שלום אסתר

kerental

New member
שלום אסתר

כתבתי לך לפני מספר ימים בנוגע לעלייה קטנה יחסית במשקל של בתי (עלתה 100גרם במהלך חודש) - ואחרי התכתבות בינינו הגענו למסקנה שאין בעיה מיוחדת. היום היינו בטיפת חלב - ואחרי 10 ימים נוספים בתי עלתה רק 20 גרם (היום היא בת חמישה חודשים ושבוע, ושוקלת 6.720 ק"ג). סיפרתי לאחות בטיפת חלב שהתייעצתי עם יועצת הנקה, ושכנראה הבעיה טמונה בכך שהייתי קצת חולה (ואולי כתוצאה מכך גם הילדה) ותשושה מעבודה, ולשמחתי היא אמרה לי שכרגע היא לא ממליצה על שינוי בתזונה (כלומר, ממשיכים בהנקה בלבד). האם עדיין אין סיבה לדאגה? אולי כן יש לי בעיה בתפוקת חלב? מה את ממליצה לי לעשות/לברר? אשמח לשמוע ממך.

look at the baby

Is there a change in the number of wet diapers? Is there a change in her behavior? Is there a change in her eating habits? Is she eating less often? Is she taking a motsets instead of your breast? If you are worried, I would recommend to start feeding her the cream of your milk: after each feed during the day, take about 5 spoons of your milk from each breast, and feed it to your baby by spoon. i would assume that she did not gain much weight because if you were sick, her immune system was working overtime, and this burns lots of calories. If you are still worried, let your pediatrician check her over. He could recomend blood tests to make sure that she is not anemic. IN any case, continue breastfeeding, of course, and if you add anything, add your breastmilk which you pump after feeds. Good luck and let us know what happens.​

kat the bat

New member
תשובות ושאלות נוספות

אין שינוי במספר החיתולים הרטובים ו/או בהתנהגות של בתי - הכל כרגיל. בקשר להרגלי האכילה - אני יזמתי שינוי בימים האחרונים, ואני מקווה שהוא יעזור: בתי נהגה לאכול במשך 5 עד 20 דקות מדי ארוחה, מאז לידתה, ותמיד היה נראה שזה מספיק לה והיא גם עלתה יפה במשקל. מאז השקילה האחרונה והצעתך לתת לה יותר מהחלב האחורי השמן יותר, אני ממשיכה להאכיל אותה במשך יותר זמן (בין חצי שעה ל-45 דקות). כלומר, אחרי שהיא מפסיקה מיוזמתה לינוק, אני מחליפה לה חיתול, מעבירה אותה צד או פשוט משחקת לה עם הפיטמה על השפתיים - עד שהיא חוזרת לינוק. היא אומנם מנמנמת עליי, אבל ממשיכה לאכול. יש לי עוד כמה שאלות: 1. האם שיטה זו מספיקה כדי לתת לה יותר מהחלב השמן, או שאת עדיין ממליצה לשאוב ולתת לה עם כף? 2. בדרך כלל אחרי האכלות אני לא מצליחה לשאוב כמות חלב רצינית (בקושי 20-50 מ"ל), האם כדאי להשתמש בתכשיר כמו רב-חלב כדי לייצר יותר חלב לשאיבה? 3. האם אנמיה גורמת לירידה במשקל או מקשה על עלייה במשקל? (כמובן שבתי מקבלת תוסף ברזל מגיל 3 חודשים) כמובן שאני לא מתכוונת לוותר כ"כ מהר על ההנקה - במיוחד שבסה"כ הילדה אוכלת ומתנהגת כרגיל - שמחה ועירנית. תודה על עזרתך הרבה.

kerental

New member
תשובות ועוד כמה שאלות

אין שינוי במספר החיתולים הרטובים ו/או בהתנהגות של בתי - הכל כרגיל. בקשר להרגלי האכילה - אני יזמתי שינוי בימים האחרונים, ואני מקווה שהוא יעזור: בתי נהגה לאכול במשך 5 עד 20 דקות מדי ארוחה, מאז לידתה, ותמיד היה נראה שזה מספיק לה והיא גם עלתה יפה במשקל. מאז השקילה האחרונה והצעתך לתת לה יותר מהחלב האחורי השמן יותר, אני ממשיכה להאכיל אותה במשך יותר זמן (בין חצי שעה ל-45 דקות). כלומר, אחרי שהיא מפסיקה מיוזמתה לינוק, אני מחליפה לה חיתול, מעבירה אותה צד או פשוט משחקת לה עם הפיטמה על השפתיים - עד שהיא חוזרת לינוק. היא אומנם מנמנמת עליי, אבל ממשיכה לאכול. יש לי עוד כמה שאלות: 1. האם שיטה זו מספיקה כדי לתת לה יותר מהחלב השמן, או שאת עדיין ממליצה לשאוב ולתת לה עם כף? 2. בדרך כלל אחרי האכלות אני לא מצליחה לשאוב כמות חלב רצינית (בקושי 20-50 מ"ל), האם כדאי להשתמש בתכשיר כמו רב-חלב כדי לייצר יותר חלב לשאיבה? 3. האם אנמיה גורמת לירידה במשקל או מקשה על עלייה במשקל? (כמובן שבתי מקבלת תוסף ברזל מגיל 3 חודשים) כמובן שאני לא מתכוונת לוותר כ"כ מהר על ההנקה - במיוחד שבסה"כ הילדה אוכלת ומתנהגת כרגיל - שמחה ועירנית. תודה על עזרתך הרבה.

kerental

New member
אופס...

בטעות שלחתי את אותה ההודעה פעמיים (בלבול)...

למעלה