שלום אנשים...

BBoyNK

New member
שלום אנשים...

האם כדאי ורצוי לעשות לחמוס מקלחת? ודר'א אפשר מחירון של חיסונים לחמוס.. והאם בב''ש אפשר למצוא מישהו שמוכן לחסן את החמוס? ובמקרה והחמוס נקנה בחנות מה רע בזה? כי ראיתי שכתוב שהכי חשוב לא לקנות חמוס בחנות... מדוע?

Sweet Fantasy

New member
שלום שלום..

רצוי?.. לאף חיה לא ממש רצוי או מומלץ לעשות מקלחת, אבל למען נחייה בשלום עם החיות שלנו אנחנו עושים להם מקלחות ומשתדלים לצמצם אותן לכמה שפחות.. בפרווה יש שכבת הגנה טבעית ששומרת על עור החמוס ופרוותו, השכבה הזאת גם מפרישה ריח ולכן לא תמיד זה נעים. מותר לקלח את החמוס פעם בחודש ואם אפשר פחות מה טוב, וחושב רק בשמפו מיוחד (אם אפשר להשיג אולי מחו"ל) אם לא, ניתן לרכוש שמפו לחתולים או לחיות קטנות בחנויות החיות.
המחירון משתנה מווטרינר לווטרינר ותלוי גם במיקום המרפאה.. החיסונים הדרושים הם: כלבלבת 2x (בסביבות ה120-160 ₪ לכל חיסון) כלבת (90-120 ₪ בערך אני לא בטוחה) תילוע (לא סגורה על מחיר) החיסון הכי הכי חשוב הוא כלבלבת כלבת ותילוע חשובים יותר לחמוסים שיוצאים החוצה הרבה
מז"א מוכן לחסן חמוס? זאת חיה כמו כל חיה אחרת. אתה צריך להתקשר לוטרינרים בעיר ולשאול אם הם מטפלים בחמוסים.
אתה מוזמן לקרוא פה - http://157.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=1381&a=61521&c=6560&sc=0&ssc=0 אשמח לענות על כל שאלה, מיכל

BBoyNK

New member
תודה על המענה המהיר..

ועוד שאלה... הכלוב של החמוס שבבעלות אחי הגדול הוא דיי קטן יחסית לכלובים שראיתי פה בתמונות.. אבל הכלוב מצליח לאכסן את החול המיוחד והכרית שלו ואת המים והאוכל.. אבל מקום למשחקים כמו שראיתי פה אין הרבה... אפשר להכניס לשם כדור ומנהרה או משהו... אבל הוא יחסית קטן.. וגם החמוס מבלה הרבה בחוץ.... דר''א החמוס היא בעצם חמוסה! ואחי מחפש לה שם... חחח פה ושם ראיתי אצלכם חמוסטפה חחחח ורציתי להציע לאחי אבל יש פה מישהו שהחמוס שלו נקרא כך כדי למנוע כינויים כפולים כאלו... אה וגם החמוסה היא ממש לבנה.. ובחנות אמרו לו שהיא מיוחדת או משהו שהיא לבקנית אשכרה חחח... אבל אני לא חשבתי שיש דבר כזה אצל חמוסים.. בכל מקרה ראיתי פה זן כלשהו שהוא לבן... האם יתכן שהחמוסה היא מזן פשוט שהוא לבן או שיש אפשרות שהיא באמת לבקנית? ותמונה אני מקווה להביא בקרוב שתגידו מה דעתכם.. והיא בת 7 חודשים

Sweet Fantasy

New member
המשך תשובות

יש כלוב מיוחד לחמוסים שהוא בעל קומות וכל מיני "עיניינים"
יש הרבה שחוסכים את ההוצאה (600-800 ₪) ופשוט קונים כלוב גדול של ארנבות שמשמש את החמוס רק לשינה וחינוך, חמוס שמשוחרר רוב היום לא צריך כלוב גדול. שמות תוכל לחפש פה - http://www.4ourpets.com/ap/milon/name.asp ולמען הסדר הטוב (או יותר נכון כמו שאמרת בשביל שלא יהיו "כפילים") תתיעצו איתנו לפני בחירת השם כדי שלא ייצא מצב של שני חמוסים עם אותו שם (אחרי הכל כל אחד רוצה שהחמוס שלו יהיה מקורי
) חמוס לבקן, או בשמו ה"מקצועי" נקרא אלבינו, האלבינו מאוד נפוץ בארץ ואצל חמוסים חמוס אליבנו הוא חמוס לבקן בעל פרווה לבנה-צהבהבה עם עיניים אדומות זה ממש לא נדיר (אבל מה אתה מצפה ממוכר בחנות שמנסה למכור) שלושת הצבעים שיש בארץ הן: סייבל,אלבינו (לבקן) וקינמון כל צבע אחר, נדיר יש חמוס לבן שהוא נדיר בארץ והוא מתאפיין בפרווה לבנה עם עיניים שחורות. האם החמוסה מעוקרת? אם לא אני מזכירה לעקר ואם היא בת 7 חודשים אז ממש דחוף!!!

BBoyNK

New member
היא כבר במחזור..

יש סיכון לחייה בעיקור? איפה אפשר לעקר ומה ההשלכות של עיקור? וכמה זה עולה בערך?

Sweet Fantasy

New member
אוי ואבוי..

יש סיכוי גבוה מאוד מאוד שהיא תמות!!!! דחוף דחוף דחוף לעיקור!!!! חמוסה שמתייחמת ולא מזדווגת מתה!!!! היא כבר עברה את השלב הראשוני ואני מאמינה כבר שהיא לא מרגישה טוב אל תנסו להביא זכר כי בשלב זה היא כברלא תקבל זכר זר ולא תתן לו להזדווג איתה תצרו קשר עם וטרינר במיידי בטלפון חירום קיים סיכון מאוד גבוה לחיים שלה אפשר לעקר אצל כל וטרינר שמטפל בחמוסים עיקור מפחית את הסיכוי לחלות בסרטן בגיל מבוגר יותר ומונע תוקפנות עיקור עולה בסביבות ה400 ₪ אין לכם הרבה אופציות זה או לעקר עכשיו או לתת לה למות בעינויים בידיים שלכם רוצו לווטרינר

Linimfin

New member
יש סיכון לחייה אם היא לא מעוקרת.

לחמוסות יש הורמון שמשתחרר בזמן הייחום. ההורמון הזה עלול להרוג אותן במידה והן לא מתרבות ובמידה ותשדכו אותה לחמוס יש סיכונים שכרוחים בהרין (מוות בלידה וכו'). לכן חשוב מאוד לעקר חמוסות ובמקרה הזה זה די דחוף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אם אני לא טועה עיקור עולה בערך 300 שקלים חדשים. בהצלחה בגידול החמוסה! נ.ב קניתם אותה בב"ש?

Sweet Fantasy

New member
סירוס עולה 300

עיקור יותר, בקשר להורמון זה לא הורמון, זאת אנמיה - איבוד דם בקשר לחמוסה שלהם אני מקווה באמת שהם תפסו את זה בזמן לא נראה לי שהם באמת קראו לפני שהביאו חמוסה בכלל
קורה הרבה, במיוחד שקונים מחנות, המוכרים גם לא טורחים להסביר על החמוס עצמו.. אני מקווה שהיא תחייה

Linimfin

New member
גם אני....

האמת שגם אני קיבלתי את לוסיל במתנה (למרות שביקשתי מראש). אבל למזלי חברה שלי קראה הרבה על החמוסים ולפני שהיא קנתה לי אותה היא הכריחה אותי גם לקרוא הכל ולהחליט אם אני מסוגל לזה. לשימחתי הייתי והינני מוכן!

BBoyNK

New member
אוקיי הראתי לאחי את התגובות

הוא ראה ולפי התגובה שלו כנראה שהוא מודאג והוא אמר שהוא ידבר עם הווטרינר וישאל אותו מה לעשות... בכל מקרה אני יעדכן

Sweet Fantasy

New member
אוקיי,

מצטערת אם הלחצתי אתכם, אבל זה המצב אתם עלולים באמת לאבד אותה אם לא תעשו משו בהקדם, עיקור תוך כדי הייחום הוא גם מסוכן אבל ככה או ככה יש סיכוי לאבד אותה אז עדיף לנסות וכן להציל אותה.. אני מחכה לעידכון
אני מקווה שהכל יעבור בשלום
חוצמזה יש לי עוד כמה שאלות: 1. במה אתם מאכילים אותה? 2. איזה מצע יש לה בכלוב? 3. האם היא מחוסנת (לפי השאלות ששאלה קודם אני מבינה שלא?)

BBoyNK

New member
תשובות...

יש לה אוכל מיוחד שאחי קנה לה.. זה כמו בונזו מיוחד כזה לחמוסים... יש לה אבנים ועל זה יש איזה מין כרית כזאת מיוחדת שעשוייה מצמר של כבשה... והיא לא מחוסנת ובקשר לגיל.. אחי הגדול זה בעיקרון מי שמגדל אותה.. הוא אחרי צבא משהו כמו 23 בערך.. ואני בן 17 שסתם מתעניין

Linimfin

New member
בנוגע לשמות...

אני עשיתי טעות כשנתתי לכלב שלי את שמו. רוקי, כמה נדוש.... ומאז למדתי. לגרבילים שהיו לי קראתי ין ויאנג (זכר ונקבה). ולחמוסה שלי לוסיל (כבר הסברתי למה...) הנקודה היא שלמצוא שמות זה כל כך פשוט. פשוט תחשוב על מה שאתה אוהב.... למשל: אני אוהב מוסקה (זה מאכל למי שלא יודע) אז בהתחלה חשבתי לקרוא לה "חמוסקה". או למשל "חמוס מתוק" כמו חמוץ מתוק חחחח.... או למשל (במקרה וזה זכר) "חמוס עוז" כמו עמוס עוז בקיצור להמציא שמות זה כיף וקל....

skarlet ohara

New member
היי, אני הבעלים של חמוסטפא...

ותודה על המחשבה לקרוא גם לשלכם במשהו כזה... (למרות שזה לבן, ולי הוא החמוס הערבי היחיד פה!!!! כי ככה החלטתי...) ואל תקראו לחמוסים שלכם חומוס או טחינה!!!!!!!! זה הכי לא מקורי... וחבל..... אני שמעתי על חמוסה לבנה שקוראים לה שלג, אבל היא לא חברה פה בפורום.... אם היא אלבינו אז גם פנג הלבנה... או סתם לבנה. אבל אני לא מציעה יותר שמות בהצלחה שיהיה לכם, ומחזיקה אצבעות על העיקור...

למעלה