המקצועות הטיפוליים/סיעודיים יאפשרו לך קליטה מהירה בעבודה שלאחר גיל 30, ואפשרויות קידום רבות. אני מדבר בפרט על מקצוע הסיעוד. הדרישה היא כל-כך גדולה לא רק בארץ, אלא אף בחו"ל. אם את אקדמאית בתחום הסיעוד, רוב מדינות העולם ישמחו להעניק לך אישור עבודה ואף אזרחות. בארץ המצב דומה והצורך באחים/אחיות מטורף. עד כדי כך שאם את אקדמאית ועושה הסבת אקדמאים לסיעוד, את מקבלת 90 אחוז הנחה בשכר-לימוד, ובשנת הלימודים הראשונה את יכולה לחתום אבטלה. במילים אחרות, ללמוד ולקבל משכורת. אני שמעתי על אנשים שאפילו בגילאי 40 המאוחרים למדו וקיבלו עבודה מייד. המשכורות לא נמוכות כמו שחושבים, ואפשר להיות יצירתיים בעניין זה.

למעלה