שלום אנשים :)

שלום אנשים :)

קודם כל שלום לכולם, אני חדש בפורום (למרות שלא בכל מערכת הפורומים), ומקווה להיות פעיל כאן עד כמה שאוכל. דבר שני, יש לי שאלה קטנה: אתם יכולים בבקשה להביא תאריך מתי מתחילים תחרויות הגולדן ליג, והאם אל גארוז' אמור להשתתף בהם? ושון קרופורד ב 200? תודה

natali25788

New member
welcome ../images/Emo13.gif

אתה מתאמן איפשהו? מקווה שיענו לך על השאלות..

לא מתאמן

אחת הבעיות היא שאין איפה. אני די רחוק מאיזשהו אזור שיש שם אתלטיקה, אבל אני משחק הרבה כדורסל ;) אגב, אני אוהב ומבין ודי הרבה סוגי ספורט: אתלטיקה, כדורסל, כדורגל, טניס, איגרוף ושחייה. לא סתם הכינוי שלי זה 98% ספורט ;)

יפתחול

New member
תחרויות גולדן ליג

01/07 פריז 08/07 רומא 29/07 אוסלו 19/08 ציריך 26/08 בריסל 04/09 ברלין אני לא זוכר מה המקצועות גולדן ליג השנה, אבל אם לא ב- 200מ' אז שון קרופורד לפחות ירוץ את ה- 100מ', אין סיבה שלא. אל גרוז' לא בטוח ישתתף בתחרויות הגולדן ליג, אבל הוא ישתתף בתחרויות גדולות אחרות והמטרה העיקרית שלו היא לשבור את שיא העולם ב- 5000מ'.

קצת שחצנות הייתי אומר.

לנסות לשבור את השיא של בקלה. אל גארוז' לא תכנן בכלל להביא זהב ב5000, אבל עם האוכל בא התאבון... שיהיה לו בהצלחה אני אוהב אותו הן כספורטאי והן כאישיות :)

יפתחול

New member
אני די בטוח שכשאל גארוז'

החליט לרוץ את ה- 5000מ' באתונה הוא חשב על הזהב. הוא כבר ניצח את בקלה במרחק הזה בפריז שנה לפני. בקשר לשיא עולם, השיא האישי של אל גארוז' הוא 12:50.24 וזה כשהמקצוע העיקרי שלו היה 1500מ'. השנה הוא ירוץ את הריצה הקצרה באליפות העולם למרוצי שדה ואני משער שיהפוך את ה- 5000מ' למקצוע העיקרי שלו.

כמו הרוב.

כל אצן כמעט מגדיל את המרחק של הריצה כי הגיל יותר מקשה. לא שמעתי על זה שאל גארוז' פחות ישקיע ב 1500, אבל אם זה יקרה לא יהיה ענייו בריצה, כי הישאם הוא זה שגרם לכולם להתעניין בריצה הזאת. חוץ ממנו אני לא חושב שתיהיה תחרות (לגאט יקח הכל בהליכה) וחבל. תראה למשל את גברסלאסי, שהפסיק לרוץ 5000 ו 10,000 בתחרויות הגולדן ליג ובקלה שבר לו את שני השיאים האלה. השיא של אל גארוז' אמנם לא כזה קל לשבירה, אבל עדיין...

יפתחול

New member
אל-גארוז' ולגאט

אל גארוז' - אנשים רצו לראות ריצות 1500מ' עם אל-גארוז' בגלל האישיות והדומיננטיות שלו על המסלול. לגאט הוא מחליף מצויין לאל-גארוז'. כבר היום הוא חביב מאוד על הצופים כיוון שמלבד היכולות הגבוהות שלו הוא גם בחור אינטילגנטי וכריזמטי. אז קודם כל, גם אם לגאט ייקח את כל התחרויות בהליכה, אני לא חושב שזה מה שיוריד את העניין במקצוע (כמו שהדומיננטיות של אל-גארוז' לא הורידה מהעניין במקצוע, אפילו להיפך). שנית, יש הרבה רצים טובים שיכולים להוות תחרות ללגאט, ביניהם קוריר, רמזי, קיפטנוי, הצרפתי שהשם שלו ברח לי מהראש ועוד פרצופים חדשים שבטח יצוצו להם. לגבי גברסלסי, בקלה והשיאים, אני מצטער, אבל לא הבנתי מה ניסית להגיד בזה...

ניסיתי להגיד

שקשה יותר לשבור שיאים ככל שהריצה קצרה יותר (חוץ מ 200 ו 400), ובגלל זה לדעתי אל גארוז' לא צריך לפרוש מה 1500, כי הוא מסתכן בזה שישברו את השיא שלו. כל בנאדם בסופו של דבר רוצה שיזכרו אותו, ואת אל גארוז' יזכרו כראשון אחרי 80 שנה שהצליח להביא זהב ב 1500 ו 5000 באולימפיאדה אחת. אם הוא ילך לנסות לשבור את ה 5000 (שלדעתי זה עניין שהוא רוצה פשוט שיזכרו אותו כגדול מכולם בריצות הבינוניות והארוכות), שידע שהשיא ב 1500 יעלם לדעתי. ככה בדיוק קרה עם גברסלאסי. הפסיק לרוץ והנה בקלה שבר את השיאים שלו. למה באולימפיאדות כמעט ולא נשברים שיאים של ריצות? כי אלה ריצות טקטיות. במסלולים במשך השנה אין את הטקטיקה הזאת, ופשוט רצים מהר. במצב כזה לגאט יוכל לשבור את השיא שלו ויהיה חבל (כי אז בגיל 30 + יהיה קשה לנסות להחזיר את השיא). לגאט כבר עשה 3:26.12 נראה לי, שזה לא ממש רחוק מהשיא של אל גארוז'. כמו שגברסלאסי הפסיק לרוץ את ה 5000 וה 10,000, ובקלה שבר את השיאים שלו, ככה גם אל גארוז', שלגאט רק מחכה לרגע הזה שאל גארוז' יעזוב.

יפתחול

New member
בקלה שבר את השיאים של גברסלאסי

כשגברסלאסי עוד התחרה על המסלול. אני לא רואה קשר בין המעבר של אל-גארוז' למרחקים הארוכים לבין שבירת שיא העולם שלו. נניח שהתאוריה שלך נכונה, אל גארוז' יצטרך להמשיך להתחרות לנצח ב- 1500מ' כדי שהשיאים שלו לא ישברו.......... בכל מקרה, אל גארוז' הוא כבר אגדה, אף אחד לא ישכח אותו בעתיד הקרוב או הרחוק, וזאת למרות שהשיא שלו מן הסתם ישבר יום אחד.

אגב..

ומה אתה אומר על ג'רמי וורינר? יש פוטנציאל לרדת מ44 שניות? הוא עשה ריצה של 44.00 באתונה, ואפילו יכל לרדת מ 44 שניות אם רק לא היה מאט בסיום. השאלה היא האם הוא יכול לשחזר את הריצה הזאת, או שנצטרך לחכות עוד 4 שנים לבייג'ינג?

יפתחול

New member
ג'רמי וורינר

ברור שלבחור יש את היכולת ויהיה מדהים לראות עוד פעם על המסלול אצן שיכול לרדת מה-44 שניות ובשאיפה לעשות זאת מספר פעמים במשך העונה. סך הכל אני אופטימי לגבי הבחור ואני מאמין שנזכה להופעות מרשימות שלו. וגם אם הוא לא יממש את הפוטנציאל שלו, יש עוד כמה אצנים אמריקאיים צעירים עם פוטנציאל עצום שיכולים לעשות זאת במקומו. בכל מקרה, אני מאוד מאוד מקווה שלא נצטרך לחכות עד בייג'ינג כדי לראות עוד ריצה כזאת...

למעלה