שלום אנשים

Y n 2 5

New member
שלום אנשים

לא הייתי פה מעולם, אבל הנה אני... רציתי לשאול אתכם שתי שאלות. קודם כל, אקדים ואומר שאיני מומחה לשום אמנות לחימה, אבל מעניין אותי כל הנושא הזה. ולשאלותיי. א) איך נקראת אומנות הלחימה שמשתמש בה ג`ט לי בסרטו החדש "ללא מחסום" (למי שראה)? ב) גם ג`ט לי. היה לו סרט (גרוע) בשם "האחד", ובו הוא שיחק כפל תפקידים שהוא נלחם בעצמו. הדמות הטובה נלחמת במין מעגלים כאלה, ואילו הרעה נשארת במקום ונלחמת בעקשנות. נראה לי שמדובר בשתי אומנויות לחימה שונות, קודם כל איך הן נקראות, ואיזה מהם טובה/פופולרית/מומלצת יותר? תודה.

Y n 2 5

New member
מעניין...

או שלא רוצים להתייחס אליי או שלא יודעים. מה האמת?

אפשרות שלישית

זמן מענה ממוצע להודעה הוא ארוך יותר משעתיים. מצד שני, קונספירציות הרבה יותר סקסיות. שאלה ראשונה - לא יודע. שאלה שניה - הדמות ההולכת במעגלים "משתמשת" לכאורה בבה-גווה והשניה "משתמשת" לכאורה בשינג-אי. שתיהן יכולות להיות טובות מאוד.

Y n 2 5

New member
האם

בה-גווה מייצגת את הטוב ושינג-אי מייצגת את הרע או שזה סתם החלטה שרירותית של הבמאי, ואם אכן כך, למה הוא החליט כך לדעתך? (אתה לא חייב לדעת מה עבר לו בראש... אני סתם שואל, אולי אתה יודע...)

Gaspaz

New member
החלטת הוליוודית לגמרי

הבחור הטוב קיבל את האומנות הזורמת והאסתטית, והרע את הנוקשה והכוחנית. אבל אני בכלל לא בטוח שג'ט לי אומן לחימה. כמו ג'קי צ'אן וסאמו לו, שלמדו את מיומנותיהם בבית ספר לאופרה סינית ולא בשיעור קראטה

CountDust

New member
מה זה משנה איפה הם למדו?

מבלי להכנס לשאלה מה זה בדיוק "אומן לחימה", מדוע העובדה שהם למדו אמנויות לחימה בבית הספר לדרמה (שהלימודים בו הם מפרכים למדי וכרוכים באינספור שעות אימון ותרגול) הופך אותם באופן אוטומטי ל"לא אמני לחימה"? אגב, הייתי מאוד מופתע אם היו לומדים בשיעור קראטה, בהתחשב בכך שהם כולם עוסקים באמנויות לחימה סיניות...

Y n 2 5

New member
אז ככה

לפי מה שידוע לי, ג`ט לי ששמו האמיתי, אגב, זה לי ליאן וו, הוא אכן אמן לחימה, והיה אלוף הונג קונג באמנות לחימה שנדמה לי נקראת וושו (תקנו אותי אם אני טועה, אבל אל תצלבו אותי...), בין השנים 85` ל92` וכן בשנים 95` ו96`. יכוך להיות שהיה ממשיך, אבל שנה לאחר מכן, ב97` הוא הגיע לאל. איי. מעניין הפרשנות שלך, לגבי הסיבובים הזורמים והעמידה הנוקשה מנגד. זה מוצא חן בעיניי מה שאתה אומר. אגב, ראית את "האחד"?

brunoflexe

New member
זה לא ממש מדויק

השינגי והפקואה הן שתיהן אומנויות "פנימיות" סיניות אשר מבוססות על שימוש בכל הגוף כמקשה אחת בניגוד לאומנויות חיצוניות (מסויימות) אשר מלמדות שימוש בכוח שרירי היד / הרגל וכו (זו הפשטה גסה מאד ויסלחו לי כל העו"ד בפורום). אין בשינגי שימוש ב"עמידה נוקשה". יש בו אמנם מתח אך (לידיעותי המועטות - אני מתאמן בשינגי כארבע שנים ופה קואה התחלתי לפני חצי שנה) לא יותר מבפקואה (בניגוד לטאי צ'י - שהוא זורם לחלוטין ללא מתח אם כי ישנם סגנונות טאי צ'י שאני -חושב- שמכניסים מתח כמו סגנון צ'ין). ה"כוח", או הכוונה, בשינגי הינו ישר ובפהקואה מפותל. כאשר ראיתי בסרט "האחד" את ה"רע" מתאמן ב"שינגי" הזדעזתי - הרי עם כול הכוח הבמאי הרס את האומנות... בקיצר, יש איזה גרעינון אמיתי וכל השאר BS קולנועי. שעובד, אגב. את הסרט אהבתי.

Y n 2 5

New member
ובכן,

דבר ראשון, דעותינו כבר חלוקות, כיוון שאני ממש לא אהבתי את הסרט מפאת עלילתו המטופשת, אולם דיון זה שייך לפורום קולנוע. לגופו של עניין, אני חוזר ואומר שאין אני מבין בזה כל כך, אבל הבמאי הצליח לשכנע אותי ששינג-אי זה של הרעים. שים לב כיצד הרע מתאמן שם על הגג. פניו מוטות כלפי מטה, הוא כאילו לא שם על אף אחד, הוא פשוט מרביץ ומתקדם בלי להתייחס למה שקורה סביבו. הוא אלים וחצוף. ואילו הטוב מתאמן לאור נרות, מסתובב ומנסה כאילו למצוא נקודת תורפה או משהו כזה. פניו עומדות בקו ישר ואולי קצת עילי. הוא ער למה שקורה סביבו ומתכופף, תוך כדי שהוא מדמיין אולי שתוקפים אותו. תורמת לזה אולי גם המוסיקה, אבל זה עניין אחר.

brunoflexe

New member
אולי דווקא בזה יש משהוא

חלק משיטת הלחימה של השינגי זה שמירה על "קו האמצע" שלך, תוך התקדמות והסטת האחר. שיטת הלחימה של הפקוואה (אני חושב, אני רק מתחיל ...) היא יותר עיקוף ואיגוף היריב. אין לכך שום קשר ל"טוב" ול"רע". מסוק יכול לשאת טילים מונחים וגם מזון לאיזורים מוכי אסון. זה הכל תלוי ב"לוחם". כפי שאמרתי, בשיטה שאותה אני לומד מתחילים בטאי צ'י, ממשיכים בשינגי ומקנחים בפהקוואה כאשר כל הזמן שומרים על כל המרכיבים ומעמיקים בכל אחד (כמו קומות שלאט לאט בונות בית). אין פה שום קשר לרעים וטובים. אני חושב שאומנות לחימה צריכה לתת למתאמן יותר ויותר כלים לפתור יותר ויותר מצבים ללא שימוש באלימות. הפרדוקס הוא שאם מתאמנים בא"ל, ככל שניהיים יותר טובים ב"אלימות" אז פחות צריך אותה (אלא אם כן הכפיל שלך ממימד מקביל בא להרוג אותך. זה מצב שונה לחלוטין). ולגבי ה"אחד", מי פה בכלל מדבר על עלילה ? ממתי יש עלילות בסרטים של ג'ט לי ? ואם יש הרי הן בטוח מיותרות. הסצינה שהוא הרים שני אופנועים ושתי הגרסאות של הרצח בחניון של בית הכלא הפכו כל עלילה למיותרת לחלוטין ...

bmt29

New member
אבל למה לגלות???!!

יש אנשים שעוד לא ראו ת'סרט!!!!!!

nitzano

New member
תזכיר לי להראות לך מדוע אתה טועה

כאשר אבקר בארץ. אני עדיין לא נתקלתי בתנועה ישרה בשינג אי

brunoflexe

New member
בטח התכוונת להגיד

"למה השיטה שלי היא קצת שונה ובה אין קווים ישרים וכו". אני מקווה שאתה לא רומז שהמורים שלי לא יודעים שינגי .... אבל חוץ מזה, אשמח להדגמה כשתהיה בארץ.

nitzano

New member
well

Didn't say they don't know Xing yi I've met more than one teacher of Xingyi in China.All of them insist that there is no stright line in Xingyiquan.All of them! It's a common mistake for begginers to think there is a stright line but after one practices for a while he can see it's not true. I practice both Hebie style and Shanxi (song) style and I've never saw a stright line in any of them.not even in beng quan. Maybe you didn't understand what your teacher told you ,maybe it was not so clear,maybe myabe maybe I don't know there is one thing i do know - internal martial art insist on using power in impact on 3 vectors. It's hard for me to explain but if you have a rotation of the fist during the movement - than you no longer have a stright line........................​

brunoflexe

New member
אני אשאל את המורה שלי

אבל ככל הידוע לי השינגי עובד רק על קווים ישרים. צד שני, אתה צודק לגבי סיבוב האגרוף תוך כדי התנועה. צד שלישי, באלמנט השני אין סיבוב אגרוף ?!?

nitzano

New member
which one is the second ??

tell me the names and not the numbers. xing yi works on these powers: spiral corkscrew wave none is stright !​

nitzano

New member
תנועת בורג ב דזואן

בתחילת התנועה (זרם חה ביי) המרפק פונה החוצה והאגרוף לכיוון הצד המנוגד ליד.כף היד פונה למטה. האגרוף נע לאורך קו המרכז עד הפה ומשם החוצה וקדימה,בו בזמן המרפק נכנס לקו המרכז ובית השחי נסגר .בסיום כף היד פונה למעלה (לא רק סיבוב אגרוף אלא גם עם תנועת הברגה מושלמת של כל הזרוע) לא אתאר לך את זרם סונג מכיוון והתנועה כוללת שרטוט מעגל באויר.

Gaspaz

New member
עלילה!

כנראה לא שמעת על הסרט החדש שיוצא בקרוב בארץ. "הכלב" נדמה לי. הוא משחק שם תפקיד אופי
נ.ב היה לי פעם סרטון של ג'ט לי מאיזה סרט סיני עושה אקרובטיקות של קפוארה, מישהו מעוניין שאני אחפש?

crane

New member
אני דווקא מכיר סרט בעל גישה הפוכה

אני זוכר סרט מימי ילדותי, אחד מסרטי הקונג פו שיובאו ארצה ע"י חברת "ערוץ 1" (זוכרים אותם, אלה עם העטיפה הכסופה? הסרטים הכי שווים). מסופר שם על אמן לחימה מרושע, ששנים של אימונים בטאי צ'י (זה מה שאמר הדיבוב האנגלי, כמובן שלא היה שום דימיון לטאי צ'י) הפכו את גופו לחסין לגמרי מפגיעות וגרמו לשערו להלבין. במהלך הלחימה הוא היה משרטט ברגליו את מעגל הטאי ג'י (יין ויאנג) ומסיים את השירטוט בדיוק כשהיה הורג את יריבו (שים לב- רשע הולך במעגל!). על מנת להעצים את הפרדוקס, הוא היה מתאמן לאור נרות (ועוד נרות לבנים, של הטובים!). מישהו מכיר את הסרט? זוכר את השם?

למעלה