שלום, אשמח לדעתכם/ן

m a t a n O

New member
אאוטינג

התרשמתם ממני אחרת ממה שאני התכוונתי. אבל יכול להיות שאני לא רואה את הדברים כהוויתם. אני לא מעונין בתהליך מהיר. אני לא מאמין בזה. מה שכן, אני יודע שזה צריך לקרות. וגם הוא יודע את זה. הוא פשוט מחכה עד לקץ הזמן שהוא יודע שהוא יכול למתוח את זה. במובן הזה הוא דווקא "רגוע" כי הוא יודע שהצבתי לו את הקו האדום הזה שלי, שאני לא אהיה סתם שותף. הסיבה שאני שואל על הטיימינג, ועל איך אפשר לזרז את זה, אם לדעתכם אפשר, כי אני ממש לא רוצה להגיע למצב שאנחנו עוברים והוא צריך לספר להורים על עצמו, ועליי ועוד באותה נשימה. כי אנחנו נצא מזה מאוד נפגעים. באשר להמצאות יחד- אנחנו כבר כמעט כל יום ביחד. החיים שלנו פחות או יותר מסונכרנים בלו"ז אחד. ואנחנו מאוד אוהבים. וטוב לנו. ואני לא מתעסק בזה ביום יום. כל מה שאפשר לומר. אני באמת אוהב אותו. ורוצה שיהיה לו רק טוב. תודה על ההקשבה, אני שמח להגיגים.

m a t a n O

New member
שלי שלום!

שלי! תודה רבה רבה על התגובה! באמת חיזקת את עמדותיי, אני יודע שאלה הם פני הדברים. את הספר "אמא יש לי משהו לספר לך" קניתי לאמא שלי, הייתי אולי בן 18, נדהמתי כמה הוא תרם לה. לא קראתי אותו בעצמי עד לפני שנה, שפתאום פתחתי אותו וגיליתי עד כמה הוא מלא תובנות. עכשיו, כשעברתי דירה, הספר עבר איתי. :) האמת היא שכל המציאות של תהל"ה נראית לי קצת קשה עבור הורים שמתחילים את ההתמודדות הזאת. אני יודע שאמא שלי לא היתה מוכנה לזה בשלבים הראשונים של היציאה שלי מהארון. אני לא יודע באמת מה יהיה איתו בנוגע לזה. אני רק יודע שלהפיל את הכל ביחד, ממש לא כדאי. אני אמרתי לו את זה באופן מאוד ברור, שאני לא מתכוון להיות שותף שלו כשאנחנו עוברים. אולי הוא מסוגל לשקר להורים שלו ככה, אני לאמא שלי לא יכול לשקר (ילד טוב ירושלים, מה את רוצה?) ואני גם ככה מרגיש רע שאני לא אומר לה עכשיו על איפה הוא עומד עם ההורים שלו. אבל זה עוד בקטנה. אני לא מתכוון לקחת חלק בשקר הזה. בייחוד שזה אומר בעצם להוציא אותי מהתמונה, משהו שקשה לי לעשות. השותפה שלי היא חברה טובה שלו, והיא מדסקסת את זה בינה לבין חברים שלה לבינו הרבה, והם תמיד מוציאים אותי לא בסדר שאני יושב על זה כ"כ הרבה. הם אומרי םשזאת המשפחה שלו ואלה היחסים שלו איתם ואני לא צריך לחשוב על זה ולהתעסק בזה. אני חושב שהם טועים. נקודה. אין לי הרבה מה להוסיף על זה. אני יודע שאם זה לא יקרה עכשיו, זה לא יקרה. ואז תהיה מבוכה יותר גדולה. איך הבחור יסביר את זה שהוא מתכנן ילדים? למה בלי בחורה? יותר מדי דברים בבת אחת להפיל. אבל- אני יודע שאני לא אצליח לגרום לזה להיות עכשיו. פשוט לא. הוא לא מסוגל לחשוב על זה. לא יודע, האמת היא שאני קצת אובד עצות בכל מה שנוגע לזה, אני לא יכול לעשות שום דבר שיגרום לו לספר עכשיו. לספר עליו, לא עליי. אני אחכה. אני באמת מפחד ממה שיקרה. כי לא משנה כמה הורים טובים, וכמה הם מבינים, וכמה הם כבר חשבו על זה לפני כן, כשהילד שלהם היה "ארטיסטי מדי", אי אפשר לקבל הכל ביחד. ואני בעצמי גם לא אישיות קטנה ומזערית. אני אמן, פסנתרן מופיע, אישיות שאני גאה להגיד, שלמה עם עצמה, ויש לי הרבה מה לתת. אני לא רוצה להרגיש שיסרסו אותי בגלל תזמון. החבר הכי טוב שלו גר עם בן זוגו, ובן זוגי, שיחייה, בעצמו אמר לי: אתה יודע? גם הוא לא סיפר להורים שלו, ולחבר שלו זה לא מפריע. בהתחלה לא ידעתי איך להגיב. אח"כ צחקתי לעצמי ואמרתי? מה זה, קולוניה?. אח"כ אמרתי שאולי אני לא מוכן לקבל כזה גזר דין, ואולי יש אנשים שיגידו שאני לוחץ ושאני אינטרסנט ושאני חושב על עצמי, אבל אני באמת אוהב אותו, ואני יודע שזה נכון לעשות. ולמה? ככה. כי אנחנו לא ילדים קטנים, וכי הוא לא נעשה צעיר יותר. וכי בסופו של דבר, אמא לא יכולה ללכת לישון בלי לדעת מה קורה עם הילד שלה, ושהוא בסדר, ושהוא מרגיש טוב. ולספר להורים רק את הרע ולהוציא אותם באופן כ"כ טוטאלי מכזה חלק מרכזי בחיים שלך- זה לא הוגן. (וואו. כתבתי הרבה. נראה כאילו כל פעם שאני כותב על זה יש לי יותר ויותר מה לכתוב. ) אני מפחד. ומעל להכל- אני אוהב אותו כמו שלא אהבתי בחיים.

m a t a n O

New member
שלום, אשמח לדעתכם/ן

לכל האימות/ אבות בפורום, אשמח להתייעץ. אני בן 20, יצאתי מהארון כשהייתי בן 14. אני כבר למעלה משנה בזוגיות עם בחור מקסים בן 26, מוצלח, חכם שטוב בהכל ויודע הכל, ורוצה לעזור לכל. ההורים שלי מכירים אותו, אמא שלי בקשר מאוד טוב איתו, ואנחנו מתעתדים לעבור לגור ביחד בשנת הלימודים הבאה. לפני כמה חודשים הוא סיפר לי שהוא לא יצא מהארון בפני הוריו. אבל רק הם. יש לו אח צעיר ממנו, שיודע עליו, כל החברים שלו יודעים עליו, ועליי, ומכירים אותי, הכל טוב ויפה. כשהוא בעירי, הכל טוב, אנחנו יוצאים, נפגשים, אחד עם השני, כל מה שמאפיים יחסים נורמטיביים. כשהוא נוסע הביתה, אני יכול לא לשמוע ממנו למשך הזמן שהוא נוסע. זה מעייף אותי אמרתי לו שאני לא אעבור לגור איתו בתור שותף שלו. ההורים שלו חייבים לדעת על זה לפני כן. הדאגה שלי היא לאיך ההורים שלו יגיבו לזה. מה יכול להיות. מה יכול לקרות, שאולי אוכל להכין אותו לזה. אולי אם הוא יבין את כובד העניין. מפחיד אותי הטיימינג, דווקא במעבר, הכל ביחד. לא הדרגתי, ואז גם לומר שאנחנו עוברים, אלא הכל ביחד, נראה לי מאוד כבד. חוץ מזה אני מאוד נרתע מהאנטגוניזם האדיר שיכול לצאת נגדי, אם הפעם הראשונה שישמעו עליי היא כשהוא יודיע שאנחנו עוברים לגור ביחד. הוא אומר שאני צודק, אבל זה הרבה מעבר לזה. זה גדול ממנו, כך הוא אומר. אומר שזה מביך אותו, ושזאת שיחה מביכה מדי בקודים המשפחתיים שלהם מכדי לנהל אותה. אבל אני אוהב אותו ואני יודע שזה צריך לקרות, על כל המבוכה. מה אתם אומרים? יש לי מה לעשות עם זה כדי להעביר לו את המסר? אני לא רוצה שאף אחד ייפגע פה. לא הוא ולא ההורים שלו, כמובן, שעשו לי כלום רע, ולא אני. אבל יותר מהפגיעה בי אני לא מוכן לגרום לאנשים רע. אני לא כזה. זהו, אשמח לתובנות. מתן.

רגע דבר אחד לא הבנתי בסיפור הזה

[ראשית אני מנתנצל אם ההודעה מבוגלנת המשקפיים שלי נעלמו בתהום נשייה של הבלאגן ואסור לי להרכיב עו עדשותת..] שומעים ממך לצד התמיכה והחום שאתה מוכן להרעיף על בן זוגך, הדאגה שאתה חש כלפיו שומעים גם את הצד שלך בסיפור - הצד שרוצה קיום וחשיבות לקשר ואישור מהוריו... כאן אני נאלץ לעשות PAUSE לך יש הורים נפלאים שעברו תהליך מדהים ארוך ומייגע שארך כמה שנים, באת מבית דתי והנה אמא שלך אוהבת אותך כמו שאתה, מצד שני אתה רוצה תהליך אינסטנט אצל הבן זוג שלך ואני בעיקר נותר עם השאלה : למה? למה זה חשוב לך שהוא ייצא מהארון בפניי הוריו? הורים הם אנשים שונים וכל הורה יגיב אחרת לעתים הציור שמציירים הילדים שחור יותר [למרות שאני נתקלתי באחד שהציור שלו היה ורוד מידיי],מהמ שהוא באמת, אבל לא ניתצן לחות את תגובתם העתידית והשאלה החשובה מה מקורות התמיכה שהוא זקוק להם מהוריו ומה יקרה בניתוק הקשר [הזמני לכמה ימים שבועות חודשים ואפילו מס' שנים...]בשביל הבן זוג שלך האהוב שלך ? כיצד הוא יתמודד עם זה? מה התסריט הגרוע ביותר שהוא רואה? מה הסיכוויים או ההוכחות בעד התסריט הזה? מה ההוכחות שיכולות לסתור את התסריט הזה -למשל בעיות קשות במשפחה שריככו את המשפחה... מה ההדרך הטובה לספר להם איתך? בלעדיך? לבד? עם האח? שני ההורים ביחד , לחוד...? ובעצם למה דווקא עכשיולמה לא לאחר שתתרגלו בבית החדש ביחד? מניסיוני וממה שראיתי בגילו , ההורים חצי יודעים כבר , ועצם הנחת הקלפים על השולחן יבהיר להם שהחש שלהם מקסימום התממש , אני לא מבטיח לך ולו סיפור חלק ללא קשיים אבל הקשיים יחסית מעוטים במיוחד שהוא יכול לנהל חיים עצמאיים בלעדיהם..

מזלטוב2

New member
רגש-טוב

יש בך,מתן את הזיהוי וההבנה על המצב של חברך,בשלב זה חברך זקוק לתמיכה שלך במקום הוריו ,דרך הנתינה שלך הוא יתחזק ויוכל לעשות את הצעד הבא,קבל את חברך עם הקושי שלו ואז הקושי שלך יקטן.

m a t a n O

New member
רגש טוב

תודה רבה על המילים החמות. זה מרגיש כאילו מישהו מרגיש את הדופק המהיר שלי ומרגיע אותו קצת. תודה. אני משתדל. :) מתן.

למעלה