ברוכים הבאים ../images/Emo24.gif ואני מקווה
שהבדיקה עברה בקלות יחסית ושבתכם מרגישה טוב. אני מקווה שנאמר לכם, שניתן כעת כבר להעביר את הילדה לתזונה נ"ג עוד לפני קבלת התוצאות (ומקסימום אם תוצאות הביופסיה יראו שזה לא צליאק - תחזירו לה לתפריט את הגלוטן). אם יש לה סימפטומים חיצוניים למחלה כגון שלשולים או כאבי בטן, רוב הסיכויים שהיא תחוש בשיפור כלשהוא כבר ימים ספורים לאחר השינוי (אם כי לצערי יש כאלה שממשיכים לסבול עוד תקופת מה עד להסתגלות). אם יש סבירות גבוהה מאוד לצליאק אני ממליצה להירשם בהקדם לעמותה ולרכוש את המדריך שלהם, שמפרט מאות מוצרים לפי סוגים ולפי יצרנים, ומציין אילו מהם מותר לצרוך ואילו מהם מכילים גלוטן. הוא עושה את החיים הרבה יותר קלים, לפחות בשבועות הראשונים כשעוד לא יודעים הכל. מהעמותה תקבלו גם המון חומר קריאה שיעזור לכם ללמוד עוד. האם שאר בני המשפחה (הורים ואחים) נבדקו לצליאק? חשוב לעשות בדיקות דם לצליאק לכל המשפחה, היות ויש למחלה רקע תורשתי כלשהוא, וייתכן שלבן משפחה אחר יש גם את המחלה, אפילו אם היא א-סיפטומטית אצלו. אצלנו כולם נבדקו ויצאו שליליים (חוץ מהבת הקטנה, שהיתה קטנה מגיל שנה בזמנו וטרם נחשפה לגלוטן. היא תעבור בדיקת דם ראשונה בעוד כחודש, לאחר חצי שנה של חשיפה לגלוטן), ולכן החלטנו שלא נעביר את כל הבית לתזונה נ"ג (=נטולת גלוטן), ואנחנו מסתדרים עם זה נהדר (גם הצליאקית המקסימה שלנו - נופר, בת 7+). אנחנו קונים לנופר פיתות נ"ג ממש טעימות בחנות של נטורלקייקס, ויש לנו קורנפלקס מיוחד ופסטות מיוחדות. יש מנות שאנחנו מכינים כבר נ"ג לכולם, כי אין לנו כוח להתעסק עם הכנה כפולה. למשל קציצות, שניצלים (יש תחליף לפירורי לחם שאינו מכיל גלוטן). כמובן שיש גם המון דברים "רגילים" שאינם מכלים גלוטן - כל התוספות כמו תפו"א, אורז, תירס, ירקות, פירות, רוב מוצרי החלב (כולל רוב המעדנים), חטיפים כמו דובונים, אפרופו, במבה, פופקורן ועוד ועוד. בימי שישי ולמסיבות אנחנו שולחים עם נופר לבי"ס פרוסת עוגה נטולת גלוטן, כדי שלא תהיה מקופחת כשאחרים יקבלו עוגה, והיא ממש מתמודדת עם זה נהדר (נופר אובחנה לפני כ-8 חודשים). אני מצרפת לכם קישור ל-2 חנויות הגדולות ביותר בארץ שמתמחות במוצרים נ"ג. לנו יש מזל, כי חנויות המפעל של 2 הרשתות יושבות בפ"ת, ושם אנחנו גרים, אך ב-2 המקומות יש משלוחים לכל רחבי הארץ, ולנטורלקייקס יש מס' סניפים ברחבי הארץ. אשמח להשיב על כל שאלה כאן או במסר או במייל.