שלום אנשים

קרוקדיל

New member
שלום אנשים

היות ובזמן הקרוב אני מתחיל ללמוד במסגרת הג´ט קונדו גם ג´יאו ג´יטסו ברזילאי והיות ואין לי שום מושג על השיטה (חוץ מאיך היא התפתחה אני לא יודע עליה כלום) והיות ובין באי הפורום הנכבד הזה ישנם מומחים ובעלי ידע באומנוית לחימה מגוונות ושונות אי ליכך ובהתאם לזאת שאלתי ובקשתי היא אנא אם מישהו יכול להסביר לי על השיטה מה היא דוגלת מה הקווים שלה וכו´ בתודה ובברכה קרוקדיל

mkz

New member
גרייסי ג´וג´יטסו

אסכולה זו של ג´וג´יטסו,נחשבת אולי לאייטם הכי חם היום בעולם אומנויות הלחימה(הרבה בגלל נצחונותיהם המרשימים של בני משפחת גרייסי בזירות הפתוחות הבנלאומיות ושל תלמידיהם),בארה´´ב הדבר הזה נחשב תופעה חסרת תקדים,ישנם מועדונים כמעט בכל מדינות ארה´´ב,אקדמיות וארגונים שמנהלים בני משפחת גרייסי ותלמידיהם הבכירים.(כמובן הם גם מלמדים בברזיל,ארופה ומקיימים סמינרים בכל העולם)בין היתר מלמדים גם במחלקות משטרה וגופים שונים כמו:fbi cia וכו. שיטה זו(שמקורה כמובן באסכולות היפניות)שמה דגש רב על לחימה בקרקע(נעילות,לפיתות,טכניקות מכות בקרקע ועוד). כמובן יש תשובות וטכניקות גם בעמידה,ופרקטיות זה שם המשחק. אם לוחם מיומן בשיטה זו מצליח להוריד אותך לקרקע רוב הסיכויים שהקרב אבוד (והחברה האלה כבר הוכיחו שהם מורידים לרצפה מכל הבא ליד,מתאגרפים,קראטיסטים וכו) יש לציין שהמון אנשים מאומנויות לחימה שונות(חלקם גם ידועים מאוד)הלכו ללמוד ולהתאמן בגרייסי ג´וג´יטסו רק בגלל המוניטין הרב של השיטה. אתה בהחלט בר מזל שמועדונך מנסה לשלב גם את זה.

גרייסי ג´יוג´יטסו

יכול להיות שההודעה הזאת תעורר עליה את זעמם של כל אנשים היקום, אבל ניחא. תמיד מדברים על כך שאם באמת הייתה השיטה הכי טובה, אז כולם היו לומדים אותה וזהו. בדרך כלל מביאים את הנימוק הזה כדי להסביר שאין שיטה הכי טוב, כי עובדה שלא כולם לומדים אותה. אז הנה לכם שיטה שכל מי שרציני לגבי הנישה שלו (קרי, קרבות NHB /MMA למיניהם) לומד. אז כנראה שכשמשהו מוכח בתור אפקטיבי בצורה אבסלוטית באמת לומדים אותו כולם...

אני רוצה להבהיר משהו

בזמן האחרון עולים וצפים בפורום כל אותם דיונים על אומנות הלחימה הכי טובה, הכי אפקטיבית וכו´. אני מוכרח לומר שהעניין הזה פשוט מגעיל ומרגיז אותי. הגנה עצמית היא רק פן אחד של אומנויות הלחימה. נסתכל לדוגמא על קנדו או איידו. איזה בן אדם יסתובב היום עם חרב ברחוב במטרה להגן על עצמו? ישנן כל כך הרבה מטרות - החל מפיתוח רוחני וגופני ועד לסתם מסגרת שבה פוגשים אנשים ומתאמנים איתם, והגנה עצמית היא רק אחת מהם. לכן, לא כולם מתאמנים באותה אומנות לחימה, אלא רובינו בוחרים את אומנויות הלחימה שאנחנו אוהבים, וזה לדעתי הדבר הכי חשוב. אז חבר´ה - די להתנצח. וגוטמן ידידי, ההודעה הזו לא מופנה אישית אליך, אלא פשוט ראיתי את הודעתך כהזדמנות הולמת לומר את דעתי.

alon_o

New member
למיטה הבנתי

גרייסי גי´ו ג´יטסו ממש נוצר והותאם לקרב רחוב מודרני של NHB ע"י הליו גרייסי. ובשלב מאוחר יתר הותאם לזירת הUFC. זו אומנות שמתמחה בNHB\UFC, וככזו, אם הייתי רוצה להשתתף בקרבות האלו, הייתי לומד אותה. בדיוק כמו שלא הייתי לומד אייקידו כדי להכנס לזירת איגרוף תאילנדי, אלא איגרוף תאילנדי. איגרוף תאילנדי זו שיטה שהוכחה כאפקטיבית בצורה אבסולוטית לזירת האיגרוף התאילנדי. אנשים בקרבות האלו באים מכל מיני שיטות, אבל אני לא מכיר (ואני מודה בידע המצומצם שלי בנושא) שום שיטה אחרת שמתמחה בקרבות מסוג זה.

המורה שלי לאייקידו למד גם גרייסי

ג´וג´יטסו ומלמד אותנו. מההתרשמות שלי היא דוגלת בדבר אחד - לנצח בכל מחיר. סתאםםםם... היא שיטה שיותר מתרכזת בעבודת קרקע מאוד זריזה ואקרובטית, כמו שרק הברזילאים יודעים לעשות. אבל ייתכן ואני טועה...

alon_o

New member
איפה אתה מתחיל ללמוד?

קולגה שלי מחפש כבר הרבה מאוד זמן מורה לג´יו ג´יטסו ברזילאי.

המורה שלי למד ביפן

שם הם קוראים לזה אקסטרים ג´וג´יטסו כי הם נורא רגישים לנושא של לאומיות, ולא ממש נעים להם לקרוא לזה ג´וג´יסטו ברזילאי או גרייסי ג´וג´יטסו. שמעתי על אחד בדיזינגוף סנטר שמלמד את זה. מעבר לכך, אני מכיר ישראלי שחי ביפן ולומד שם אייקידו וגרייסי ג´וג´יטסו. הוא אמור להגיע לארץ בקרוב. אם אכן יהיה כך, אשמח לעדכן אותך.

alon_o

New member
בדיזינגוף סנטר זה לא

זה, הקולגה שלי היה שם והמדריך אמר לו שזה לא באמת ה "גרייסי ג´יו ג´יטסו".

המטאטא

New member
לינקים...

צירפתי למטה 3 לינקים לאתרים רלוונטים. מקווה שזה יכול לעזור.

למעלה