שלום אנשים יקרים

שלום אנשים יקרים

אני ליאור, מש"צ מאורט בנימינה בכיתה י"א, הדרכתי פרחים במהלך שנה שעברה והשנה בניתי את תכנית פרחי המש"צים החדשה שלנו שכוללת שכבה ח' ושכבת ט' ואני מרכז את הצוות של שכבת ט'. רציתי להעלות לפניכם בעיה שיש אצלנו: המש"צים שלנו בדרך להתפרקות, בעיקר ריב בין אחת חדשה לאחד ותיק יותר, שגורר את כל המש"צים לתהליך של הרבה מאוד עצבים בין כולם לכולם. בנוסף יש בעיה של אגו מאוד גבוה מצד חלק מהמש"צים שפוגע בעבודת הצוות. אף אחד לא מוכן להודות שהוא טועה לפעמים מה שגורר עוד ריבים. חשוב להדגיש שהריב נוצר בגלל שהחדשה בעד לעשות הרבה יותר מידי גיבוש ופחות עבודה, בעוד שהשני בעד רק עבודה בלי גיבוש. המצב שנוצר לאחרונה בגלל זה הוא המון אנשים שבעיקר משתתפים בפעיליות גיבוש ובאים פה ושם לעבודה וכמה אנשים שעובדים בשביל כולם. יש לנו גם בעיה חמורה של חוסר מחוביות, שנובעת גם בגלל האווירה. יש לנו בעיה של 4 מנהיגים עיקריים, שאני ביניהם, שבין שניים מהם יש מאבקי כוח, והשניים האחרים חוטפים על הראש. יש לנו בעיה עם אנשים שלוקחים לעצמם את הקרדיט על דברים שאחרים עשו. ה4 מנהיגים גורמים גם לזה שאלו שלא במרובע הזה נודפים לאט לאט החוצה. חשוב להדגיש שהבעיות לא עד כדי כך חמורות, אבל זה מעיב על הכל, למשהו יש הצעה מה לעשות?

shikole

New member
ידידי...

שלום לך, אצלנו פועל בעצם כמעט אותו דבר, אבל שונה מקצה לקצה..... אני בכיתה יא' - כמוך הדרכתי שנה שעברה פרחים - כמוך השנה מדריכים פרחים מט', אך לא מח'.. בחרנו שלא להדריך ח' בשביל שהקבוצה תשאר שלמה, כמוכן שנעמוד בכל מה שאמרנו שנעשה... ושלא נעצור דברים באמצע, זו המטרה זה הדבר המניע... אני מבין את הבעיה, אני מבין את העניין ב-100% אם המצב כמו שהסברת אותו, זה ממש לא טוב ויש פילוג רציני ואפילו, לא יודע, אולי איכשהו מתקרב ללשנוא אנשים על מה שהם או מה שהם עושים... מה שיש לי להציע הוא לא משו קונקרטי אלא משו שאנו עושים כאן אצלנו במודיעין.. כשעברתי קורס והתחלנו שנת פעילות הקבוצה מאוד התגבשה, דאז הייתי י' והיו גם יא' איתנו... התגבשנו מאוד והיינו חוץ מהגוף התורם של המשצים והמדריך והכל, היינו גם גוף חברתי יצאנו בשישי ביחד והכל... אנו מאמינים, שכדי שנוכל לעבוד ולהגיע להישגים גבוהים, אנו חייבים להיות גם חברים הכי טובים שיש... וככה זה, העלנו פרוייקטים שבחיים לא חשבנו שנעלה, לא חייבים לדעת הכל או להיות מקצוענים צריך פשוט לעבוד ביחד ועם הרצון לעבודה הכל נהיה פשוט יותר ומצליח יותר, ועל עיקרון כזה אתם חייבים לפעול.... כעת זה ממשיך ככה, אמנם היו מעט בעיות בתחילת שנה, אך הן קטנות וניתנות לשינוי.. מה שהיה זה שכשראינו תבעיות, התאספה -הפמיליה-(כך אנו קוראים לעצמנו), ודיברנו על זה, אמנם לא כל הכל יש דברים שאי אפשר לפתוח בפורום נרחב שכזה, אך דברים נפתחו ונפל קצת אור על דברים מסויימים.... אני מקווה שלא תתפרקו ותיישמו את הדברים שאתם מנסים ליישם בצורה הטובה ביותר..ושוב, תזכור, שבלי החברתיות והחברות, אי אפשר להגיע לשום מקום הרי אנשים באים למשצים לא בשביל לעבוד, את זה אפשר לעשות בכסף.. אלא בשביל לעבוד ובכיף ולהנות לתרום ולהנות ולעשות תעבודה בצורה הכי כיפית שיש שנרצה להגיע לפעילות... אז..המון בהצלחה, ואני מאוד מקווה שהכל יסתדר
תודיע לי מה קורה...

ניצניזם

New member
אמ....

אולי פשוט.. תגידו למשצית החדשה ולמשצ הותיק.. שאתם פשוט פותחים זרם חדש.. - גם גיבוש וגם עבודה.. ואם הם רוצים להצטרף שיצטרפו.. בתנאי שהם יקשיבו לשאר הקבוצה ושלא יגרמו לעוד מתח מעצבן כזה.. - שיקשיבו לכולם.. ותעשו הצבעות רוב .. :) חח זה פועל... ועל הארבעה האלה.. תזהרו לא להגרר לריב.. אבל אם אתם רואים שהם באמת מגזימים פשוט תדברו איתם!! תעירו אותם למצב.. ובכלל..תנסו אתם להיות היוזמים :) מקווה שעזרתי.. תעדכן מה קורה... :) שניצ.

ophirein

New member
שיחות אישיות....

לדעתי מה שתצטרכו, אתה והשני שלא במריבה, זה לקחת את כל אחד מהם לאיזה שיחה אישית כזאת, ותציבו בפניהם את הבעיה. כמו שניצן אמרה גם תסבירו להם שמעכשיו אתם יוצאים לדרך חדשה, ושכדאי מאוד שהם יפתחו קצת יותר אם הם רצים שזה ירוץ... מקווה שעזרתי

למעלה