שלום, אשמח אם..

שלום, אשמח אם..

שלום לכולם! :) לפני כשבוע בערך התוודעתי לפורום זה, ושמתי לב ברצון הכותבים לתרום ולעזור. אשמח אם תוכלו לעזור לי, ולענות על שאלותיי כדי שאוכל להגיע להחלטתי הסופית לגבי המשך דרכי לאחר סיום 12 שנות לימוד (סוף סוף!). רציתי לדעת בפרוטרוט מה ההבדל בין מתנדבים לבין כאלה שאינם, ומתגייסים מתוך החובה שחלה עליהם בחוק; לגבי בחירת התפקיד בצבא, משך ההתנדבות, הקלות, הבדלים וכו'. זה חשוב לי מסיבות אידיאולוגיות, אשמח לקבל כל מידע בנוגע לכך ואף להצטרף לקהילתכם. :) בתודה מראש, שבת שלום וחג פורים שמח, שירן :)

Dizen

New member
היי שירן ../images/Emo13.gif

איפה להתחיל?
טיפול רפואי: זה תלוי בפרופיל שלך. בעלי פרופיל 24 זמני מטופלים ע"י הצבא, בעוד בעלי פרופיל 21 נשארים חברים בקופ"ח אליה היו שייכים לפני הגיוס.
משך השירות: אורך השירות הוא שנה וחצי, למעט תפקידים מסוימים שדורשים משך זמן ארוך יותר [לדוגמה, מודיעין]. זה משהו שאת צריכה לברר בקשר לתפקיד אותו את רוצה
פטורים: למתנדבים יש פטור מטירונות, שמירות ותורנויות. בנוסף, לכל אחד נקבעים פטורים סצפציפיים בהתאם לבעיה הפרטית שלו.
בחירת תפקיד: כל תפקיד המיועד לפרופיל עורפי פתוח בפנייך בצבא [ניתן להגיע גם לתפקידים קרביים, אבל זה דורש המון מאמץ...]. אם יש תפקיד שאת רוצה, את צריכה לפנות ליחידה הספציפית ולבקש מיונים. אם לא, תא מתנדבים ימצא לך איזשהו שיבוץ כחודש לפני הגיוס [האופציה הראשונה עדיפה
] צה"ל נוטה להתחשב בבקשות שיבוץ של מתנדבים...
וסתם, באופן כללי: ההבדל העיקרי בין מתנדבים לחיילים רגילים, הוא העובדה שאם אנחנו רוצים שהתהליך יתקדם, ונקבל את מה שאנחנו רוצים, אנחנו צריכים להתאמץ בשביל זה. ככה אני רואה את זה, לפחות
נראה לי שזהו
אם יש לך עוד שאלות, אנחנו כאן
פורים שמח!

תודההה, ו.. :)

ראשית, תודה על התשובות! :) שאלה נוספת.. האם מתנדבים מקבלים את הפריבלגיות לאחר השיחרור כמו חיילים רגילים? כלומר, אחרי השיחרור, רואים את זה כשירות צבאי לכל דבר או כהתנדבות? שלישית, אם יש לי דחיית גיוס, ז"א שלא אתגייס עם המחזור שלי, אלא עם המחזור אחריי? או שאני אמורה להצהיר על התנדבות במשך השנה החולפת? תודה, שירן :)

Dizen

New member
זה נחשב כמו שירות רגיל.

מענק שחרור והכל... [ולמרות שלא שאלת, אני אגיד בכל זאת: כן, מקבלים משכורת
] לא הבנתי את השאלה השניה... את מתכוונת לדח"ש, או לפרופיל 24 שנגמר עוד שנה?
אין זמן

ברוכה הבאה ל"קהילה ../images/Emo34.gif" ../images/Emo3.gif

קהילת המתנדבים
. דיזן כבר ענתה על הכל (צריכים להכין לוגו "חכה לדיזן"
). בכל מקרה, את מוזמנת להשאר
.

אממ..

תודה רבה, פרופיל! :) ודיזן, הכוונה שלי הייתה לפרופיל 24 למשך השנה מהצו הראשון. ושוב, תודה על התשובות :) שבוע טוב, שירן :)

../images/Emo13.gif תפרידי בין כמה מושגים..

1. דח"ש - פעולה יזומה שמטרתה להשיג דחיית שירות סדיר רגיל לתקופה כלשהי מסיבה כלשהי. (נסיעה לחו"ל/לימודים/עבודה או כל דבר אחר). דח"ש זו פעולה שאת יוזמת והצבא מאשר. כל חייל או מלש"ב רשאי להגיש בקשה לדח"ש (גם באמצע השירות). 2. פטור רפואי זמני משירות בטחון (פרופיל 24) - מקבל חייל אשר הצבא מצא לנכון שלא לגייסו מסיבות רפואיות/נפשיות, אך קיימת האפשרות שאותן סיבות בגינן הצבא לא מעוניין לגייס - תעבורנה בתקופה של עד שנה. מכאן, שהפטור ניתן באופן זמני עד שנה. מדי תקופה הוא מחודש במידה והסיבה טרם עברה. בתקופה של פרופיל 24 גם כן ניתן להגיש בקשת התנדבות. עם זאת, יש לדאוג שיתרת הפרופיל בתאריך הגשת הבקשה תהיה כמה שיותר גבוהה (לכן מומלץ להגיש הבקשה מיד אחרי הועדה)

למעלה