שלום אנשים,

docel

New member
שלום אנשים,

זה התחיל בלדעת שאתם קיימים, המשיך בלקרוא את דבריכם - ולהתפעל.. אחר כך היה צריך לאסוף את כוחות הנפש ו.. קודם כל האומץ להירשם, אחר כך האומץ להיכנס ורק אחר כך, אולי היכולת לספר. ומשם אולי, ורק ואולי תתחיל התקווה להבנה, יש מי שמוכן להקשיב? יש מי שידע לענות? גידלנו אותה לתפארת, התפארנו בה ובכל מעשיה, אהבנו אותה - היא אהבה אותנו הוריה.. דילגתי על 20 שנה... היום היא זקוקה לעזרה.. אני עדיין אוהבת, אביה ממקומו אוהב גם... רק היא נותרה חסרת אהבה לעצמה. איני מאשימה אותה כלל, קודם התאונה, אחר כך מות אביה... היום למרות יופיה המשגע (בתי לא?) היא מדברת רק אל הבקבוק, והכדורים... האם עשיתי טעות שנכנסתי לכאן בלא ידיעתה?

פרזיטית

New member
שלום דוסל

הקשבתי וקראתי ואני לא חושבת שעשית טעות שנכנסת לכאן וסיפרת את הסיפור שלך. תמיד טוב לספר למישהו (גם אם את לא יודעת למי) אבל לפחות להוציא את זה מדי פעם... סיפור דיי קשה, ואני מאוד מאוד מקווה שהילדה שלך תעבור את זה... זה אומנם ייקח זמן ,אין לי מושג כמה (אני לא מומחית) אבל בטח דיברו איתך, הסבירו לך ועודדו אותך שהמצב יישתפר. אז אני פה בשביל לעודד ולאחל לך רק דברים טובים. ושלא תדעי עוד צער!

שילה1

New member
דוסל יקירה..טוב שהגעת.שולחת ../images/Emo24.gif

והמון כוחות נפש. חכי,תגיע הברבורה ותעזור בעצה. כל הכבוד על האומץ...

docel

New member
../images/Emo51.gif תודה לכם..

אז יש מי שמקשיב...וזה המון...ויש מי שמחבק וזה מרגיש כל כך טוב... הסטטיסטיקה אומרת שאנשים המקבלים נרקוטיקה לתקופה ממושכת בבתי - חולים אינם מתמכרים... האם הסטטיסטיקה ספרה את בתי? בעת טיול בחו"ל שהיה מתנת שחרור מאיתנו הוריה, נפגעה בתי בתאונה בה נהרג אביה לפני מספר שנים והיא בת 21, חיילת משוחררת עם עתיד וורוד ... משך אישפוזה קיבלה כמויות אדירות של משכחי כאבים תחילה המחלקה לטיפול נמרץ ואחר כך במחלקה הכירורגית...חששותי החלו כבר אז...כשהמינון הלך וגבר ככל שעברו הימים. הכאבים היו שם אך לא האמנתי אז ואיני מאמינה היום כי לעובדת היותה ספוגת סמים לא הייתה השפעה על הכמויות שביקשה וקיבלה. זה עזר לה לשכוח את אביה, כך אמרה... אט אט חדרה להכרתי העובדה המרה כי ייתכן שבתי התמכרה לסמים. כעבור חודשי אשפוז ושיקום רבים בארץ ובחו"ל ביקשתי עבורה עזרה. טיפולים פסיכולוגיים טיפולים אלטרנטיביים - למעשיה תמיד היה צידוק - כאבים. לכשהופסקה הנרקוטיקה החלה לצרוך כדורים וכאלה לא הספיקו - הוסיפה להם שתייה חריפה. אנחנו משפחה חמה ותומכת ובתי חכמה, נבונה ופקחית ככל שתהיה יודעת כי יש בעייה אך אין לה כוחות הנפש להתמודד. על גמילה אינה מוכנה לשמוע. מקבוצות תמיכה היא מפחדת. היום היא "נקייה" מנרקוטיקה חזקה, אך יומה מתחיל במשככי כאב ומסתיים בכדורי שינה... והיא רק בשנות העשרים לחייה... סליחה אם עייפתי אתכם... אבל
תודה לכם על החיבוק וההקשבה. נזקקתי מאוד לשניהם.

../images/Emo7.gif קשה לי הכאב שלך...

לא, לא עייפת..לעולם לא תעייפי. הכנסי לכאן כשאת עייפה, אנחנו נמחה דמעה ואולי אפילו נוכל לעזור. גם ברבורים בוכים...אולם אני יודעת שיותר משאת זקוקה לדמעתי את זקוקה לכתף רחבה, וכאלה יש כאן בהמונים. מבטיחה לחזור אלייך שוב, אחרי מחשבה, אחרי שאעכל ואבין... שכן זו אינה התמכרות בשם ההתמכרות - זה הכאב העצור עמוק שאותו בתך מסרבת לפרוץ החוצה,. דומני כי ה"חנק" הוא המוביל אותה. האובדן. אבל את יודעת DOCEL - לא משנות הסיבות - התוצאה היא התמכרות. אולי רק יש לגשת לפתרון בצורה אחרת. התוכלי לספר מעט כיצד ואיזה אדם הייתה לפני?

ליאת ה ג

New member
דוסל היקרה

קודם כל ההודעות שלך ריגשו אותי מאוד, אף אני שולחת לך חיבוק ונשיקה וכתף. אבל אני רוצה גם לשאול אותך שאלה. את מכירה את המושג "התערבות" (intervention} ? זה מה שעושים כשהמכור לא מוכן ללכת לטיפול או לקבוצת תמיכה. בעיקרון, זוהי פגישה עם כל הקרובים לבתך (חברים, מורים, משפחה) ואדם מוסמך שיפקח, וביחד מנסים להסביר לה למה היא צריכה ללכת לטיפול. מספרים לה איך היא השתנתה וכמה שצריכים שהיא תחזור להיות היא. זה נשמע די מפחיד וקצת "אמבוש" ובד"כ המכור מרגיש מאויים אבל מבין לפחות שיש לו בעיה, וזה כבר חצי פתרון. אני מוסיפה לך לינק שיסביר קצת יותר...אולי זה יעניין אותך, אולי לא, אבל זה רעיון שלדעתי כדאי לשקול ברצינות. שיהיה לך לילה שקט

לי - את אוצר ../images/Emo24.gif

מותר להכניס את הלינק לקישורי הפורום? אגב כדאי להכנס למאמרים וקישורים יש שם דברים נפלאים. תודה לך

ליאת, שאלה לי...../images/Emo127.gif ואיפוא ארול1 ?

האם לתוכנית 12 הצעדים יכולים לבוא קרובי המכורים ולא המכורים עצמם? האם ניתן דרכם לעזור? מקווה שבקרוב אכן יפתח את התוכנית ונוכל להתחיל בה כאן בפורום. דוסל יקירה, תודה על המסר, תשובה בדרך אלייך. אנחנו כאן בשבילך כל הזמן תמיד יש כאן מי שיחבק וינגב דמעה.

ליאת ה ג

New member
וודאי ו-וודאי

כתוספת ל12 הצעדים ישנם 12 "כללים" (אין לי מילה יותר טובה לזה כרגע) ו"כלל" מס' 5 מצהיר בפשטות (ואני אנסה לתרגם אז סליחה מראש על אי דיוק או בעיית ניסוח): "אנו (ההורים,ל.ה.) נלמד וניישם את 12 הצעדים בעצמנו ובכך נוכל לעודד ולהבין את קרוב המשפחה המכור, ואף נוכל לעודד ולנחם קרובי משפחה אחרים של מכורים" אני מקווה שזה מסביר קצת...ואיפה באמת ארול?

zoro3

New member
הצעדים והמסורות

הם דרך חיים ולא עובדים אותם לפי מקומות אלה מיישמים אותם בכל תחום בחיים

zoro3

New member
ליאת פשוט איימי אמרה

שהמסורות לא מתאימות לפורום הזה והסברתי לה שהמסורות והצעדים הם דרך חיים ולא משייכים אותם למקומות כאלו ואחרים

כמובן

תכנית 12 הצעדים מתאימה לכולם, ובמיוחד למשפחות של מכורים. יש את אל-אנון, נר-אנון וכל שאר הקבומות שעוזרות למשפחות מכורים להתמודד עם חיים יחד עם אדם מכור וכדאי מאד לגשת אליהם. תכנית הצעדים עזורת לכל אדם שעושה אותה לחיות יותר בשלום עם עצמו והסביבה, בלי קשר לאם האנשים סביבו השתנו או לא. כלומר: גם אם חיים עם אדם מכור שלא רוצה/יכול להיגמל, תכנית הצעדים עוזרת לאותו בן משפחה לחיות עם המכור (או לעזוב אותו).

שלום לך אמא של............/images/Emo24.gif

אין לי כלים לעזרה של ממש- רק אמפטיה, הקשבה והבנה למאבק היומיומי ולכאב הנורא שלך כאם. תודה ששיתפת, ושמחה ששאבת נחמה וכח מההקשבה ותגובות החברים. צפי לטוב - אני מחבקת ומחזיקה לכן אצבעות.

ארטור

New member
היי DOCEL

הייתי מציע שתמסורי קשר עם NA ISRAEL לשאול איפה יש פגישול נר-אנון (Nar Anon) באיזור שלך. נר אנון זה קבוצות תמיכה לאנשים עם אותו קשיים שלך. תקבלי המון עזרא לעצמך ויכוליות דרך להגיע לבתך. הם יכולים לעזור עם ההתערבות שליאת התיהסה.Intervention טל: 6886465 -03 שמתי הקשר של Nar Anon מאצה"ב פה גם. בהצלחה

למעלה