שלום אפרת

tzippi

New member
שלום אפרת

תודה על תשובתך הקודמת. ביקשת פרטים, אני בת 27. פעמים מספר בשנים האחרות התחלתי ללמוד מקצוע מסויים וכמו תמיד נטשתי במהלך הסימסטר. מתוך שעמום , מתוך חוסר השגיות. שאופיין בכל תקופת הלימודים שלי מילדות עד כעת. פעמים רבות אני מתאוששת ועולה על הסוס... הנפילה לא ארוכה. אני סובלת מהתמכרות לאוכל ודחפים שניתן לקרוא להם אימפולסיביות קראתי את הספר מריטת עצבים ורשמתי לי המון תופעות המצויות אצלי. כמו חלימה בהקיץ ... דבר שעשיתי כילדה עד ימים אלה. נכונות להתחיל משימות ולא לסיים אותן, בעיות בדחית מטלות ביחסים בן אישים דכאונות חוסר הערכה עצמית ובטחון ועוד. אני יודעת שאני אמורה כמו כל המאובחנים (גם אם לא אובחניתי) להרגע כי אולי ישם שם למה שאני עוברת אך אני לא רגועה. מצד אחד אני חוששת שבסוף הטיפול יואמרו לי שאחרי הכל אני אכן דפוקה ולא סובלת מבעית קשב ומצד שני ...מה אם אני כן ? אצטרך לעבוד קשה כדי לטפל בעצמי? אני כעת מנסה למצוא מקום לאבחון שלא יגבה המון כסף. דיברתי עם פסיכולוגית שאומרת שניתן לאבחן ב שעתיים בלבד, האם זה נכון ?

tzippi

New member
אפרת יש לי שאלה בנוסף

מאחר והכל חדש לי קבעתי לי הבוקר תור לנורולוג...הבנתי שזה השלב הראשון. העלתי את הבעיה שלי בפני חברת ילדות שאמרה שהיא לא חושבת שזה קיים אצלי כי אין לי בעיה להקשיב בשעת שיחה. השבתי לה שהפרעת קשב מאופיינת כחוסר התמקדות ופעמים רבות כהתמקדות יתר...אני צודקת? אני יודעת שישנם פעמים בשיחות עם גורמים מסויימים...אני מאבדת אותם לא מבינה את הנאמן ורק מהנהנת...אני מבוהלת מתרגשת כשאני לפנם וחשה חסרת ביטחון.

הי יקירתי, ../images/Emo24.gif ../images/Emo23.gif

קודם כל בואי נעשה סדר, זה שיש שם לבעיה לא אומר שמייד נרגעים והכל בסדר עכשיו - אלא שמכאן מתחיל שלב של עבודה עצמית. לבי העובדה שפנית לנוירולוג - מצויין! זו ההתחלה, האבחון הדידקטי/פסיכולוגי הוא השלב הבא כמובן וכן, זה לוקח כשעתיים אצל מבוגרים. תנסי לגשת לניצ"ן בשביל האבחון הדידקטי - הם סבירים במחירים יחסית למכונים אחרים וגם בעלי ותק ונסיון. כמו שאמרתי בהמון הודעות לאחרים - מה שחשוב הוא פירוש האבחון וההמלצות לטיפול בסוף האבחון! - אחרי שני אלה תוכלי לגבש לך דרך עבודה. ולמרות שניסיתי להתאפק...החברה שלך לא יכולה לקבוע מה יש לך ומה אין לך לאור העובדה שהיא לא אשת מקצוע העוסקת בנושא...מיתוסים יש למכביר גם ככה, אני מציעה לך להתחיל לסנן את הדברים כבר עכשיו. בכל מקרה - שיהיה לך המון המון המון בהצלחה, תספרי לנו איך היה, לאן בחרת ללכת ובכלל - שתפי - אנחנו פה בשבילך!
אפרת

tzippi

New member
תודה לך אפרת

אני אפנה לניצן כשאקבל תשובה מהנורולוג. תודה

jnorbach

New member
לציפי

למרות שפנית לאפרת, אני הייתי מבקשת לאמר לך עוד כמה מילים. כדאי ללכת לנוירולוג, כדאי גם להגיע לאבחון שם יבהירו לך וילבנו את כל תחושותיך. את ממש צודקת באיפיון שלך לגבי הפרעת קשב וכל שכתבת. העניין שהפרעת קשב מופיעה אצל כל אחד בצורה יחודית, עם הרבה מאפיינים משותפים. מה שבטוח שכדאי לך לבדוק את העניין עד תום ואז להגיע לגורמים שיוכלו לעזור לך. בהצלחה נחמה

מיכל ט

New member
ציפי שלום ../images/Emo13.gif

קוראים לי מיכל ואני בת 26 (היום). אני כל כך מבינה את החשש שלך ללכת לאבחון. את האבחון שלי עשיתי לפני שנה וחצי בערך וגם אני נורא פחדתי שבסוף יצא שאין לי שום דבר ואני סתם עצלנית ובלאגניסטית אבל.. עשיתי אבחון והתגלה שיש לי ADD. וגם אחרי האבחון מאוד התלבטתי מה לעשות לקחת ריטלין אן לא. דרך אגב חברה שלך כותבת שאין לך בעיה להקשיב. גם לי בשיחות של אחד על אחד אין בדרך כלל בעיה. חוץ מזה גם אם את לא כל כך בפוקוס זה לאו דוקא מתבטא מבחינה חיצונית ואז היא לא יכולה לדעת. בקיצור בסוף החלטתי כן ללכת לנוירולוג ולקחת ריטלין וזה מאוד עוזר לי. בקשר לאבחון יש כמה אפשרויות: יש אבחון קצר של 20 דקות בערך שנקרא אבחון טובה שעושים אותו עם מחשב אבל האבחון הזה פחות מתאים למבוגרים וגם אנשים עם אינטלגנציה גבוהה יכולים להצליח בו גם עם יש להם הפרעת קשב. לדעתי עדיף לעשות בטריה של אבחונים אצל נוירופסיכולוג כי הם מתמחים בתחום. יכול להיות שהאבחון יהיה יותר משעתיים. אצלי זה היה שלוש שעות ופרוש על שלושה מפגשים כי לא יכולתי להתרכז מעל שעה. בקיצור מקוה שלא עייפתי אותך יותר מדי והרבה הצלחה מיכל

@זהר@

New member
מבחן טובה

מבחן טובה מורכב משני חלקים זהים, כל חלק 20 דקות. חלק אחד עושים רגיל וחלק שני (זהה לחלוטין לראשון) עושים עם ריטלין. המבחן עצמו מאוד פשוט ומשעמם (אני כמעט נרדמתי בראשון) ובוחן בעיקרון מהירות תגובה, והאם התגובה נכונה או לא. את המבחן נותנים גם לאנשים מבוגרים, אין קשר למנת המשכל, אם יש בעיה של ADD או ADHD ואותו אדם מושפע מריטלין (ריטלין משפיע על בערך שמונים אחוז מהסובלים מהליקוי) אז יהיה הבדל יחסית משמעותי בין המבחן הראשון לשני. את ההבחנה עושים על סמך שני המבחנים, אם המבחן הראשון יוצא תקין זה אינו אומר שהליקוי לא קיים כי אנשים בעלי אינטלגינציה גבוהה (בעיקר מבוגרים) לומדים עם השנים לפצות על חלק מהליקוי. אם במבחן השני יראה הבדל, זה מעיד שישנה בעיה, אבל לא סוגר את האבחון. ברוב המקרים, נוירולוג (אצל מבוגרים) יבקש גם לעשות מבחן נוירופסיכולוגי כדי לחזק את האיבחון של הליקוי וכדי להצדיק מתן ריטלין (כך הסבירה לי הנוירולוגית המשוטפת שלי ושל בני). אצל ילדים, האבחון הנוירופסיכולוגי לא בא בדרך כלל כדי לחזק את האיבחון אלא כדי למקד את האיבחון בבעיות הספציפיות שנגרמות לילד בגלל ה AD(H)D. מקווה שהאינפורמציה הזאת תועיל לך. בהצלחה בהמשך.

מבחן טובה - כמה עובדות!

יקירותיי - אתן צודקות מבחן טובה אכן בא לבדוק קיום בעיה אך הוא לא מהווה תחליף לאבחון נוירולוגי!!!!!!!!! שיטת טובה היא כלי עזר לנוירולוג, היא מבוצעת על ידי טכנאים ואל על ידי נוירולוג, הנוירולוג מקבל את התוצאה, מפרש אותה ומצרף אותה לתוצאות אבחון נוירולוגי, כדי לקבל תמונה טובה יותר של ההפרעה (אם קיימת כמובן) שיטת טובה נערכת היום גם במסגרת קופות החולים, בעיקר בקופת החולים הכללית ויש לקבוע תור מוקדם כי יש רשימת המתנה ארוכה לרוב... וכמובן כמובן - לא לשכוח את האבחון הפסיכולוגי/דידקטי כי בלעדיו האבחון אינו שלם. בהצלחה!!

דרדרית

New member
שמעתי רק מילים טובות ../images/Emo39.gif על

שיטת טובה. אגב דווקא בשיטה זו, סיפרה לי אמא שהלכה עם הבת (כתה ג), מצאה את התשובות לקשייה של הילדה. (אכן, אחרי איבחון דידקטי). גם קופת חולים "לאומית" מפנה לשם במסגרת הביטוח המשלים את מטופליו. וכן לנויירולוג יש בקופות מסויימות תור המתנה ארוך
דרדרית

למעלה