שלום אנשים

Marks103

New member
שלום אנשים

למדתי יפנית בתיכון, אבל מאז הצבא שכחתי המון...חבל לי, ואני רוצה לטוס ליפן לאיזה שנה-שנה וחצי וללמוד יפנית באיזה מקום אינטנסיבי ממש. אני רוצה להגיע למצב שבו אני דובר שוטף וגם יודע לקרוא-לכתוב ברמה סבירה...ואז אני אלך ללמוד לתואר ראשון וכו'... יש איזה מקום עליו אתם ממליצים במיוחד? שיטה מיוחדת? כל הצעות, רעיונות וכו' יתקבלו בברכה.

Noam Raby

New member
אם התמזל מזלך ואתה מתחת לגיל 22

יש איזו מלגה שכוללת 5 שני ביפן. שנה לימוד יפנית ו 4 תואר. לצערי אני לא זוכר יותר פרטים.

Marks103

New member
התמזל מזלי

אולי מישהו יכול לרענן לו את הזיכרון? תודה.

Satou

New member
הוא היה אמור להגיע הנה החודש

אבל בגלל כל הקטע הזה עם החייל החטוף והבלגן ברצועה הוא לא הגיע. הוא בכלל היה אמור להגיע בינואר אבל אז קרה המקרה עם ראש הממשלה.

GnomeBubble

New member
באיזה תיכון למדת?

לא ידעתי שיש בתי ספר בארץ שלומדים בהם יפנית. בהחלט נחמד לדעת. ובקשר לתואר ראשון - אם תצליח לקבל את המלגה משגרירות יפן, בכלל תוכל לוותר עליו (כי היא כוללת גם תואר, עד כמה שאני זוכר). אם לא, אז תוכל ללמוד בארץ תואר ראשון ואז לטוס ליפן וללמוד שם, או לטוס ישירות ללמוד ביפן בבית ספר פרטי. אם תבחר באופציה השניה, אני לא חושב שיהיה לך טעם לחזור ארצה וללמוד תואר ראשון, אלא אם אתה שוקל קריירה אקדמית בנושא. אחרי שנה-שנה וחצי של לימודי יפנית ביפן, סביר להניח שרמת היפנית שלך תהיה כזאת שהתואר לא יוכל להועיל לך הרבה. או שאולי התכוונת ללמוד תואר ראשון ביפן עצמה?

furrball

New member
אולי הוא התכוון

שהוא למד יפנית בזמן שלמד בתיכון... TIHON NO KORO XD

Marks103

New member
האמת

שלמדתי ביפן, בבי"ס האמריקאי. אבל שם זה די בחוואה, ז"א למדתי 5 שנים (ח'-י"ב) אבל הרמה שמגיעים אליה היא לא משהו בכלל. ועכשיו אני לקראת סיום צבא וכל כך הרבה נשכח, זה ממש לא נעים. אז אני רוצה לחזור חת-שתיים ליפן וללמוד את הכל פיקס. בקשר לתואר - לא קריטי לי לקבל תואר, כרגע אני רוצה ללמוד יפנית. אח"כ אני אלך ללמוד, האם אני אלמד ביפן או באירופה או בארץ או מה- אין לי מושג עדיין. אם לימודי היפנית יכללו גם תואר (ביפנית, אני מניח, למרות שכרגע קשה לי לדמיין את עצמי כותב עבודה ביפנית, אבל מן הסתם זה יגיע) אז מה טוב, אבל זה לא קריטי. למה התכוונת שהתואר לא יועיל לי הרבה? לא התכוונתי שאני אעשה תואר ראשון ביפנית, אם זה מה שהשתמע. בכל מקרה - אני דיברתי עם השגרירות והם עוד אמורים לחזור אלי בנושא. תהיתי עם לעוד מישהו יש הצעות או רעיונות אחרים גם בנוגע ללימודי יפנית ביפן, גם בנוגע למלגות למטרה הנ"ל, וגם בנוגע למגורי סטודנט (?) זולים. אריגאטו, מינה.

GnomeBubble

New member
הבנתי

כן - חשבתי שהתכוונת לחזור לארץ וללמוד תואר ראשון בלימודי המזרח הרחוק במגמת יפן. בכל אופן, מלבד המלגה (שנשמעת לי כמו רעיון מצויין, אם אתה מתקבל), קיימת האופציה של לימודים בבתי ספר פרטיים שהזכרתי (נראה לי שיש על זה מידע בשאלות הנפוצות של הפורום). מגורי סטונדטים זולים (במעונות או בבתים ישנים שמשכירים חדרים) אפשר למצוא ביפן בלי הרבה בעיה לפי מה שאני יודע, אבל אני חושב שהדרך הכי טובה לחסוך תהיה דווקא לא ללמוד בעיר גדולה ויקרה כמו טוקיו או אוסאקה, אלא במקום יותר פרובינציאלי. מחירי הנדל"ן בטח יהיו יותר זולים, וכך גם המגורים

Marks103

New member
וואלה

אני קורא די הרבה על בתי ספר פרטיים, יש איזה אלף...הייתי בהמון אתרים. מאד מבלבל אבל בינתיים אני רוצה לחכות ולראות מה קורה עם המלגה הנ"ל. איך לדעתך אני יכול למצוא בי"ס במקום יותר פרובינציאלי? כמעט כל מה שאני רואה זה טוקיו...וגם, לא יהיה שם קצת משעמם? בעצם זה גם יותר זמן ללימודים וחרישה על מאות קאנג'ים...שכנראה זה סוג של יתרון.

GnomeBubble

New member
יתרון נוסף במקומות פרובינציאלים

הוא שיהיה לך הזדמנות יותר טובה להתחכך עם השפה, ולא תהיה לך אפשרות "להתפנק" עם אנגלית. טוקיו ואוסאקה גרועות במיוחד בנושא, מכיוון שכמו כל עיר בינלואמית גדולה, יש בהם קהילה רצינית של expats מערביים, שמתרכזת במקומות בילוי משלה, ופשוט חיה באנגלית בלי להתערות הרבה בשפה המקומית. גם אם לא תרצה להסתגר בתוך הגטו שלך (כמו רוב ה-expats), אז עדיין יהיה תמיד קיים הפיתוי לצאת למקומות מערביים או להתחבר עם מקומיים שיודעים אנגלית טובה (ומן הסתם יש יותר כאלה בטוקיו מאשר בפרובינציות). אז נכון שזה לא שאי אפשר ללמוד בטוקיו, אבל לדעתי דווקא במקומות הקטנים תאלץ, פשוט מכורח הנסיבות, להשתמש יותר ביפנית. חוץ מזה, זה לא שאין מה לעשות שם: כשדיברתי על ערים קטנות, עדיין התכוונתי לערים של ממש, וביפן עדיין מדובר בערים גדולות יותר מתל-אביב. אני לא חושב שיחסר לך מה לעשות שם.

Marks103

New member
כמו

פוקואוקה? נגאסאקי? על איזה סדר גודל של ערים אתה מדבר? אשמח לעוד כמה דוגמאות, פשוט בשביל שיהיה לי עם מה לגגל... ומה שאתה אומר על הגטו המערבי, כנראה משהו ממה שהיה לי כשהייתי בתיכון. היה כיף, אבל עכשיו צריך לעבוד קשה כדי להחזיר את היפנית לאיתנה. בסדר, אין מה לעשות.

GnomeBubble

New member
אני חושב שכל מקום חוץ מטוקיו

ואוסאקה זה כבר צעד בכיוון הנכון. אין לי מושג בדיוק אילו מקומות טובים, ואני מניח שאין הרבה בתי-ספר ללימוד שפה מחוץ לטוקיו או אוסאקה, ולכן קשה לך למצוא. אבל מתוך נסיון עם לימוד שפות אני יודע שלפחות במקרה שלי, הרבה יותר קל לי ללמוד שפה כשאני מוכרח להשתמש בה.

Marks103

New member
הבנתי אותך

טוב, בינתיים אני עוד מנסה להשיג עבודה או מלגה בטוקיו, מה שיהפוך את הלימוד שם להכרח, אבל אם שתי ההבטחות הללו יכזיבו, אני אקח את עצתך בחשבון. דבר אחרון: יש איזשהו סטנדרט שכדאי לי לחפש כשאני ניגש להעריך בי"ס כזה ליפנית (שעות שבועיות/זמן הכנה ל-JPLTים האלה/מחיר וכו')? וגם, אני ממש חולה, תזכירו לי בבקשה איך אומרים חולה ותרופה? לפני זמן לא רב ידעתי, עכשיו זה פרח מזכרוני.... תודה.

GnomeBubble

New member
אני לא יודע בקשר לרמות בתי הספר

אתה יכול לחפש בשאלות הנפוצות - נדמה לי שיש שם משהו ש-hazu1 כתבה על בית ספר שהיא למדה בו פעם. אני לא חושב שיש עוד אנשים בפורום שלמדו בבית-ספר כזה. אני גם לא בטוח אם כל בתי הספר - או אפילו רובם - מכינים אותך ל-JLPT. מה שכן, ה-JLPT זה לא מבחן מתחכם (כמו הפסיכומטרי למשל) והוא בודק הבנה ביפנית. אם היפנית שלך תהיה טובה, תוכל לעבור את רמת המבחן המתאימה. וחולה זה 病気 byouki, תרופה זה 薬 kusuri האמת ש-byouki זה מחלה, אבל בדרך כלל כשרוצים לומר "אני חולה. אני רוצה תרופה." אומרים:
病気です。 薬が欲しいです。 byouki desu. kusuri ga hoshi desu.​

Hikaru

New member
* hoshii ../images/Emo6.gif

טעות ברומאג'י. זה יוצא קצת שונה בלי זה. XD

hazu1

New member
נראה לי שכמעט כל בי"ס מכין ל-JLPT

זה סטנדרט ארצי, וזה יהיה טיפשי מצידם להתעלם ממנו. לגבי דרך להעריך את בי"ס, לצערי אני לא יכולה לעזור לך. אני בזמנו הייתי מוגבלת בכסף ולכן חיפשתי בי"ס זול יחסית. הוא היה בסדר, אבל אין לי עם מה להשוות.יתרון שהיה לו, זה שלא היו כמעט תלמידים מערביים (בעיקר סינים וקוריאנים) ולכן לא היתה אופציה לתקשר באנגלית. אני חושבת שבשיבוייה יש בי"ס מאוד מפורסם.

למעלה