שלום אנשים

שלום אנשים

היה לי קצת זמן והכנסתי כמה הודעות (זה נחשב רע?) בדרך כלל התייחסתי להודעות קיימות או ביקשתי עזרה בשאלה שהעליתי. שמתי לב שהפכו את סדר הודעותי וגם לא קיבלתי אף תגובה. כיוון שכבר קרה לי מקרה ממש דומה בפורום אחר של תפוז (שם גם רמזו לי להסתלק וכך עשיתי) אני מבין שאני מטריד סדרתי, אם כי עוד לא עליתי על המאפיינים שעושים אותי כזה. בפורום הקודם האשימוני שאני "מציף את הפורום" = זה ביטוי חדש וקצת מוזר בעיני. "הצפה" מאפיינת בדרך כלל שיחה הקרובה יותר לזמן אמת כמו למשל צ'אט, מפני שהזמן קצוב מאוד והמסך מתגלגל, וצריך לאפשר גם לאחרים לשמור רצף שיחה מסויים. אבל פורום בניגוד לצ'אט הרי נועד לכתיבה מרובה ויפיו הוא בכך שאי אפשר לסתום פיות בזמן אמת, אלא יכול אדם לישב בניחותא ולקרוא את מה שמעניין אותו ואת מה שלא - לא. מה שמעניין הוא כי דיווחי העיתון מספרים לנו על מיני פדופילים ושאר סוטים השורצים בתפוז (בין השאר) ולעיתי מוציאים זממם לפועל. אבל אדם סתם שבאמת מתעניין בנושא הפורום הוא מטריד סדרתי, מציף ואולי נודניק. הואיל וזה קורה לי בפעם השניה פועל המנגנון האמפירי עליו דיבר דיויד יום ואני מתחיל להשתכנע שכך חושבים עלי. למען האמת, היו פורומים (ודווקא לא בתפוז בהם הוערכתי והרגשתי שאני יכול להתבטא וגם להיקרא) סליחה ש(כמעט) נפגשנו פארמנידס (אגב, האם יש כאן בכלל מנהל לפורום? מה הוא חושב על כל זה? - כרגע זו שאלה סטטיסטית מפני שאני לכאן כבר לא חוזר)

אגב רשימת אלי יוון

לא קראתי את כל הרשימה ומייד אסביר מדוע. התחלתי ב "א" וכשהגעתי לאודיסאוס הבחנתי שמיוחסת לו אמצאת סוס העץ הטרויאני. צר לי, אבל במקור זה מיוחס לאלה אתנה (על שמה נקראת הפוליס אתונה). אתנה מסרה את ביצוע הרעיון שהגתה דווקא לחרש עץ מסויים ולא להפייטוס כמצופה אולי. מלבד זאת מתואר אודיסאוס כלוחם אמיץ. איזה מין תיאור מוזר זה? הרי אודיסאוס ניסה בכלל להתחמק מהיציאה לקרב באמצעות התחזות למשוגע. הוא חרש את דשהו בשור וחמור וזרעו במלח כדי להיראות משוגע, אבל אחד הפקחים שם את בנו הקטן לפני להב המחרשה וכשאודיסאוס עצר כדי לא לפגוע בבנו - נתגלתה התרמית והוא נאלץ לצאת למלחמה. כככלל מתוארת דמותו של אודיסיאוס כאיש פיקח חכם שורד, אינו מהסס לשקר או במילים אחרות תחמן. יחד עם זה, אין ספק שהוא מתואר גם כאיש יפה וחזק מאוד, אשר נשאר קשור בנימי נפשו למולדתו (מה לשלו מפריע לו לשכב עם נשים מכל הבא לידו בדרך - למשל הנימפה קאליפסו, בעוד רעייתו סמל הנאמנות פנלופה שומרת לו אמונים בכל מחיר) העם היווני ראה באודיסאוס מודל ליווני הטיפוסי האידיאלי, שיודע "להסתדר" ולא מהסס לעיתים לרמות או לבגוד ברעיו, אם כי ביסודו יש בו אהבה ומשיכה עזה למולדת (איתאקה) וחרף בוגדנותו המזדמנת הוא עדיין יודע להבחין בין טוב לרע. אודיסאוס נתפס כאדם מחושב ולא דוגמאטי. לטעון שאודיסאוס "אמיץ" זה מגוחך. בשום מקום אין אנו רואים את אומץ ליבו, אלא רק במקרים שנאלץ להציל את עצמו או להגן על רכושו. במקרים כאלה אכן הפגין נחישות וכוח. בעוד היוונים ראו באודיסאוס גיבור לאומי, הרי הרומיים שהעריכו אומץ ואהבת מולדת (ראה אניאס לוירגילוס) די זלזלו בו. אגב, אם כבר מזכירים שמות רומיים של גיבורי האליאיס לא יזיק להזכיר כי אודיסאוס נקרא ברומית "יוליסס" וכאמור - הרומאים שהעריכו לאומיות, בניית אומה והסתכנות למען המולדת, לא ממש התפעלו מאודיסאוס/יוליסס אז אם רוצים לדבר על "אמיץ" לא חסרים כאלה (ואודיסאוס לא ממש המצטיין שבהם) אגממנון שיצא למען אשת אחיו למלחמה של שנים רבות, ואף הקריב את בתו איפגניה לאלים למען הצלחת הקרב, אכילס העצבני אמנם, אבל כשהוא בקריזה רק אפולו מסוגל לעצור בעדו בירי חץ. הקטור איש טרויה שמסביר למשפחתו הקטנה שעליו לנטוש אותה כדי להלחם על המולדת (ולא עשה עצמו משוגע כדי להימלט מהקרב) שני האיאסים הגדול והקטן, ועוד הרבה גיבורים שלחמו ללא מורא וסיכנו עצמם למען הכלל, זאת, בניגוד לאודיסאוס שהתואר "אמיץ" נראה קצת מגוחך בשבילו. הוא בעיקר דאג לעצמו. הצצה נוספת גילתה לי שהמילון דלעיל הוא שטחי למדי ואין בו מורכבות מספקת של הדמויות. אין לי טענות. אני מאמין שמותר לטעות, וממילא אני עף מפה. די מעניין מהן שעות העבודה של מנהל הפורום. שיהיה בריא. צ'או

כנראה שזה פורום ללא מנהל

אני מודיע להוד מעלתו שאני נפגעתי מהיחס אלי כאן והבנאדם לא מגיב. אולי הוא רואה את תפקידו כפיצוח גרעינים מול הטלוויזיה. אולי הוא אוהב לישון עד מאוחר. אולי הוא פשוט לא קיים. אולי הוא קיים אך חושב שאין זה תפקידו להתערב כשמישהו פונה אליו די פגוע. האם זה תפקיד ששכר בצידו? האם אפשר להגיש בקשה לתפקיד? מה רע? יש פטור מעבודה. רק המילה "מנהל" גורמת לי לגחך. שים את ראשך העייף על אהובי/ אנושי על זרועי הבוגדנית (אודן היה הומו) שן שן ילדי

המנהל הוא רק מיתוס

אני משוכנע שהוא אינו יודע את מקור המילה מיתוס, ובוודאי לא את מקור המילה אתוס. העיקר שהוא טרח לפרסם כאן ספר ש"ממש במקרה" הוא תרגם אותו. אבל זה היה כבר יותר מדי בשבילו. התעייף והלך לישון. לדבר עם סתם אנשים שפונים אליו? אין דבר כזה. שן שן מתרגם חשוב ובעצם מצדי אל תשוב

הודעות אלה יפורסמו בכל הפורומים

אני מתכוון לפרסם את ההודעות על התנדפותו של מנהלנו החרוץ לעולם השינה בכלל הפורומים בתפוז נענע ו IOL מנהלנו אוהב שני דברים: האחד פרסום עצמי: למשל להשתבח בכך שתרגם ספרים כאלה או אחרים, טשרניחובסקי מסמיק מקנאה. השני: לישון הבה ניתן לו פרסום רחב בכל הפורומים ונניח לו לישון בשקט כי את עבודה הפרסום נעשה בעצמנו איך אנחנו בשבילך ישנוני?

סקיפי

New member
../images/Emo45.gif

כל הכבוד - אבל זה כבר ערך אנציקלופדי, לא שתי שורות במילון...

../images/Emo13.gif

תשמע, אתה ככל הנראה חדש בפורומים- ולפיכך אתה לא יודע שבפורומים של תפוז סדר ההודעות משתנה כל הזמן. כלומר: אם מישהו כותב הודעה חדשה באחד מן השרשורים- אזי השרשור הזה קופץ לראש העמוד. ואם מישהו כותב הודעה חדשה בשרשור אחר- אז השרשור שהיה בראש העמוד, נדחק למטה. כך שזה לא שהמנהל משנה סדר ההודעות שלך במכוון- פשוט ככה בנויים הפורומים של תפוז
. ואם לא הגבנו להודעות שלך עד עכשיו- הרי זה היה לא מכוון. אני, למשל, שמתי לב להודעות שלך רק היום. אה, ועוד עצה קטנה: על מנת שחברי הפורום יבחינו בך, בדרך כלל מקובל לרשום הודעת היכרות שבה אתה מספר קצת על עצמך. מקווה שעזרתי...

נביא זעם יכול לחייך../images/Emo123.gif

נביא זעם- נביא המנבא חורבן בעתיד ומוקיע מפני שחיטויות בהווה
.

פרידריך ניטשה

הבנאדם חטף סיפיליס בבית זונות. כל חייו סבל מהסינוסים בגלל זה. ניטשה השתגע בהדרגה והתמוטט בנפולי בככר העיר כשראה עגלון מצליף בסוסו חיבק את צוואר הסוס והתמוטט. בבית המשוגעים היה מנגן פסנתר. היו שסברו שהוא רק מתחזה למשוגע. תורת המוסר של ניטשה הייתה טלאולוגית - כלומר שואפת לערך עליון אחד: הכוח כיום מוצאים סתירות לא מעטות אצל ניטשה והדעה המקובלת היא שהוא פשוט דובר בכמה קולות (חלקם סותרים זה את זה) לדעתי הוא היה בתהליך של שיגעון מתגבר ולא שמר על קוהרנטיות התורה שלו. הוא אכן שרף את עצמו. מה יצא מזה? לא יודע.

סקיפי

New member
אל תשמיץ אותו

משוגע או לא - הוא היה גאון שהאמין באמת שלו, וירק דם בשביל לומר אותה, לא משנה מי היה נגדו.

את כל זה אני יודע

זה לא פורום פילוסופיה- אבל אני בכל זאת אסביר: הסטירות בדעות של ניטשה נובעים בעיקר משום שבסוף ימיו אחותו ערכה את כתביו והשתמשה בהם לקידום המפלגה שבה היא הייתה חברה: המפלגה הנאצית. ניטשה, לאומת זאת, התנגד מאז ומתמיד ללאומנות ולאומיות. הוא ראה בעצמו "אזרח העולם" והוא גם התנגד ומכל וכל לשנאה על בסיס גזע. אמנם הוא השתגע לקראת סוף ימיו, אך זה לא מוריד מהערך הפילוסופי של דבריו- ולמרות שישנם דברים שלו שאני לא מסכים איתם, עדיין האיש עשה פריצת דרך בפילוסופיה. מילת המפתח בפילוסופיה של ניטשה אינה בהכרח "כוח", אלא "איזון בין הסדר באדם לכאוס ויצרים". אגב, ניטשה השתמש באלים היוונים כדי להראות צדדים שונים בבני אדם. חוץ מזה, האינך חושב שלפני שאתה שופט את דעותיו של ניטשה, עליך לקרוא קודם את ספריו? אגב, לאחרונה יצא בתרגום לעברית ספרו האחרון שהוא, כביכול, כתב בבית משוגעים והצליח להגניב אותו משם מבלי שאחותו תוכל לשים את ידיה עליו. הספר נקרא: "אחותי ואני".

Thestral

New member
../images/Emo45.gifהסבר טוב../images/Emo176.gif../images/Emo108.gif

ואכן יש מנהל לפורום אבל אני לא מכיר אותו, הוא לא מסתובב פה הרבה. אנחנו לא אוהבים אותו
הכינוי שלו צבוע בכחול

סקיפי

New member
הו כמה מצחיק.

בטח חשבת על זה הרבה זמן... אני משבע בחפירה. מצאנו תבליט של סוס, ולידו חייל בשריון מלא. וגם המון המון שיניים... וכן, חזרתי רק עכשיו!

למה "בכל זאת"?

עשיתי לך משהו? מי שמתייחס אלי "בכל זאת" או שיסביר מה עשיתי לו, או שימשיך לחיות בעולם ה"בכל זאת" שלו

סקיפי

New member
לא התכוונתי להעליב.

מההודעה שלך הבנתי שאתה די שונא אותנו. מצטערת אם פגעתי. ובאמת ברוך הבא.

5 0 6

New member
אישית הייתי נותן לך באן

אתה באמת מציף את הפורום, וכן, יש דבר כזה גם בפורומים.

למעלה