שלום, אנשים...

ArKhAm

New member
שלום, אנשים...

אני חדש כאן בפורום שלכם/שלנו... בגדול, אני די צריך עצה. או יש שיקראו לזה עזרה. תחליטו אתם. הפורום הזה נקרא "אהבה ורומנטיקה"... ניסיתי. באמת שניסיתי את הדברים האלה. אבל אחרי לא מעט מערכות יחסים פגומות וקשרים כושלים, אני יכול בהחלט לומר שאני פשוט לא מאמין בזה. לא מאמין שאהבה אמיתית וטהורה קיימת. לא בימינו, בכל אופן. זה עצוב... כי פעם באמת האמנתי שאיפושהו שם, יש מישהי שתאהב אותי בדיוק כמו שאני אוהב אותה. עד היום, זה התברר כטעות. זה לא שיש לי איזו בעיה כזו או אחרת, חס וחלילה.. פשוט עושה רושם שהדברים האלה לא הולכים. שמעתי פעם מישהו שאמר: יש אנשים שאהבה פשוט לא נועדה להם... אני מתחיל להאמין שהוא צדק. אולי אני אחד מהם. האמת.. אני לא יודע למה אני כותב את זה. או למה אני משתף אתכם (מבינים, אני לא מאלה שנפתחים בקטעים האלה)... אבל הייתי מעוניין לשמוע את דעתכם/דעתכן בנושא. שבוע טוב, ילדים...

Reddit

New member
מה שאתה אומר זה

שאתה לא מאמין בהצלחתם של קשרים, ולא חוסר אמונה באהבה עצמה. אהבת הרי בעצמך, והיית נאהב גם, אז אהבה הייתה, והיא בד"כ לא מגיעה באותם מידות בשני הצדדים.. אחד אוהב יותר, השני פחות.. לעיתים זה מתהפך בהמשך הקשר או משתווה, זו הדינמיקה של זה.. אין בזה רע. לגיטימי. אחרי שמתקיים הבסיס הזה לקשר... האהבה - מתחילה ההתמודדות האמיתית, ומכאן יש אלף ואחד אפשרויות לכאן או לכאן. אני מאמינה, שאם ישנה התאמה טובה, שמתגלה עם הזמן, כימיה טובה, תקשורת, אינטרסים משותפים, כבוד הדדי, ועוד דברים, הקשר מצליח.

ArKhAm

New member
לצערי...

לא יצא לי לראות (במקרה שלי, הכוונה) שילוב כזה של כל האלמנטים שהצגת כאן. אולי חסר לי משהו...

Reddit

New member
כל מה שאמרתי כאן

תלוי ב"תרכובת" של שני אנשים יחדיו ולא אחד. צריך שניים לטנגו...

ArKhAm

New member
ואולי

לא קיימת בת-זוג מתאימה בשבילי לטנגו... או שפשוט אני לא יודע לרקוד.

Reddit

New member
איך יכול להיות

שלא קיימת כזאת? מתוך .. כמה נשים פנויות יש בארץ? קשה לי להאמין שזה נכון. תאמין לי שראיתי זוגות בכל מיני צבעים צורות וסגנונות. כאלו שחשבתי שיהיה להם מאד מאד קשה למצוא.. והנה. ובשביל ללמוד לרקוד, צריך לדעת גם ליפול הרבה בהתחלה.. בן כמה אתה שמיואש כך?

ArKhAm

New member
זה לא...

הגיל, זה מה שאתה יודע. זה מה שחווית. זה מה שבונה אותך. לא הגיל... ובתשובה לשאלתך: בן 23. אבל בואו לא נזלזל בצעירים - לרובם גם יש רגשות. אז אני מציע שנחסוך את ה"אתה עוד צעיר - כל החיים לפניך.

Reddit

New member
זה התרגיל...

צריך עוד להתאמן, ולא להתייאש.. גישה שלילית לא תביא לשום מקום. אמרה אחרי הרבה מאד יחסים..

לא עניין של "אתה צעיר וכל החיים לפניך"

אבל בהחלט יש מאחורי זה רעיון נכון. אתה עוד בשלב הניסוי והטעייה...מעטים מצליחים לחוות קשר בריא בגיל צעיר שכזה. וגם אלה שחושבים שכן מגלים בהמשך שהקשרים הבוגרים שלהם שונים בהחלט. כך היה גם אצלי. אין מה להשוות את הקשר שהיה לי בגילך לקשר הנוכחי, וההפרש בינינו הוא 5 שנים בלבד
. אתה מרגיש שאתה "לא יודע איך לרקוד"? אני מציעה שתפנה לכמה שיחות לאיש מקצוע טיפולי. רק כדי שתוכל לראות את המצב שלך באופן קצת יותר כוללני.

ArKhAm

New member
בואי לא ניסחף...

אני לא מדבר על בעיה שמצריכה איש מקצוע... אבל אולי אני עושה משהו לא בסדר. כמו רוב האנשים - הרי אף אחד לא עושה הכל בצורה מושלמת. אחרת, כולם היו צריכים איש מקצוע.

אני לא חושבת שצריך להסחף כדי ללכת לאיש

מקצוע. כמו שאני לא חושבת שצריך לחכות למצב של מחלה חמורה כדי לפנות לרופא. ומכאן אתה מבין שלדעתי חלק ניכר מהאוכלוסיה היה יכול להרוויח אם מדי פעם היה ניגש לאיש מקצוע בכדי לעשות כיוונונים "עדינים". מעבר לזה, ההודעה שלך,הראשית, (תקרא אותה שוב) היא ממש לא עדינה ומתונה.

Reddit

New member
כלומר...

עם בן אדם X תהיה לי כימיה ותקשורת טובה, עם בן אדם Y לא..

luda88

New member
../images/Emo6.gif חח המשפט הזה הצחיק אותי ../images/Emo13.gif

בכל אופן, לגיל 23 הייתי אומרת שקצת מוקדם מידי לוותר.. מה לעשות, הגיל הוא כן גורם. ומצטערת, אבל אני לא מאמינה לך שאתה לא מאמין יותר באהבה
לכל אחד יש תקופות טובות ותקופות פחות טובות [ואני יכולה להעיד על כך!] אבל צריך להמשיך ולנסות.. בסוף תמצא את המכסה לסיר שלך
[כמה קלישאות במשפט אחד...
אבל אני עדיין מאמינה בהם
]

ס א ט י ן

New member
נו באמת, עוד צר אופקים..

טוב, תתן לי להרגיע אותך- זה שזה לא הצליח לך לא אומר שאהבה אמיתית לא קיימת. אולי זה ישמע לך מוזר, אבל יש אנשים שלהם זה כן מצליח. יש אנשים שכן חוו יחסים קרובים ואוהבים. יש כאלה שאפילו מצאו את בחיר ליבם ומתחתנים איתו ונשבעים לאהוב אותו לעולמים בקשר שקשור באלוהים. אני חוויתי אהבה אמיתית. אני גם יודעת שאני עוד אחווה אהבה אמיתית גדולה יותר מזו שהיתה לי. וטהורה יותר. אם זה עדיין לא קרה לך זה לא אומר שזה לא קיים. ואפשר לחשוב שאתה כבר בן 60 שאתה מדבר ככה. בן כמה אתה כבר? מה כבר חווית בחיים שלך? אתה חושב שקל למצוא אהבה אמיתית כמו שאתה רוצה? לא. זה לא קל. זה קשה מאד מאד מאד. לפעמים לוקח לזה המון המון זמן להגיע. אם הייתי בן 60 וכותב את הדברים האלה עוד הייתי מבינה מאיפה הפסימיות. את ההודעה שלך אני באמת לא מבינה.

ArKhAm

New member
קודם כל...

זה שאמרתי את דעתי או מה שאני מאמין או לא מאמין בו, לא עושה אותי צר אופקים. אז לפני שאת שופטת מישהו, תוודאי שאת מכירה אותו. ולצורך העניין, את לא... שוב, אמרתי את דעתי, ורציתי לשמוע את דעתכם בנושא - לא ביקורת עליי. אז תודה על התגובה, ואם לא איכפת לך, אני אתעלם מהסרקזם.

יש אהבה אמתית

צריך לדעת למצוא אותה. עשה הכל לאט ואל תמהר לשום דבר. ככל שתחשף בחייך לעוד אנשים מסוגים שונים, תיצור קשרים חדשים ותמצא אהבות חדשות. השתתף בחוגים, במועדונים ובלמודים כמו אוניברסיטה או מכללה, וכך תמצא אנשים מענינים ונחמדים עם שפה משותפת.

ArKhAm

New member
אבל...

אנשים נחמדים ושפה משותפת עדיין לא יוצרים אהבה הדדית. הם יוצרים חיבור, לא יותר... בין זה לבין אהבה יש הבדלים די רציניים. ברור שאני לא ממהר, אבל נראה שניסיון העבר מראה מן סוג של תבנית.

אהבה בדרך כלל

נובעת מהתאמה באופי. ככל שהאופי של מישהו טוב בעינינו, אוהבים אותו. אינטלגנציה לא כל כך חשובה. כשיש ענין רגשי משותף, סבה לאהוב או לחבב. כשמחבבים, יוצרים קשר ומכירים זה את זה בהדרגה. ככל שמכירים אדם נחמד, לומדים יותר לאהוב אותו.

למעלה