שלום אסתר

twiti

New member
שלום אסתר ../images/Emo13.gif

אני רואה שאת כותבת לאמהות רבות ש"זו אף פעם לא טעות להציע את השד ואם הוא לא רעב הוא לא יאכל". לפעמים קשה לי לזהות אם גיא רעב או לא (כמובן שכביכול הוא עושה קולות של רעב בשעות שבהן הוא "אמור" לא להיות רעב, ואז כאשר הוא מקבל ציצי (בשמחה רבה שלו יש לציין)הוא פולט אחר כך. אני מצד אחד רוצה להציע לו שד כל פעם שיחפוץ גם אם זה רק לשם ניחום או כיף לפני השינה, אך מצד שני אני מפחדת שהוא יתרגל שיש ציצי מנחם בסביבה שמרגיע - ואז מה עושים לעזאזל שסבתא או אבא נשארים איתו? למה הם לא מגיעים אם חוברת הפעלה?
תודה, רוני.

גבגב 2

New member
החצי המלאה של הכוס....

הצורך שך תינוק בציצי, לא מספק רק צורך שך רעב, אלא כל כך, כל כך הרבה יותר... צרכים אחרים (ביטחון, נוחות, התכרבלות..)גם הם סוג של רעב... תינוק רעב למזון אף פעם לא יהיה פנוי לשום דבר אחר,עד שלא יקבל לאכול, כך גם תינוק רעב להתכרבלות ולמגע - לא יפנה ליעד הבא אם הרעב הזה לא יסופק... נכון, לפעמים אבא וסבתא נשארים איתו - אבל בשביל אותן פעמים באמת שווה "להרגיל" אותו???, כמה רעב (לא לאוכל) הוא יחוש עד שילמד להתרגל (אם בכלל ילמד להתרגל), כמה אנרגיה רגשית הוא יוציא על זה... תינוק מסופק פיזית ורגשית, הופך להיות אדם בטוח דוקא משום שהצרכים שלו נענים באופן מיידי. תינוק מסופק לומד לבנות מערכת אמון בריאה קודם כל עם אמא שלו - אחר כך הוא עושה השלכה על הסביבה. ההענות להנקה היא אחת מאבני היסוד הכל כך בסיסיות לבנית האמון ההדדי. יש לך תינוק שמח - איזה יופי לכם!!!
לכן, אין לך מה לחשוש מלהציע שד לכשיחפוץ, הוא רק, רק ירוויח מזה - לטווח המיידי והרחוק.

That is their problem

If Guy is with you and is fussy, you ofer him the breast and he is quiet. If someone else is with him, they have to be very creative to calm him down.....dance with him, sing to him, rock him, walk with him outside in the stroller or in a sling........while you have the magic answer to all his needs. He will manage with other people, and will adjust to what they have to offer, but of course it will never be as good as being with you. I don´t see that as a problem.....I see it as lucky you!!​

justmom

New member
תרגום: זו הבעיה שלהם

כשגיא בוכה כשהוא נמצא איתך, את מציעהלו את השד והוא נרגע. כשהוא נמצא עם מישהו אחר, צריך להיות מאוד יצירתיים כדי להרגיע אותו... לרקוד איתו, לשיר לו, לנענע אותו, לטייל איתו בחוץ בעגלה או במנשא... בעוד שלך יש את תשובת הפלא לכל הצרכים שלו. הוא יסתדר עם אנשים אחרים, ויסתגל למה שיש להם להציע, אבל כמובן שזה לעולם לא יהיה טוב כמו להיות איתך. אני לא רואה בזה בעיה... אני רואה את זה כ´איזה מזל יש לך!´

למעלה