שלום אנשים..

yuvale

New member
שלום אנשים..

אני קצת קצת בבעיה... אני לומד לרשיון על רכב הבעיה שלי היא שאני קצת לא מתמצא בצמתים (למי הזכות קדימה ) משמע...אני גילתי על תיאוריה דרך בי"ס יום לפני אז למדתי כמה שיותר וכנראה את זה לא כל כך הבנתי... אז..אניקצת נלחץ מתבלבל שאני בצמתים.. אולי תעזרו לי?

sattla

New member
בוא אני ינסה להסביר לך

זה לא בעייה (איפה המורה שלך במקרים כאלה) ברמת העקרון בצומת הזכות קדימה היא למי שבא מולך או מימינך... להם אתה נותן זכות קדימה אבל כמובן שתמרור מעל זה - אז אתה מציית לו. ורמזור מעל התמרור - אז כמובן שאתה מציית לו. ושוטר מעל הרמזור - בטח ובטח שאתה מציית לו. יש עוד כמה מקרים שלך אין למשל כלום ואתה מזהה שלמי שבא מימין יש עצור אז אתה יכול לנסוע בעקרון בצומת לא מרומזרת ולא מתומררת אתה נותן זכות קדימה לרכב שבא ממול או מימין ואתה לא לוקח זכות קדימה בכח בהצלחה

be_roo

New member
זכות קדימה לרכב הבא ממול????

ממש לא. בטח התכוונת שרכב הפונה שמאלה צריך לתת זכות לרכב ממול. מעבר לכך, ברירת המחדל, בהעדר כל תמרור (או כמובן רמזור ושוטר, זה מובן מאליו), זכות הקדימה היא תמיד לרכב הבא מימין. זה לא משנה אם אתה ממשיך ישר והוא פונה, לא משנה אם הגעת שניה קודם, לא משנה אם אתה בכביש רחב והוא בכביש צדדי, זה החוק, נקודה. חשוב לזכור שיש מקומות שאינם מוגדרים כצומת, ואז החוק הזה לא חל בהם, כגון יציאות ממגרשי חניה (פרטיים או ציבוריים), יציאה מתחנות דלק ועוד (פירוט בספר התיאוריה).

driver2b

New member
המחשות

נכון מאוד, ולהמחשה - פתח את הקובץ המצורף - סרטון פלאש. (אם אתה נשאל באיזו תוכנה לפתוח את הקובץ, בחר ב-xplorer).

driver2b

New member
והערה נוספת -

ההמחשות מתייחסות כמובן רק למצב בו לא מוצב תמרור או רמזור המורה אחרת.

sattla

New member
ושאלה נוספת

מאיפה האנימציות?
יש עוד מהמקום שזה בא? נראה לי חמודות כאלה
הייתי שמח גם לפזר אותן לפי הצורך
...

sattla

New member
וואלה צודקת... שחכתי ../images/Emo9.gif

פשוט יש לי ליד הבית צומת T בצורה שתמיד פונים שמאלה באופן מסוכן ולא נותנים זכות קדימה לממול אז חשבתי עלייה (אני תמיד חושב עלייה כי אחי עשה שם תאונה בגלל זה וכל נושא של זכות קדימה מתחיל ומסתמיים שם )

sattla

New member
ועוד משהו

הרי ברור שבפניה ימינה אם מישהו בא ממול ורוצה נגיד ימינה גם אני לא צריך לתת לו זכות קדימה אם גם אני צריך ימינה כי מבחינתו הוא פונה שמאלה ואני בא ממול אז הוא נותן לי זכות קדימה המצב שאמרתי פשוט יגרור למאיין לולאה אינסופית של מתן זכות קדימה לכולם.. מה רע?

be_roo

New member
זכות קדימה פירושה לא לגרום לרכב

השני לסטות מנתיבו או לשנות את מהירותו כדי להמנע מפגיעה. אם שני רכבים מגיעים ממול ושניהם פונים לימין שלהם, הם כלל אינם במסלול מפגש ואין דילמה בעניין זכות הקדימה. יתכנו מצבי "לולאה" כמו שתארת, למשל שני נהגים שלשניהם עצור שמגיעים מכיוונים שונים בדיוק באותו זמן. במצב כזה, תקשורת קצרה בין הנהגים והעניין נפתר.

sattla

New member
התכוונתי ל

ימינה משותף ז"א אני ימינה וזה שממול שמאלה (כאילו לכיוון הימינה שלי)

be_roo

New member
אוקיי, הבנתי לא נכון. במקרה כזה

החוק של זכות קדימה לרכב ממול עדיין רלוונטי. החוק אומר שרכב הפונה שמאלה צריך לתת זכות לרכב הבא ממול. לא כתוב שזה תקף רק במקרה והרכב ממול ממשיך ישר, ולכן גם כאן ההוראה הזו תקפה. ברמה העקרונית, אם יש שני נתיבים אין בעיה שכל אחד יכנס לנתיב שלו מבלי להפגש, אבל במציאות רכבים סוטים מעט מהנתיב, דברים עלולים להשתבש, ולפנות כך שני רכבים באותו זמן זה לא בטוח, והנהג שפונה שמאלה צריך להמתין מעט ולחכות שהרכב מולו יסיים את הפניה, ולו רק כדי להיות בטוח שלא יהיה בינהם מפגש.

sattla

New member
נכון

ועכשיו אנחנו מתחילים להתווכח על אותו דבר אני פשוט הסברתי (בעיקר לעצמי) למה הזכות קדימה לרכב הבא ממול רק כשפונים שמאלה תם ונשלם
ותודה על התיקון.

פרטנר

New member
ומי יודע?

מה ההגיון בזכות הקדימה לרכב מימין דווקא? או מדוע זה שפונה שמאלה מחכה לבאים מולו?

sattla

New member
נו הסברתי אבל

אם אתה רוצה אז אפשר לשנות את החוק. ז"א הוחלט שפונים שמאלה מחכים - זהו אין סיבה יותר לתת זכות קדימה לשום רכב אחר אם מההתחלה היו קובעים לתת לרכב ממול אם פונים ימינה (מה שהיה גורם קצת בעיות) אז היו קובעים רק ימינה וזהו מה שאני אומר שזכות קדימה צריך לתת ממול רק כשפונים לכיוון אחד והכיוון הוחלט שמאלה שבכיוון הזה גם אתה בעצם חוצה את התנועה לא משנה לאן היא נוסעת

gilka

New member
פשוט

בכביש דו סטרי אם פונים ימינה, אז אתה לא מפריע לאף אחד. לעומת זאת, אם אתה פונה שמאלה אז אתה חותך את הנתיב שממולך. בגלל שנוצר מצב שבו משתמשים באותו הנתיב לשימושים שונים באותו הזמן (לנסיעה, ולמעבר לכביש שמשצאל) היה צריך להחליט מי יתן זכות קדימה. החליטו, וזה גם הגיוני שמי שנותן זכות קדמה הוא האדם שפונה. בפנייה ימינה בכלל לא נוצרת הבעיה הזאת, ולכן לא היה צריך לעשות דבר כזה.

למעלה