שלום אנשים

שלום אנשים ../images/Emo10.gif

רציתי לדבר על החיים שלי החיים הקשים שאני עברתי ועוברת.... אז ככה:....אני האחות הבחורה במשפחה עוד מעט בת 17,ויש לי אח קטן בן 11....האח הזה הוא פשוט שטן הוא רע הוא מזיק לכולם הוא גורם להורים שלי לריב,הוא גורם להם לכעוס עליי...אני לא יכולה כבר...אני כותבת את ההודעה ובוכה...
אחי נולד עם איזושהי בעיה מסויימת הוא בלע מי שפיר בלידתו ונולד עקב כך עם אף פחוס ופופיק בולט...הרופאים גם אמרו לאמא שלי שיש לו בעיה בראש...הכוונה שמשהו לא בסדר איתו ושהוא צריך פסיכולוג...כמובן שאמא שלי סרבה..כי מה פתאום היא תיקח את הילד שלה לפסיכולוג? מה פתאום? חס וחלילה מה הוא משוגע??? תבינו הילד הזה הוא פשוט סיוט בשבילי...בתקופת הגן הוא היה זורק כיסאות על גננות ומרביץ לילדים...אח"כ בבית ספר הוא הביא לילד אחד מכות וכמעט הכניס אותו לבית חולים...הוא נורא נורא נורא אלים ועצבני... כבר השעו אותו כמה פעמים מבית ספר בגלל ההתנהגות האלימה שלו...הוא מוציא שם רע למשפחה כי גם אני למדתי באותו בי"ס והייתי תלמידה למופת ואפילו פעמיים קיבלתי תעודות הצטיינות...יש לציין כי אחי הוא ילד מאוד חכם ותלמיד מעולה...אבל הוא לא מסוגל לשבת בשקט בכיתה..הוא כל הזמן מצחקק עם חברים ומציק לאחרים... וסתם מתגרה באנשים... אני לא יכולה כבררר
וגם בבית אנחנו באותו חדר ובכלל לא מסתדרים ,אנחנו כמו חתול ועכבר ביחד. ביקשתי כמה פעמים מאמא שלי שתעשה לי קיר גבס בבית כדי שיהיה לי חדר משלי ואני לא אצטרך להיות איתו...אנחנו אפילו ישנים באותו מיטה...זה כאילו שני מיטות מחוברות..... פעם אחת הייתה אצלי חברה טובה ביחד עם החבר שלה והוא כמובן רצה להידחף ולשחק איתנו וכשאמרתי לו שייתן לנו את הפרטיות ושאנחנו רוצים לשחק לבד...יש לציין שדיברתי אליו יפה לא בטון מתנשא או משהו ... הוא התחיל לקלל אותי "שמנה" ו"בת זונה" ליד חברה שלי וחבר שלה...ואתם לא יודעים כמה מבוכה הוא גרם לי... בבית כל הזמן שאנחנו רבים וזה קורה המוןןןן הוא הולך לחלון וצועק את שמי ***** השמנה...פשוט לא יאומן...אנחנו גרים קומה רביעית וכל פעם שהוא מתעצבן או שאני לא עושה את מה שהוא רוצה הוא הולך לחלון וצועק את שמי בתוספת השמנה...וזה מביך אותי כי כל השכנים שומעים...או שהוא מאיים שאם אני לא יעשה ככה וככה הוא יתקשר לאמא ויגיד לה למשל שהוצאתי שיערות.... עכשיו למה לספר לה דווקא שהוצאתי שיערות....כי בנוסף לכל הסבל שלי... אני מרוב עצבי תולשת שיערות שזה נקרא "טריכוטילומניה" אני עושה את זה גם בגלל שפעם היו מציקים לי בבית ספר...ולא מספיק זה אלא גם כשהייתי חוזרת הביתה היו לי צרות והייתי חוטפת מכות וקללות ואיומים מאחי...יש לציין שהוא נורא נורא חזק וכן אני מפחדת ממנו...אומנם הוא בן 11 אבל נורא נורא חזק ואלים..ואני מפחדת להחזיר לו כי יש לו כוח.... תשמעו אני כבר נמצאת בטיפול של כדורים ובשיחות עם יועצת ופעם אחת הייתי עם עובדת סוציאלית בשיחה..... היועצת של הבית ספר שאני מדברת איתה היא אישה נורא נורא חמה ומתוקה ועוזרת וסיפרתי לה בנוסף לכל הבעיות שלי שלא הגעתי לבית ספר הרבה זמן כי התביישתי בגלל הקרחות וגם ירדתי בציונים...סיפרתי לה בנוסף על אחי,על איך שהוא מתנהג בבית ואיך שהוא מקלל את ההורים שלי בקללות כמו "הלוואי ותמותו" , "הלוואי ותידרסו" , "אני ארצח אתכם" , "תמותו אמן" , "כלבים"...ושאר קללות ממש ממש לא נעימות... אני מרגישה מיואשת זה נראה כאילו ההורים שלי מפחדים ממנו הם לא יודעים איך להתמודד איתו.... מה שהוא אומר הם עושים ואם לא...אוי ואבוי לכל הבית.... פעם אחת הוא ביקש מאמא שלי שתקנה לא רולר וכשהיא סירבה אווו איזה טרור הוא עשה לנו...הוא הרג נפשית ופיזית גם את ההורים שלי וגם אותי... ההורים שלי היו פעם בשיחה עם מנהלת הבי"ס שלו והיא אמרה להם..." אל תיתנו לו להכתיב לכם מה לעשות,תכתיבו אתם לו מה לעשות...אתם ההורים לא הוא!"... וככה זה נראה באמת מה שאחי אומר ועושה זה מה שיקרה ואם לא חבל לכולנו על הזמן...הוא פשוט שולט בכולנו...הוא יכול רגע אחד להיות הכי מקסים בעולם ורגע שני הכי שטן בעולם... כשהוא רגוע כל הבית רגוע וכשהוא עצבני ואלים ככה גם כל הבית...יש לציין שאנחנו רק שני אחים... וביקשתי כמה פעמים מאמא שלי אולי אם היא תביא ילד נוסף הוא קצת פחות יטפל אליי...ויהיה לו מישהו קטן לדאוג לו ואולי הוא יציק לי פחות אבל לא...היא לא חושבת עליי... כל פעם שאני על המחשב ואחי רוצה אותו הוא לא ייבקש יפה...הוא יבוא וייקח לי בכוח...כי זה המילה היחידה שהוא מכיר כוח ואם אני אומרת לו חכה רגע אני באמצע משהו...זה לא מעניין אותו...הוא צריך לקחת את מה שמגיע לו כאן ועכשיו... ואם הוא למשל על המחשב ואני צריכה שיבדוק משו בשבילי אין סיכוי שהוא יעשה את זה כי אם אני אנסה להתקרב למחשב הוא ירביץ לי...אבל תמיד כשאני על המחשב והוא רוצה להיכנס לספורט 5+ לבדוק תוצאות של משחקים אני חייבת לתת לו כי אם לא.... אתם יודעים כבר
אנשים אני מיואשת...רע לי...ההורים שלי לא מבינים אותי...אחי כל הזמן צועק,מקלל ומאיים עליי...וחבל על הזמן אם אני לא עושה מה שהוא מבקש.. לפני כמה ימים הוא בעט בי חזק עם הנעליים שלו וזה השאיר לי סימנים על כל הרגליים וכשאני החזרתי לו (כמה אפשר לספוג מכות???) הייתי חייבת פעם אחת להחזיר לו אני אחותו הגדולה הוא צריך לתת לי כבוד...כי גם כשאני מספרת להורים שלי שהוא מרביץ לי או שהם מעלימים עין או שהם נותנים לו עונש ואחרי כמה שעות מבטלים אותו...הם לא מספיק חזקים איתו ואני זו שסובלת מכל העניין..... אז בקיצור אחרי שכבר החזרתי לו כי לא יכולתי לספוג אז הבאתי לו מכה חזקה שרטתי אותו והשארתי לו סימנים פשוט הוצאתי עליו את כל העצבים לא יכולתי יותר...אני פשוט שונאת אותו...אז הוא התחיל לבכות בכוונה חזק ולהתחיל לשחק אותה ואז הוא רץ להורים שלי להראות את הסימנים שעשיתי לו ומי כמובן עכשיו לא בסדר???? נחשו...נכון מאוד אני...אני חוטפת...כי סה"כ נמאס לי לחטוף ממנו מכות ושלא עושים כלום בנידון... אני לא שק איגרוף
ובסוף יוצא שההורים שלי כועסים עליי כי הם רואים רק אחרי שאני מחזירה לו...אבל לא יודעים למה אני עושה את זה...כי הוא מחמם אותי עליו..אני פשוט לא יכולה לסבול אותו יותר...רוצה להתאבד לברוח מהבית לא יודעת...פשוט להפסיק לחיות לא יכולה יותר ככה....תעזרו לי
רע לי פשוט רע לי...לא מספיק עברתי בחיים??? למה לעבור עוד??? למה??? אני רגישה מידי...אני לא מסוגלת להתמודד עם כל זה.... אחי כל הזמן נכנס לי לחיים מאזין לי לשיחות טלפון...ואם אני מאזינה לו כדי להחזיר לו איזה מכות וקללות אני חוטפת...הוא כל הזמן שואל אותי לאן את הולכת עם מי??? מרכל עליי עם אמא שלי... בסוף היום אחי ישן עם אבא שלי ואני זאת שנשארת ממורמרת ועצובה.... רוצה למות אנשים בבקשה ממכם תייעצו לי...אני לא יכולה להמשיך ככה...אני מספיק מזיקה לעצמי..וזה שקורה מה שקורה בבית לא עוזר לי להפסיק לתלוש...כל הירידות של אחי עליי רק מורידות לי מהביטחון והדימוי העצמי הגם ככה נמוף שיש לי.... מצטערת אם זה היה ארוך...אני פשוט צריכה עזרה ולא יודעת למי לפנות לפני שאני אפגע בעצמי

די דנסר

New member
יקירתי

כפי שאת מתארת, אחיך סובל מבעיית התנהגות חמורה וללא טיפול מתאים. אינני מבינה מדוע הורייך לא לוקחים את העניין לידיים. הם סובלים ואת סובלת, אך קיים טיפול הכולל טיפול תרופתי שניתן לקבל אצל פסיכיאטר עבור אחיך. בנוגע לחיכוכים בינכם, אני מציעה לך להמעיט ככל האפשר את השהייה המשותפת איתו. תוכלי לבקר אצל חברות יותר, וליידע אותן לגבי הבעיה שבגללה עדיף שלא יתארחו אצלך בבית בשלב זה. אם קיימת אפשרות שתעברי להתגורר אצל קרובי משפחה (אולי סבתא?) באופן זמני זה יקל עליך ביותר. בכל מקרה, גם אם לא תוכלי לעבור, אני ממליצה לך לשוחח עם הורייך ולספר להם על תחושותייך. אולי תבקשי מקרוב משפחה שישוחח עימם לגבי ההפרדה בקיר גבס בין החדרים. את יכולה לעמוד על כך שאת נערה מתבגרת ובשל היותו בן, אינך מקבלת את הפרטיות שאת כל כך זקוקה לה. יקירתי, למרות הקשיים הרבים,אני מאמינה שהעניינים יסתדרו, את כבר נערה בוגרת ובעוד שנה את מתגייסת, לאחר מכן תוכלי אולי לעשות שינויים שיקלו עליך. אל תיפלי ברוחך ואל תתייאשי. תהיי חזקה כפי שאת חכמה. תמיד נהיה כאן בשבילך. די דנסר

ההורים שלי אפאתיים...לא רוצים לקחת

אותו לטיפול...לא רוצים עוד ילד "משוגע" כהגדרתם....ובינתיים אני ממשיכה לסבול...אני שקלתי לברוח לחברה ואני אעשה את זה אבל כמה אפשר לגור אצלה??? בכל זאת...אני לא רוצה להיות מעמסה עליה...החברות שלי דיי יודעות על הבעיות שיש לי עם אחי בבית וכל הזמן מייעצות לי..אבל שומדבר לא עוזר..
בקשר ללדבר עם ההורים...שומדבר לא עוזר...כמו לדבר לקיר??? אותו דבר...הם פשוט אטומים...

די דנסר

New member
למרות האטימות

תנסי לדבר עם עובדת סוציאלית באיזור מגורכם. בינתיים קחי את עצתי להתגורר אצל קרובי משפחה, זה אחרת מאשר להתגורר אצל חברה. תסבירי להורייך שהקושי רב והכיני אותם למעבר שלך. יתכן שמשהו כן יזוז אצלהם.

אל תהיי בפניקה

שלומ לכ דרדסית אל תהיי בפניקה ואל תרצי למות כל קושי הוא בדיוק המצב שבו אפשר להתחיל למצוא פתרונות לו לא היו מגיעימ מימ עד נפש את לא היית כאנ כדי לבקש עזרה מאותו מקומ שמצאת את הכוח לשבת ולשתפ את כולנו בדיוק מהמקומ הזה יהייה לכ כוח לעזור לאחיכ לכ ולמשפחה בכלל. אני לא מאבחנת אכ ממה שכתבת אני רוצה להפנות אותכ לאתר שבו תקראי חומר על ילדימ שאובחנו כבעלי תסמונת ADHD או ADD ילדימ הנולדימ עמ תסמונת זו מגלימ בעיות בקשב וריכוז בעיות של חסכ בשליטה בעיות של היפר אקטיביות ואי דחיית סיפוקימ שעמומ הנובע מאיבוד עניינ מהיר ממה שכתבת על אחיכ אני יכולה לזהות סימנימ תואמימ לכנ שווה שתקחי את הורייכ "לטיול הכרות" באתר ההוא קיראו יחד ואולי אמ תגלו סימנימ המתאימימ לאחיכ זה יוביל אתכמ לדרכ שבה אפשר יהייה לפעול בתפוז יש פורומ הורימ של ילדימ בעלי ADHD היכנסי לשמ קראי שאלי שאלות המ למודי נסיונ וישמחו לענות לכ ולייעצ לכ מנסיונמ לכי שוב אל היועצת הכריחי אותה לספר לכ על התסמונת הזו ותדרשי ממנה חיזוקימ לא כל דרכ תגובה מתאימה לילדי ADHD מה מתאימ לילד אחד אינו מתאימ לילד ADHD כנ חביבתי קשה קשה אכ את בדרכ הנכונה והכי נכונ לשתפ את הורייכ ולחשופ אותמ להרבה חומר כתוב מה שנראה שלא עשו לאורכ השנימ כל מוסדות החינוכ דעי לכ אפ פעמ לא מאוחר בהצלחה לרשותכ בכל עת הילי

אנושית~

New member
גם לדעתי

כל הסימנים מראים על ADHD כאחת שמכירה את הבעייה מקרוב אני רוצה להגיד לך שדבר ראשון צריך לשכנע ת,הוריך לגשת לנאורולוג כדי שיבדוק אם אכן זאת הבעייה אחרת זה ילך ויחריף..זאת תוכלי לעשות בעזרת יועצת בית הספר או המחנכת שלו אפילו תגשי את לבד ותדברי איתה ..זה לא פייר שבגלל ליקוי קטן שניתן לטפל בו יחסית דיי בקלות כל הבית יסבול .. ילדים אלה זועקים לטיפול וזו הדרך שלהם לגרום לתשומת לב ..אימך טועה טעות חמורה שהיא חושבת שמי שהולך לפסיכולוג או פסיכיאטר הוא משוגע ומבלי לדעת גורמת לו להרס עצמי .. דרך טיפול אפשר להוציא ממנו המון ילדים אלה הם חכמים מעל הממוצא וחבויים בהם כשרונות רק צריך לדעת לפתח אותם ...הצעה לי אליך אפילו שזה דיי קשה לישום..כשהוא מקלל פשוט תתעלמי פעם פעמים 3 כשיראה שזה כבר לא מרגיז אותך..הוא יפסיק ..כשהוא מתחיל להשתולל תני להורייך שיתמודדו עם זה ת,לא צריכה להיות שעיר לעזאזל בגלל אטימות הורייך ..פשוט כנסי לחדרך ותסגרי ת,הדלת עד שיעבור זעם .. עוד משו תפסי את אימך כשהיא רגועה ותני לה לראות מה כתבנו כמו כן תני לה להציץ בפורום לקות קשב ולמידה אולי היא תזהה ת,אותם סימנים ותתרצה לבדוק ת,הענין ותהיי חזקה נסי להבין קצת את אחיך ...הוא לא עושה בכוונה זה משו שהוא לא יכול להשתלט עליו ללא טיפול והכוונה . בהצלחה ..ואנחנו כאן מתי שתצטרכי

boobi1

New member
קודם כל תרגעי

גם אני עברתי סיוט עם אחי כשהוא היה קטן יותר הוא אמנם לא עם בעיה כמו של אחיך אבל לאחי יש בעיה חמורה בהתנהגות גם לו היו מלא בעיות בבית ספר ואפילו פתחו לו תיקים על אלימות נגד מורים כשהיה רק בכיתה ג' אני הייתי מכינה לו שיעורים כדי שאחר כך לא יקראו לי לראות מה אחי היה עושה בשיעורים (היינו באותו בית ספר והיו מוציאים אותי משיעור רק כדי לראות מה שאני כבר יודעת עליו) גם לי הוא היה עושה את כל המניפולציות האלה כדי לקבל מה שהוא רוצה אחי גם היה זקוק לטיפולים פסיכולוגיים בגלל שאיבדנו את אמא שלנו לפני 5 שנים ממחלת הסרטן וגם בגלל הילדות הקשה שהיתה לנו ותאמיני לי לפעמים הייתי מתה לרצוח אותו על כל החרא שהוא עשה לי וגם אני חשבתי להרוג את עצמי בגלל הכל אבל להפתעתי הוא השתנה ונהיה בן אדם אחר הוא היום החבר הכי טוב שלי יותר מכולם ואת כל הביטחון העצמי שהוא הוריד לי אז הוא החזיר לי היום אני פשוט חולה על הבן אדם שהוא הפך להיות הוא כיום בן 16 ואני מציעה לך להתעזר בסבלנות יש עוד סיכוי שזה יקרה גם לך מה שאני הייתי עושה (למרות שהוא היה משגע אותי) זה להתייחס אליו יפה ולא לעשות לו דווקא ללכת בראש שלו ואת תראי שיהיה איזה שינוי אבל אני לא מבטיחה לך שזה יהיה תוך זמן קצר.... לכל שאלה או בעיה תפני אליי מקווה שהכל יסתדר לך בסופו של דבר

למעלה