שלום אנשים...

שלום אנשים... ../images/Emo13.gif

בס"ד ובהשתדלותנו אני מצטער שאני עושה זאת כל פעם מחדש... מעין הרגל חדש... אך חשוב לי להגיב על התגובות, כדי שלא יבינו אותי שלא כשורה ח"ו. ואני מדבר על הדיון הזה. אביעד- ראשית כל- תודה רבה... אך התשובות באמת לא שלי. גדולי הדורות כתבו את הדברים... צריך רק ללמוד. ולגבי דבריך- "כי אדם שעושה משהו בסתר לא יכול לחלל שם שמים כי העניין בקידוש/חילול שם שמים זה מבחינת אנשים שלא יודעים מזה קדושה ופתאום רואים."- זה העניין, העושה מצווה- מקדש שם שמים. העושה מצווה- מקיים את רצון ה' בעולם... וממילא שמו מתגלה יותר בעולם, לא באופן הנראה לעין כמו שאלחץ על מתג חשמל וידלק האור אלא באופן שלא ניתן להשיג בחוש. כמו תפילה, קריאת תהילים וכו', קיום מצוות הוא השפעת רצון ה' בעולם ולכן מתגלה שמו בעולם- לאט לאט (וניתן לראות זאת על מוסר העולם שאינו כפי שהיה פעם. אין פולחנים ברבריים כמו שהיו פעם, ולא מעשים שפלים אפי' לא במלחמות... ויש עוד להרחיב). הייתי מצטט לך מהמהר"ל ומהכוזרי, אך לצערי אין לי כעת את הספרים כי הם בישיבה... וכמובן שלרב זצ"ל ישנן כמה פסקאות בנושא.. עיניים עצמות לרווחה- (כמדומני... הדס? את מחליפה הרבה ניקים...). אני שמח לראות שהדבר שהפריע לך במה שנכתב היה רק עניין זה- משמע שעם כל השאר את מסכימה..
כעת, לעיקר הדברים- לא אמרתי "המצווה הכי גדולה" אלא "המצווה גדולה", וגם אם אין נפ"מ, כדאי להיזהר בציטוטים.
המצווה הגדולה היא כמובן מצווה יישוב א"י בכל שטח, כיבושה שכידוע הרמב"ן וראשונים רבים סוברים כי היא קיימת בימינו. לעניין מה שנעשה שם- באמת שאני מעדיף שלא להרחיב ואני מאמין שאתם בטח שמעתם על הנעשה יותר ממה ששמעתי אני בישיבה... אך לא תמיד גודל המידע הוא הקובע, כי המידע של רוב הציבור הוא מהתקשורת... אני פגשתי וראיתי את האנשים שחזרו משם. לא הייתי צריך שיספרו לי יותר מדי כדי להבין מה קרה להם... ובכל זאת- התברר שטעיתי, כי לאחר שסיפרו לי הזדעזעתי אף יותר. אני מעדיף כרגע שלא לפתוח על כך דיון. אך בקשר לאבנים שהזכרת וכל שאר הדברים... רק לידע כללי- הם החלו לזרוק אבנים על הפרשים עם הסוסים כי הם כמעט הרגו שם אנשים, כמעט דרסו אותם... פשוט לא יאומן מה שהלך שם. חילול ה' מצד המדינה אם כבר. ואהרון- אחרון אחרון חביב... הכלל לא שלי, ואם נעיין ביחד, ונתבוננן בדברים כפי שכותב הרמח"ל לאורך ספרו- נבין שזוהי ההגדרה של חילול השם וקידוש השם. אני יכול להוכיח לך את הדבר מן ההלכה- לגבי שלושת העברות החמורות, אך אני לא בטוח שרוב האנשים יישארו מעוניינים לאורך כל הדרך (ואני אפילו מסופק אם נשארו לקרוא אפי' את הדברים האלה ממש...
). אם תרצה- בעז"ה בלי נדר נעשה זאת בהזדמנות. מה שכן- הרב זצ"ל והמהר"ל כותבים את הדברים במפורש ואם איני טועה גם ריה"ל בספר הכוזרי. הבאת מהרמח"ל את ה'חסיד'- מידה שלצערי עוד לא הגעתי אליה, למעשה איני חושד בעצמי כלל שעברתי את הזהירות, אבל מילא. לצערי החסרת מדבריו בפרק החסידות וגם מדבריו בפרקים הראשונים. הדברים שהבאת ממסילת ישרים נוגעים לחסיד שלא עעין טוב בחסידות בה הוא נוהג- הציטוט שהבאת מדבר על מי שמוכיח אדם אשר ידוע שדבריו לא יתקבלו על ליבו אלא יוסיף לחטוא ולחלל את שם השם. על מוכיח במקום שההלכה מורה שאין לעשות זאת ועל שכמותו. אולי הוא עושה זאת מתוך קנאות לה' אומר הרמח"ל- אך אין זה נכון אלא אדרבא- מוסיף חילול השם. כל המקרים שהבאת- עליהם הרמח"ל כותב- "כי אין לדון דברי החסידות על מראיהן הראשון, אלא צריך לעיין ולהתבונן היכן תולדות המעשה מגיעות, כי לפעמים המעשה בעצמו יראה טוב..." כל המקרים המדוברים הם על אנשים שכביכול הוסיפו צדקות- במקום שלא צריך. (ניתן לעיין בפרק כ'- משקל החסידות... מצאתי ספר קטן בבית...
). על כן כותב הרמח"ל ש"הנה חייב האדם לשמור כל המצוות בכל דקדוקיהן לפני מי שיהיה ולא יירא ולא יבוש". ומיד לאחר מכן- כמו שאמרת נכון- את גופי המצוות שהן מעיקר הדין ואין בהן עניין של הוספת חסידות... חייב האדם לשמור בכל מקרה, וכמו שכתב הרמח"ל בתחילת ספרו בסוף פרק ה' לגבי ישעיה שאמר- "על כן שמתי פני כחלמיש" (וזהו הציטוט שפרק החסידות). ודוד המלך שאמר "ואדברה בעדותיך נגד מלכים ולא אבוש", ומביא שם הרמח"ל מקרים בהם האדם ביזה עצמו כדי לקיים את המצווה ואמר- "אם יארע לו שימצא בחברת מי שילעיג עליו, לא ישית ליבו אל הלעג ההוא...". מכל מקום- הדברים שהבאת הינם נכונים לעניין החסידות- אשר במעשים אלה האדם צריך לשקול ולדקדק מאד אם מעשי חסידות אלה הינם אכן רצון ה' אם לאו. נ.ב. אולי דבריי לא הובנו כראוי, אך העובדה שלא התייחסתי לכך שמצווה הנעשית לעיני רבים הינה קידוש ה' גדול יותר ועבירה בציבור היא חילול השם גדול יותר... היא לא משום שאין הדבר נכון אלא כדי לחדד את הנק' שפחות מוכרת לציבור. ההלכה אומרת שהמחלל שם שמים בעשרה מישראל עוונו גדול יותר, בכך אין ספק, וכל שכן- המקדש שם שמים בציבור- שכרו רב הרבה יותר. בכל אופן- ישר כח על הבירור והעיון... צר לי- אני חייב ללכת לנוח קצת לקראת מחר. ובעז"ה שנזכה לברר את הנושאים מתוך יראת ה' טהורה,ומתוך רצון לקיים את דבר ה' באמת ובאמונה. חילכם לאורייתא.

ודבר נוסף...

אני מצטער על בלבול השכל, אך ראיתי במקרה דיון מעניין נוסף... והיו שם כמה דברים שראיתי לנכון להגיב עליהם. ייתכן ועוד לא הגבתי על הכל... אבל גם זה משהו. והרי הוא לפניכם... הצלחה רבה בבירור ולימוד הנושאים.

ניר!

מה שלומך? קודם כל - הצורה שאתה כותב בה נעימה מאוד. בקשר להתייחסות הספיציפית... ראשית כל - הערותך מקובלות עלי. צודק לא שמתי לב.. אבל כוונתי הייתה שיש עוד דברים שעומדים כנגד המצווה הגדולה, שגם הן בעיני בקטגוריה של מצוות. ובהקשר של היס"מניקים וחילול ה' וכו' - לא דיברתי בכלל על ההתנהגות שלהם מכיוון שזה משהו שהשליטה שלי / ההשפעה שלי / המגע שלי איתו מאוד מוגבל. אני חושבת שלדיון הזה זה לא היה רלוונטי מה הם עשו. ברור לי שהם לא היו בסדר. זה לא משנה את ההתנהגות שלנו. גם אני מחוייב לתת צדקה ממה שנותנים לו. גם מי שאין לו, גם הוא מחויב לשמור עדיין על המידות שלו. יש ביד ושם בחלק החדש אישה שמספרת שבזמן השואה היא הייתה גונבת אוכל בשבילה ובשביל אמא שלה. ואמא שלה לא כעסה על זה שהיא גנבה כי היא ידעה שהם לא ישרדו בלי זה, היא כעסה על זה שלא היו לה ייסורי מצפון. זה מה שעולה לי כרגע לראש. שבת שלום =)

באופן עקרוני את צודקת...

אך ראשית- שלומי ב"ה בסדר גמור. נחמד מאד לשמוע שמתעניינים בשלומך...גם בדיון על דברים רציניים, זה לא גורע. ישר כח..!
מה איתך? בלימודים, מעשים, ובחיים בכלל? לעניין מה שאמרת- זה נכון שאנו צריכים למדוד את מעשינו ולא את מעשיהם של אחרים... אך הבאתי את מעשיהם המבחילים של אנשי היס"מ כדי לומר מדוע אנחנו התנהגנו כפי שהתנהגנו. אני לא יודע אם הדבר התפרסם- אך בלילה הגיעו מאות או אלפי אנשי יס"מ עם מגנים ביד אחת ואלות בידם השניה ועשו צעדה לתוך היישוב תוך שהם מכים עם אלותיהם במגינים. למי שראה סרטים המציגים מלחמות מפעם- תהלוכה מעין זו. תוך כדי הצעדה הם גם הכו את כל הנקרה בדרכם... וזה היה עוד לפני כל הסיפור שנעשה לעיני המצלמות ושם היו דברים מזעזעים אף יותר. אנחנו- שראינו את כל הצעדה ואת הפרשים וכל האכזריות שהוצגה שם היינו חייבים לעשות דבר מה. האבנים היו לעבר הפרשים שפשוט סיכנו חיי אדם, הצבע שהושלך לא היה גרוע מהצבע שהותז ע"י המתזיות. חבר שלי שפצע בעין מהן והיה לו שטף שם בעין. בכל אופן- המעשים שנעשו שם היו צורך התגוננות וגם ניסיות מה של הרחקה. ורק כדי שלא תטעו- לא הייתי שם... ונקטתי בגוף ראשון בכוונה. ללכת ולגנות בראש כל חוצות את מעשיהם זהו מעשה ממש לא נכון, גם לא טאקטית... בדיוק כפי שלא צריך ללכת ולגנות את המאבק שהיה בגו"ק. (למעט דברים שהיו נגד ההלכה... כגון לחבק חייל שמפנה וכו'...) ושוב- ישר כח. שבת שלום.

באופן עקרוני אתה צודק...

איתי הכל בסדר ב"ה =) קצת חולה, בלימודים - הציונים שלי ממש טובים אבל לא יודעת.. זה כזה עובר לי מעל הראש.. לענייננו- זה לא לגמרי מדויק. חברה שלי סיפרה לי שעמדה לידה נערה שנעקרה מנווה דקלים בקיץ והחזיקה ביד אבן שהיא התכוונה לזרוק. בא אליה אדם מבוגר ואמר לה "תורידי את זה". אז היא שאלה למה. והוא אמר לה שאנחנו לא זורקים אבנים על שוטרים וחיילים. אז היא התחילה לצרוח וזרקה את האבן. הרבה זה נובע מתוך ייאוש. אנשים לא מסוגלים לקבל את המכה הזאת שוב. נכון גם ליס"מ היה חלק בזה. אבל אי אפשר לתלות הכל בו.

סליחה על ההתפרצות...

אפשר? אני אכתוב פה משהו שכתבתי במקום אחר... אז ככה- אני חושב שצריך להבין מה היחס שלנו לארץ ישראל אומר, מה התועלת בארץ שלנו כולה בשלימותה עם עם ישראל לא נמצא עליה?? מה התועלת שלנו אם אנחנו על ארץ ישראל בלי שעם ישראל מבין למה להיות פה בארץ? האם הרב זצ"ל כשכתב את אורות ישראל חשב שמדינת ישראל תבוא תוך שנה וחצי, ותוך שבוע היא תיהפך להיות יסוד כיסא ד' בעולם לפי הגדרתכם, שכולם אוהבים את התורה ואת הקב"ה. זה זלזול לומר כזה דבר על הרב זצ"ל. הרב ידע בדיוק איזה דור עומד מולו, והוא גם אמר את זה שמי שאין לו את הקב"ה אז בסופו של דבר גם ארץ ישראל לא תהיה לו. [מופיע באורות התחיה מ"ד] ומצד שני הוא ידע בדיוק מה הרשעים האלה טומנים בחובם. מה עומד מאחורי זה. מה נמצא עמוק באדמה בפנים פנימיות של היהודים האלה הרשעים, אלה שהם במדרגה הכי שפילה למטה למטה למטה... הם שמרביצים,מכים,ונקוה שגם לא יותר מזה. בפנים פנים, הם אם סתירה פנימית עצומה בין הנשמה הקדושה והטהורה שנמצאת לבין הנפש הבהמית שאומרת שצריך להכות, להרביץ, בין תאוות העולם הזה לבין האהבה לקב"ה שנמצאת שמה! אז מה עושים?? נמשיך להרביץ להם? זאת הדרך? מופיע בילקוט שמעוני משלי " ועל כל פשעים תכסה אהבה שהקב"ה אוהב את ישראל אהבתי אתכם אמר ה'" ולא מדובר פה על הצדיקים שבישראל... ובא נספר פה סיפור שמופיע בגמרא, "הנהו בריוני דהוו בשבבותיה דרבי מאיר והוו קא מצערו ליה טובא, הוה קא בעי רבי מאיר רחמי עלויהו כי היכי דלימותו. אמרה ליה ברוריא דביתהו: מאי דעתך? - משום דכתיב: +תהלים ק"ד+ יתמו חטאים, מי כתיב חוטאים? חטאים כתיב! ועוד, שפיל לסיפיה דקרא: ורשעים עוד אינם, כיון דיתמו חטאים - ורשעים עוד אינם? אלא, בעי רחמי עלויהו דלהדרו בתשובה - ורשעים עוד אינם. בעא רחמי עלויהו והדרו בתשובה. " "אותם הבריונים שהיו גרים בשכנות לרבי מאיר, והיו מצערים אותו [בא נאמר שהם לא ליטפו אותו...] ריחם עליהם רבי מאיר ורצה להתפלל שימותו אמרה לו אישתו ברוריה מה אתה חושב? בגלל שכתוב "יתמו חטאים" למה לא כתוב חוטאים? אלא חטאים כתוב! ועוד "ורשעים עוד אינם" כיון שאין חטאים אין רשעים! אתה צריך להתפלל עליהם שישובו בתשובה! התפלל עליהם רבי מאיר וחזרו בתשובה..." סיפור מזעזע! כתוב יתמו חטאים! לא חוטאים אנחנו לא צריכים שהם ימותו. אנחנו צריכים שהם ישובו בתשובה. מופיע במדרש על שיר השירים " כפלח הרמון רקתך, אמר ריש לקיש אל תקרי רקתך אלא ריקנין שאפילו ריקנין שביך מלאים מצות כרמון, אמר ריש לקיש פושעי ישראל אין אור של גיהנם שולטת בהם, ק"ו ממזבח הזהב ומה מזבח הזהב שאין עליו אלא כעובי דינר זהב עומד כמה שנים ואין אור שולטת בו, פושעי ישראל שמלאים מצות כרמון עאכ"ו..." אפילו פושעי ישראל מלאים מצוות כרימון, אנחנו לא מדברים פה על איזה צדיקים נסתרים אלא על רשעים גמורים!!! ונוסיף את מה שאומר רבי נחמן מברסלב בליקוטי מוהר"ן. "דע כי צריך לדון את כל האדם לכף זכות ואפילו מי שהוא רשע גמור, צריך לחפש ולמצוא בו מעט טוב שבאותו המעט אינו רשע, ועל ידי זה שמוצא בו מעט טוב ודן אותו לכף זכות על ידי זה מעלה אותו באמת לכף זכות ויכול להשיבו בתשובה!!!" איך משיבים בתשובה? מתחילים מזה שאנחנו חייבים לאהוב אותם, בלי אהבה אין סיכוי שיצליחו להתקרב אלינו. המדינה פה היא מדרגה חשובה בתהליך הגאולה כי רק כך יוכר זה שיש פה שלטון יהודי, נרצה או לא נרצה ההכרה בכך שיש מדינה בארץ ישראל שהיא שייכת לעם ישראל היא ההוכחה הכי גדולה לכך שעם ישראל חזר לארצו! כותב הרב זצ"ל בערפילי טוהר ע"מ ז, "...גם כל הנשמות הנראות כטבועות במעמקי תהום גלי ים זועף, כל נשמות פושעי ישראל היותר נפולים, כולם באין נידח הינם שואפים והולכים, שוחים וזורמים, צועקים ממעמקי ים לגיבורי כח, צדיקי עולם, לבוא לעזרתם, לזרוק להם עיגולי הצלה, חבל לאחוז..." הנשמות של הרשעים זועקות אלינו ולא לאף אחד אחר. כל יסמני"ק שמרביץ הוא זועק אליך מעמקי נשמתו, שהוא רוצה לשוב בתשובה, נרצה או לא נרצה. מה לעשות, אנחנו חייבים להתעורר ולפקוח את העינים לא רק לנו אלא לכל הסובב אותנו. מה זה אומר? זה אומר שצריך לחיות עם כל עם ישראל לא בתור איזה גרעין תורני אלא בתור אני חלק מעם ישראל? אז אני בא לגור עם עם ישראל ולראות איך ואיפה ומהם הצרות והצרכים והרצונות ולהשפיע! מספיק שאתה גר בשכונה חילונית שאין בה בקושי דתיים והדתיים היחידים שהם מכירים זה דרך המרקע. אז אתה כבר מאהיב שם שמים. ומהי האהבת שם שמים?? כותב הרמב"ם בהלכות יסודי התורה על קידוש ד' "ויש דברים אחרים שהן בכלל חילול השם, והוא שיעשה אותם אדם גדול בתורה ומפורסם בחסידות דברים שהבריות מרננים אחריו בשבילם, ואע"פ שאינן עבירות הרי זה חילל את השם כגון שלקח ואינו נותן דמי המקח לאלתר, והוא שיש לו ונמצאו המוכרים תובעין והוא מקיפן, או שירבה בשחוק או באכילה ושתיה אצל עמי הארץ וביניהן, או שדבורו עם הבריות אינו בנחת ואינו מקבלן בסבר פנים יפות אלא בעל קטטה וכעס, וכיוצא בדברים האלו הכל לפי גדלו של חכם צריך שידקדק על עצמו ויעשה לפנים משורת הדין, וכן אם דקדק החכם על עצמו והיה דבורו בנחת עם הבריות ודעתו מעורבת עמהם ומקבלם בסבר פנים יפות ונעלב מהם ואינו עולבם, מכבד להן ואפילו למקילין לו, ונושא ונותן באמונה, ולא ירבה באריחות עמי הארץ וישיבתן, ולא יראה תמיד אלא עוסק בתורה עטוף בציצית מוכתר בתפילין ועושה בכל מעשיו לפנים משורת הדין, והוא שלא יתרחק הרבה ולא ישתומם, עד שימצאו הכל מקלסין אותו ואוהבים אותו ומתאוים למעשיו הרי זה קידש את ה' ועליו הכתוב אומר ויאמר לי עבדי אתה ישראל אשר בך אתפאר. " מי שקרא את כל הדבר הארוך הזה ישר כוחו אך העיקר הוא בסוף. יש פה הדרכה כללית המטרה של קידוש ד' הוא שירצו להתדבק במעשי הקב"ה על ידיך. אז האם באמת על ידי אלימות אנשים ירצו לקיים מצוות? האם על ידי אבנים ירצו להכיר את הקב"ה או שיאמרו "אלה? הם אלימים רוצים רק את ארץ ישראל ולא איכפת להם משום דבר אחר..." האם זה כך? לא. אך האם זה נראה כך? כן. מה לעשות ככה זה נראה דרך המרקע. אז מה עושים? מתחילים לגור ולחיות בתוך עם ישראל ומצד שני ממשיכים את הבניה באמונה! לא מפסיקים אלא ממשיכים! נכון זה קשה, זה מאוד קשה. ואני עכשיו הולך לומר משפטים קצת קשים אני מצטער מאוד אם אני אפגע במישהו לפני זה אבל כמו שאמר הרבי מדסלר לאחד מתלמידיו שהוא אומר לו את זה בגלל שהוא אוהב אותו. רבותי, מי לא ידע שבעמונה לא תהיה אלימות? מי היה תמים מספיק כדי לא לדעת את זה??? מי לא ידע שכשהשלטים של העזרה לעמונה אמרו בדיוק שזה לא יהיה כמו בגוש. אז מי היה תמים שלא יהיו פצועים?! יש מצווה בתורה שאומרת ככה, "לפני עיור לא תיתן מכשול" אומרת הגמרא בע"ז דף ו ע"מ ב' "מנין שלא יושיט אדם כוס של יין לנזיר, ואבר מן החי לבני נח? ת"ל: +ויקרא יט+ ולפני עור לא תתן מכשול" אומר רש"י "שמא יבוא לשתות" תגידו לי נזיר לא יודע שאסור לו ענבים??? אז למה לא להגיש לו??? אני לא צריך לגרום למישהו לעבור עבירה! אני לא צריך לבא מול מדינה ולצעוק- "אנחנו לא נאבק ברגישות" אלא בנחישות ולהתפלא אח"כ שנותנים מכות ואלימות קשה. ואפילו שלא היו אנשים אלימים בעמונה בפועל, ואפילו שכולם ישבו, הידיעה היתה ברורה בדיוק למי באים, ולמה באים! אז אנחנו צריכים לעשות חשבון נפש ארוך, על מה שהיה שמה, מה המסר ששודר שמה. ואנחנו צריכים מאוד להעמיק בעצמינו, ולשוב באמת לאמת שלנו. ללכת ולקרב את כל עם ישראל... אין חכמות... [כמה מהדברים פה נכתבו בעקבות השיעור של מורי ורבי הרב דרוקמן שליט"א.]

חלק ב של ההודעה...

תפוז האלה...:D נ.ב. לא צריך להתעלם מהעובדות שהשוטרים פה עברו גבולות של אי נורמליות ולעם ישראל לא יצא מזה טוב, יש אנשים שיושבים בעזה, וחיככו ידיהם בשמחה ובהנאה ואני לא חושב שזה מה שאנחנו רוצים. אני אשמח לעשות איתך הדיון על מצוות קידוש ד' וחילול ד' כמו כן אני חושב שאם תעיין ברמב"ם תווכח שזה לא בדיוק כך. ונצרף קישור ישיר לשמה... אני לוקח משמה רק את ההלכה האחרונה... "טו וכן אם דיקדק החכם על עצמו, והיה דיבורו בנחת עם הברייות, ודעתו מעורבת עימהם, ומקבילן בסבר פנים יפות, ונעלב מהן ואינו עולבן, מכבד להן ואפילו למקילין לו, ונושא ונותן באמונה, ולא ירבה באריחות עמי הארץ וישיבתן, ולא ייראה תמיד אלא עוסק בתורה עטוף בציצית מוכתר בתפילין, ועושה בכל מעשיו לפנים משורת הדין--והוא שלא יתרחק הרבה, ולא ישתומם הרבה--עד שיימצאו הכול מקלסין אותו ואוהבין אותו, ומתאווין למעשיו: הרי זה קידש את השם, ועליו הכתוב אומר "ויאמר לי, עבדי אתה--ישראל, אשר בך אתפאר" (ישעיהו מט,ג). " נכון, כל אחד יגיד שהוא לא חכם, או חסיד או לא משנה מה. השאלה היא מה הציבור הישראלי רואה? מה הוא רואה בך? הוא רואה בך חכם, אדם שאמור לשמש דוגמא. נכון את האמת הוא רוצה להיות כמוך וקשה לו. [עיין ערפילי טוהר ע"מ ז'] אז אתה צריך לשמש דוגמא בכל מקום שתהיה בו. אני מקוה שהובן... ושוב סליחה על ההתפרצות...

למעלה