שלום אנשים מעניינים

נטאשKה

New member
שלום אנשים מעניינים

אני חובבת מושבעת של מרטין ושל מד"ב ופנטזיה בכלל, קראתי את הספרים מהרגע שיצאו (באנגלית בעיקר) וחיכיתי את השנים הארוכות והמתסכלות בין ספר לספר (במיוחד עד לחמישי...) וביליתי אותן בהפרחת הרבה תיאוריות שחלק מימשו את עצמן וחלק ממש לא

צפיתי בעונה הראשונה של הסדרה ובפרקים הראשונים של השנייה נשברתי. יש לי הרבה כבוד למה שעשו יוצרי הסדרה, אך כמי שמגיעה מהספרים שוני מסוים שהם יצרו בדמויות ובעלילות עצמאיות (ליטלפינגר הוא דוגמה מובהקת לכך, אני פשוט לא יכולה לסבול את מה שהוא הפך להיות בסדרה. הדמות היחידה שמבחינתי לא "התקלקלה" בכלל היא הדמות של טיריון, שכנראה פשוט אי אפשר לקלקל כי היא כתובה כ"כ טוב
) פשוט עצבן ותסכל אותי יותר מדי.

הייתי בפורום הזה כשהוא נפתח ובכל מיני גלגולים שונים שלו, בכינוי שונה, ושמחתי שהוא חזר ונפתח עם עליית הסדרה.

האם יש לי מקום בפורום למרות שהפסקתי לצפות בסדרה?

ברוכים הנמצאים

Zarniwoop

New member
שלום!

הלוואי שהייתי מגלה את הספרים לפני הסדרה..

כדאי לך לראות את העונה השלישית היא ממש טובה לעומת העונה השניה הזוועתית. אבל אני חושש שלא תאהבי את טיריון כי הוא שונה לגמרי מהספרים. הוא בחור הרבה יותר טוב מוסרית.

קראת עוד ספרים של מרטין? כי אין לי עם מי לדבר על Dying of the light שממש אהבתי.

נטאשKה

New member
קראתי את הנובלות

שפורסמו באנגלית וקראתי את מסעות טאף, שלא נפלתי ממנו בכלל. לא מכירה את הספר שציינת... שווה קריאה או יותר דומה למסעות טאף?

לא כ"כ אכפת לי שמשנים דמויות לצורך ההבנייה הטלויזיונית שלהן ואין לי בעיה שלסדרה יש חיים משל עצמה והיא מבצעת שינויים ויוצרת גם סצינות עצמאיות לגמרי, אבל לתחושתי היו בסדרה מקרים שפשוט עיוותו את המהות הבסיסית של הדמויות וזה כבר ממש תסכל אותי.

לא מדברת על עידון, מה שנשמע שאתה מתאר על טיריון, על מנת שלצופים תהיה דמות הזדהות חזקה יותר. ברור לי שספרים כ"כ מורכבים אי אפשר להעביר באותה רמת מורכבות לטלוויזיה. המורכבות צריכה להיות מותאמת למדיום וזה הגיוני.

באמת שיש לי המון כבוד ליוצרים כי העובדה שהעמידו סדרה ברמה גבוהה כ"כ מספרים כ"כ מורכבים, עם כ"כ הרבה דמויות, עלילות משנה ומורכבות עלילתית, גם מוסרית ופילוסופית היא בכלל בכלל לא מובנת מאליה... אבל מצאתי את עצמי פשוט יושבת ומתעצבנת וסובלת, אז בסוף הפסקתי.

Zarniwoop

New member
עוד לא קראתי מסעות טאף

אבל מותו של האור הוא מעולה לדעתי. אומנם זה הספר הראשון שמרטין כתב והוא בהחלט השתפר מאז ככותב, אבל זה בהחלט מהנה.
טכנית זה מדע בדיוני אבל הסיפור הוא סיפור של התנגשות תרבויות. שוב מרטין בונה עולם עם תרבויות עמוקות, דמויות מורכבות וטויסטים טובים.

וגם fevre dream היה מהנה. טייק מרענן על ערפדים.

ה"עידון" של טריון לא בא במקום, במיוחד לא בHBO שהיו לה דמיות הרבה יותר רקובות מוסרית ושהצופים מאוד אהבו אותם כמו טוני סופרנו ואל סוורנגן לדוגמה.

אבל אני מבין שצריך להסתכל על הסדרה והספרים כשני דברים שונים ולמזלי אני עדיין מוצא עניין בסדרה.

agamkedem

New member
תקרא את מסעות טאף.

הוא היצירה המוקדמת הטובה ביותר של מרטין, לדעת רבים (ואני ביניהם). לוקח נושאים כבדים ומתייחס אליהם בקלילות סוחפת, הומור ושנינות. פשוט מצוין.

מותו של האור תורגם ?

Zarniwoop

New member
זה בהחלט ברשימה שלי

וארמגדון ראג ואוסף הסיפורים הקצרים dreamsongs.
מתישהו אני אגיע לזה.

אין לי מושג אם מותו של האור תורגם..

נטאשKה

New member
אין עוררין על הכישרון של מרטין

אני לא נהנתי ולא התחברתי למסעות טאף. עניין של טעם

R o t e m O p

New member
ברגע שיהיה לי קצת כסף מיותר

אני מתכוונת לקנות את DYING OF THE LIGHT ואת ארמגדון ראג...

כרגע אני קוראת את החלק הראשון של DREAM SONGS וזה ממש ממש מוזר לקרוא סיפורים שג'ורג' ר"ר מרטין כתב בשנות נעוריו.
אני רוצה להגיע לסיפורים היותר מוכרים שם, כי כרגע אני עוד בחלק החובבני והבוסרי של האונתולוגיה וכמו שכבר ציינתי זה פשוט מוזר.
בין לבין יש שם גם קטעי ביוגרפיה מאוד משעשעים.

אולי זה המקום להודות שקראתי בנוסף גם את מסעות טאף, חלום קדחת ו-ווינדהייבן, ואף אחד מהם לא תפס אותי כמו ששאוש"ק.

R o t e m O p

New member
ברוכה השבה!

מידי פעם שבים וצצים החבר'ה הותיקים של הפורום, וזה תמיד נחמד ומבורך.

כרגע עיקר הדיון נסובב סביב הסדרה, אחרי הכל היא כרגע משודרת...אם כי אפשר להגיד בבטחה כי הרוב המוחלט של הכותבים הקבועים קראו את הספרים אז הדיון לא מוגבל רק לנושא ז.

את יותר ממוזמנת העלות תיאוריות ישנות וחדשות :)

נטאשKה

New member

בנתיים קראתי מעט אחורה ואני רואה שבהחלט יש דרך להשתלב כל עוד מקפידים על חוקי הספויילרים

למעלה