שלום אנשים שמחים!!!

פילפלון

New member
שלום אנשים שמחים!!!

אני מחפש את השיר "י-ה אכסוף" - עפ"י הניגון המקורי הישן והטוב של חסידי קרלין. אני זקוק לא רק למנגינה - שאותה אני מכיר - אלא גם את השיר עצמו. שולחן שבת לא יהיה שלם בלעדיו. תודה לכולם - ובשורות טובות!!!

זיסער

New member
י-ה אכסוף ../images/Emo6.gif

י-ה אכסוף נועם שבת המתאמת ומתאחדת בסגולתך משוך נועם יראתך לעם מבקשי רצונך קדשם בקדושת השבת המתאחדת בתורתך פתח להם נועם ורצון לפתוח שערי רצונך י-ה אכסוף... היה הוה שמור שומרי ומצפים שבת קדשך כמו איל תערוג על אפיקי מים כן נפשם תערוג לקבל נועם שבת המתאחדת בשם קדשך הצל מאחרי לפרוש מן השבת לבלתי תהיה סגור מהם ששה ימים המקבלים קדושה משבת קדשך וטהר ליבם באמת ובאמונה לעבדך י-ה אכסוף... ויהיו רחמיך מתגוללים על עם קדשך להשקות צמאי חסדך מנהר היוצא מעדן לעטר את ישראל בתפארת המפארים אותך על ידי שבת קדשך כל ששה ימים להנחילם נחלת יעקב בחירך י-ה אכסוף... השבת נועם הנשמות והשביעי עונג הרוחות ועדן הנפשות להתעדן באהבתך וביראתך שבת קודש נפשי חולך אהבתך שבת קודש נפשות ישראל בצל כנפיך יחסיון ירויון מדשן ביתך י-ה אכסוף...

פילפלון

New member
לא הבנתם אותי!!!

אני צריך את שניהם מחוברים! המנגינה ידועה - והמילים ידועות גם כן!!! אני צריך לחבר ביניהם... ואגב, אסף - זה י-ה אכסוף ולא י-ה ריבון (למרות שכנראה הכוונה לאותו י-ה)... עזרה יהודים רחמנים!

asaf2000

New member
Doe! ../images/Emo9.gif

ראיתי 'י-ה' ישר הבאתי לינק, סורי... אגב, (כמעט) כל זמירות שבת. ולגבי י-ה אכסוף לך לטיש הקרוב לביתך ותשמע

למעלה