שלום אסתר

שלום אסתר

אני פונה אליך בשאלה שהפניתי אתמול לחברות פורום הנקה. הסופגניה שלי מצוננת ונורא כואב לי כשהיא יונקת, אני מניחה שזה בגלל שהיא תופסת מאוד חזק את הפטמה (למען האמת טופי כל הזמן עשה את זה, וכל הזמן היה מצונן, ולא כל כך נהניתי מההנקה שלו כמו של הבנות). הבעיה היא במיוחד לגבי צד אחד שתמיד יותר כואב מהשני. והאמת, שברוב המקרים זה כואב גם כשהיא לא מצוננת, ואני חושבת שמשום מה בצד הזה האחיזה שלה לא נכונה, והייתי שמחה לשמוע - א. מה כדאי לעשות כדי להקל על הכאבים? חוץ כמובן מלפתוח את האף של הקטנה... ב. יש דרך ללמד תינוק גדול לינוק נכון? הבנות הנחמדות נתנו לי כמה תשובות (כמו להגביה את התינוקת לגובה הפטמה ולהניח אותה על משהו), ניסיתי וגיליתי שעיקר הבעיה היא שהתינוקת עצמה זזה כל הזמן תוך יניקה במאמץ לנשום טוב יותר. הבנות גם הציעו לטפטף לה חלב לנחיריים לפני ההנקה, וזה לא נראה לי כל כך מעשי כי איך שאני מניחה אותה על הברכיים היא מתחילה לבכות כיון שהיא רעבה. אשמח אם תוכלי לעזור לי.
רבה מראש!

תמר של

New member
תינוק מצונן ויניקות קצרות

אסתר, שוב שלום לך- כמו שחששתי, בני בן 11 יום נדבק ממני או מאחיו והוא מנוזל מאוד. במקביל, ביומיים האחרונים הפכו היניקות שלו למאוד קצרות- משהו כמו 5 דקות מצד אחד ובמקרה הטוב עוד דקה-שתיים מהצד השני (וזה אחרי שאני משתדלת לפתוח לו מעט את האף עם טיפות או חלב). אין בעיה בתפיסה- הוא תופס את השד טוב מאוד כשהוא רוצה ולי אין כאבים בפטמה, רק ששוב מתחיל גודש... הוא גם מתעורר לבד כל 3 שעות בערך כדי לינוק אבל מתעייף מהר על הציצי. כמות החיתולים קצת התמעטה אבל עדיין סבירה אני חושבת- היום למשל עד עכשיו היו 5 רטובים ו-3 עם קקי. בנוסף- פתאום הוא נורא מתאמץ עם כל יציאה, לפעמים ממש מתפתל מכאבים. אנא עצה ממך. אני מבולבלת. האם ניתן לשייך את כל הנ"ל לנזלת ולאף הסתום או שמסתמנת בעייה אחרת? תודה רבה מראש.

Because he is so small

I would consult with your pediatrician. In the meantime, keep the older child who is sick away from the baby, and keep breastfeeding. saline solution in the baby´s nose will help. Keep the baby on you as much as possible. contact is also very important if he is a litle sick.​

sAline solution in her nose

will help clear her nose before she feeds. Usually when babies have a stuffy nose, they come off and on the breast. Two sucks, then a breath, two more sucks then another breath.​

למעלה