המשך,,,,,,,,,,,,,,,,
1. לעשות חזרות בבית. כן, כן, שחקן עושה חזרות לפני שהוא עולה לבמה. השלב הראשון נקרא עבודת השולחן, הוא יושב עם הפרטנרים שלו, או עם עצמו ומבין את המטרות והפונקציות של הדמות אותה הוא עומד לשחק, הוא מגדיר לעצמו את רצונותיה. עשו זאת. שבו עם עצמכם והגדירו לעצמכם במילים, רצוי אפילו בכתב מה הדבר שאתם רוצים להשיג. מהם המטרות והיעדים שלכם. השלב השני (ויסלחו לי השחקנים שבינינו על הקיצור בשלבים) שינון הטקסט. בשביל לשנן טקסט, הוא צריך קודם להיות כתוב. רשמו מה אתם רוצים להגיד, לא משנה כרגע אם אנחנו מדברים על ראיון עבודה, על "טקס ההתחלה" עם בחור/ה, או כל סיטואציה אחרת. אם אין לכם אף פעם זמן לעשות חזרות, זכרו שזה רק תירוץ, במקום לשיר במקלחת, השתמשו בזמן המקלחת לחזרות. כשלמדתי משחק ולא היה לי זמן לשנן טקסטים, ניצלתי את זמני ההליכה ברחוב מהלימודים לעבודה לשינון הטקסט. כמובן שכל פעם שחלף מולי אדם השתתקתי כדי שלא יחשוב שאני פונה אליו בטעות, ואחר כך המשכתי. אם אתם נוהגים מהבית לעבודה, זה יכול להיות זמן נפלא לכל החזרות על הטקסט. שימו לב גם לתנועות גופכם, גם עליהן כדאי לכם לעשות חזרות, אם המפגש המתוכנן הוא בישיבה, עשו חזרות בישיבה. כדאי אפילו לעשות זאת מול מראה. אם יש מישהו סביבכם שיהיה מוכן לשתף איתכם פעולה, עשו חזרות למולו ודמיינו שהוא הקהל אותו אתם הולכים לפגוש בזמן אמת. 2. לעשות חזרות על הרגע שלפני. כשאני עובדת עם אנשים שמכינים מונולוג או שיר להופעה, אחת השאלות שאני שואלת אותם לאחר צפייה בקטע שלהם היא: על מה חשבת רגע לפני שהתחלת? לעיתים קרובות לצערי, הם עונים שהתעסקו בכך שהקטע לא טוב מספיק, שהיו צריכים להתכונן יותר או למה לעזאזל הם שכחו איזה אביזר מאוד חשוב לקטע. בקיצור הם עסוקים בלהלקות את עצמם, נו… ועם זה הם מתחילים את הקטע. ההצעה החלופית שלי היא לחשוב על הרגע שלפני וגם עליו לעשות חזרות. קבעו לעצמכם מה אתם רוצים שיסתובב לכם בראש רגע לפני אותו מעשה או אותה אמירה שעליה אתם עושים חזרות. וזכרו שמחשבות בעד עצמכם ובעד הצלחתכם הן הרבה יותר אפקטיביות ותורמות להשגת המטרות שלכם. שננו את המחשבות האלו. והזכירו לעצמכם לחשוב אותן לפני שאתם מתחילים. 3. לעשות חזרות על נשימה. כשאני מכינה שיר להגשה מול קהל, הדבר הראשון שאני מסמנת לעצמי הוא המקומות בהם אני נושמת, וגם את זה אני לוקחת בחשבון בחזרות. שימו לעצמכם פוקוס על הנשימה. כשאנחנו במתח לעיתים קרובות, המתח כל כך משתק עד שאנחנו שוכחים לנשום, מה שמכביד על המערכת והופך אותנו לפחות אפקטיביים בהשגת המטרה. הזכירו לעצמכם לנשום ממש תוך כדי החזרה. 4. לעשות חזרות על ההצלחה. דמיינו את עצמכם מצליחים, ראו את עצמכם לאחר קבלת ההסכמה מהצד השני. אני זוכרת שצפיתי פעם בראיון שנערך עם גלי עטרי בטלוויזיה. היא סיפרה ששנים לפני זכייתה בקדם האירויזיון היא אמרה לעצמה שאם היא הייתה הולכת לשיר שיר באירויזיון, בשלב ההכרזה על זכייתה היא הייתה יושבת שם מאחורי הקלעים בין כל הזמרים שממתינים להרכזה על הניקוד והזוכים. כשיכריזו בשמה, היא תניע את שפתיה בלי קול(כי המצלמה מצלמת אבל אין סאונד ממילא) באופן שניתן יהיה לקרוא את שפתיה אומרת את המילים: "אני לא מאמינה". אני לא בטוחה שהיא ערה למה שהיא בעצם עשתה שם, היא דמיינה את עצמה זוכה, היא ראתה זאת בעיני רוחה. כמובן שהשיר שלה: "הללויה" גם עבד בשבילה כדי לזכות כמו גם קולה הערב, ובכל זאת, היא דמיינה את עצמה זוכה. אז תנו דרור לדמיונכם, ראו את עצמכם מצליחים.