שלום אנשים!

eman70

New member
זו חשיבה עדתית מהסוג הגרוע ביותר.

חשיבה שלא מסתכלת על מה הכישורים, והרקורד של המועמד, מה הוא רוצה, ומה הוא יכול לעשות, אלא רק מה המוצא (העדתי, הקהילתי, המיגזרי) שלו. לא רק ח"כית לסבית או ח"כ הומו יכול להעלות בכנסת את הנושא של נישואין חד מיניים. למעשה גם בכנסת הזו הוגשו מספר הצעות חוק, גם של מרצ, וגם הצעות בהן השתתפו הח"כים של מרצ, בנושא נישואין אזרחיים, שכוללים (חלק במובלע, וחלק יותר במפורש) נישואין חד מיניים. אני לא רואה במה מיכל עדן היתה יכולה לעשות את זה יותר טוב. מה, רק אם היא היתה, אז זה פתאום היה גורם לרוב בכנסת לטובת זה? אם כבר, אז אם צביה גרינפילד תיכנס לכנסת, דוקא לה יש סיכוי יותר גדול להעביר דבר כזה.

ויותר מזה

אם מיכל עדן הייתה נכנסת זה היה הופכת את מרצ למפלגת נישה. למפלגות נישה אין עתיד, אלו מפלגות שנולדות למטרה מסויימת ומתות עם הגעה למטרתן, או עם כשלונן.

eman70

New member
??? אז מה אתה אומר? שאסור חס וחלילה

לבחור ח"כית לסבית, פן יחשבו שמועמדת אחת ברשימה הופכת את המפלגה ל"מפלגת נישה". זו חשיבה עדתית באותה מיד,ה רק לכיוון ההפוך. מה שאני אומר זה שכל מועמד צריך להיבחן קודם כל על פי הרקורד שלו, והיכולות שלו. אם בנוסף הוא מייצג איזו אוכלוסיה שסובלת מתת ייצוג, או שיש לה צרכים מיוחדים, אז זה צריך להיות איזשהו פלוס. אומנם אסור שזה יהיה השיקול היחידי, או אפילו העיקרי בעד. אבל בודאי שאסור שזה יהיה איזשהו שיקול נגד!

אני אומר שאסור לה לבחור

מישהי שאומרת שהיא מייצגת את הקהילה ומתכוונת לעשות רק את זה. ראיתי את האתר של מיכל עדן וכל מה שרשום שם זה על נושא הקהילה ההומו-לסבית והקמת בית דרור. אני חושב שמי שמועמד לתפקיד ח"כ בעשירייה הראשונה של מרצ צריך להיות מעורב בכל התחומים בהם מרצ עוסקת. אגב, מאותה סיבה בדיוק אני חושב שלא ראוי ששאול אריאלי יהיה בעשירייה הראשונה. למרות שהוא מאוד מוצלח בתחום הסכמי אוסלו, נדמה לי שהוא לא מספיק מעורב בתחום העשייה החברתית ובתחום זכויות הקהילה ההומו-לסבית.

רשימה מטומטמת

כמצביע מפ"ם ואח"כ מרצ בכל הבחירות אני מתבייש ברשימה הזאת ושוקל להצביע לראשונה למפלגת העבודה. הסיבות הן: 1. הגימיק המטומטם לשים חרדית במקום כל כך גבוהה ברשימה כאשר דווקא הפעם היה סיכוי לפנות למצביעי שינוי.צביה גרנפילד היא סדין אדום מול עינהם. 2. דחיקתו של רן כהן שאין לי ספק נעשתה על ידי דיל של ביילין רק כדי שלא תהיה לו תחרות על ההנהגה 3. מועמד ערבי במקום לא ריאלי 4. אין נציגות לעולים - זה לדעתי אחד הביזיונות הגדולים של המפלגה 5. דחיקתו של אילן גילאון. אין לי ספק כי הרשימה מבוססת על דיל ביילין+קיבוץ ארצי.ודחיקת מועמדים חברתיים. הדיל אמנם יתן שקט במפלגה לביילין אבל אני יאלץ כנראה להצביע למפלגה אחרת

מפלגה שהסקרים צופים לה 5 מנדטים

לא יכולה לשריין יותר מדי. אם היה מועמד ערבי באמת ראוי הוא היה יכול להתברג במקום יותר גבוה, חוץ מזה שמקום 7 הוא על גבול הריאלי. אני באופן אישי מקווה שהוא גם יהיה ריאלי. דווקא במרצ שריונים לערבים לא במיוחד עולים טוב, ח"כ בזמנו וואליד צאדק וחוסנייה ג'בארה לא מאוד תרמו. בגלל זה אני חושב שצריך להפסיק עם שיריונים, למעט שריון לנשים, ולהציב את המועמדים הטובים ביותר. הבזיון הכי גדול הוא שאילן גלאון לא במקום ריאלי. הכל לדעתי הוא בגלל הדיל של כמויות הקיבוצניקים שיש בוועידה. הקיבוצניקים פשוט מעדיפים את אבו וילן (זו אגב גם הסיבה כנראה שג'ומס נבחר מקום 2, למרות שהוא באמת מאוד ראוי למקום הזה).

Nellie Bly

New member
ג'ומס לא ראוי למקום השני

רן כהן,אילן וזהבה-הם לבדם יותר ראויים ממנו. לגביי אדון וילאן ששוב הצליח להתברג למקום החמישי,שנזקפת לטובתו עשיית הכלום-אין כבר מה להוסיף.

אבו וילן אכן לא ראוי למקום ה5

הדבר היחיד שהוא עשה זה הועדה הזו נגד האלימות בכדורגל. אם היית רואה מה ג'ומס עושה בועדת הכספים (במסגרת העבודה שלי יוצא לי לשבת הרבה בישיבות שלה) גם את/ה לא יכולת שלא להתרשם מהרצינות, בקיאות, דייקנות והנמרצות של האיש בתחום החברתי והכלכלי של מדינת ישראל

Nellie Bly

New member
ג'ומס עם כל הכבוד לו

לא ראוי למקום השני. המקום השני מיועד לרן/זהבה או אילן. עם כל הכבוד לג'ומס(ובמקרה הזה-יש כבוד) אי אפשר להפוך את המפלגה הזו לטריבונל בשקל.

ג'ומס זה לא אבו וילן...

ג'ומס הוא אחד מחברי הכנסת הכי פעילים ומגיע לו מקום גבוה... זה גם לא כ"כ משנה מי מקום 2 ומי 3, כי אף אחד מאיתנו לא מעלה על דעתו שמרצ תקבל 2 מנדטים...

תתפלא. זה עלול לקרות...

אם אני למשל - איש ר"צ ותיק מאד-מאד - שוקל אם לא להצביע הפעם עבור שאול יהלום, הח"כ הכי 'חברתי' שכיהן בכנסת הזאת, ואפילו איני מסכים להשקפתו בענייני ארץ-ישראל מחד ובענייני דת ומדינה מאידך, ואפילו שם מפלגתו הוא 'מפד"ל' - - - עד לשם אני עלול 'להתגלגל'. ביילין, "תודה" לך ! אבל בעצם מה איכפת לו ?! הוא כבר משוריין מג'נבה ועד גבעת רם. דן.

אילו בחד"ש היתה תמר גוז'נסקי מועמדת

אז ההתלבטות שלי היתה אכן בין מפד"ל (שאול יהלום), למר"צ (אילן גילאון) לחד"ש (תמר גוז'נסקי). ואילו (ובפוליטיקה כמובן אין 'אילו') ניתן היה להרכיב 'רשימה' לבחירות שבה ה-3 האלה היו בראש - אני הייתי הראשון להצביע עבורה וללחום להצלחתה. אבל כאמור - אין 'אילו' בפוליטיקה, ולכן - מה שנשאר לי זה להתלבט עד להליכה אל מאחורי הפרגוד... התעזרו לי בהתלבטותי ? ('הדגל החברתי' כבר אמרנו ?!). דן.

Nellie Bly

New member
אז דעותינו חלוקות

אני לא רואה את ג'ומס כמתאים להיות במספר 2.אני לא מבטלת את ההשגים שלו חלילה.

הבעיה היא 17% של המפ"מניקים מהקיבוץ

מצד אחד - ה'לוגיסטיקה' (וגם הכסף ו'שווה הכסף') - אנשים, רכב, דואר, ומי-יודע-מה-עוד - שהקיבוץ הארצי מעמיד בכל מערכת בחירות לרשות המפלגה :שלו", היא בעלת השפעה א ד י ר ה על פעילות המערכת, הרבה מעבר ל-17% שלהם בועידת מר"צ. מצד שני - די בקבוצה גדולה (אפילו שעורה בכלל ה'אלקטוראט' הוא רק 17%, אבל מ ל ו כ ד י ם ומצביעים כאיש אחד ומתוך משמעת 'סיעתית' עוורת !), כדי להכריע כל קבוצה קטנה יותר, שלא לדבר על 'חבורות' אקראיות שהתלכדו סביב מועמד או מועמדת אלה ואחרים. קוראים לזה 'מיוריזאציה', או 'מניית בכורה'. כמעט 'מניית שליטה'. די ב-2 קבוצות כמו הקיבוץ הארצי החובר לשח"ר-יע"ד-יח"ד (איך קוראים לעוזבי מפלגת העבודה שהגיעו זה מקרוב אלינו ?), כדי לקבוע את הכל ! אתם הבנתם את זה, תמימים שלי ? גם 'השתלטות עויינת' מתאימה לתופעה ה זאת. דן.

Nellie Bly

New member
6. מיכל עדן-

בחורה מדהימה,מוכשרת שהייתה יכולה להביא למרצ הרבה קולות-גם של נשים וגם של הקהילה ההומולסבית נדחקה לאחד המקומות האחרונים.פשוט בושה. אין ייצוג הולם לערבים,לקהילה ההומולסבית,לצעירים ולנכים-למה בכלל להצביע מרצ?כדי לתת לוילאן קול שהוא שוב יאכזב?!

בגלל שמרצ לא מוכרת את הרעיונות שלה

תמורת נזיד עדשים... מפלגת העבודה מוכנה ללכת גם לממשלה בראשות ביבי רק כדי להוכיח שהיא יודעת להביא שרים לאוויר העולם. מרצ חזקה = מרצ בממשלה. מרצ בממשלה = ישראל טובה יותר

למעלה