שלום אנשים יקרים!

snoopytush

New member
שלום אנשים יקרים!

אני בת סטרייטית למקרה שתהיתם . עכשיו נשאלת השאלה מה אני עושה כאן? כאבתי את כאבכם בזמן האחרון יש טמטום דתי גורף אני לא יכולה יותר. כל דתי שאני מדברת איתו על זה אפילו יחסית נחמד ופתוח מפתח קיר אטום בנושא הנ"ל. שאלתי היום דתיה מה יקרה אם יהיה לה ילד הומו והיא הסתכלה עלי מה זה מה שאת מאחלת לי ??. אבל טמינת הראש בחול לא תמנע את זה. תראו לא יודעת אם משכב זכר זה חטא או לא אבל מבחינתי כולם חוטאים. אני סבורה שהסיבה שכתוב בתורה לע איסור משכב זכר להבדיל ממשכב נקבה עםנקבה זה משום שפיכת הזרע לחינם אבל היום הרבה דתיים סליחה על הביטוי אבל עושים ביד אז מבחינתי הם חוטאים לא פחות מכם. מה שאני לא מבינה זה למה ביהדות שיש בה תיקונים בערך על הכל ( נשמות, וכדומה), אין תיקון על משכב זכר. נניח נחמן קבע שאם מישהו מאונן אזהוא צריך להגיד 10 םרקים או פסוקים ( לא זוכרת), מספר תהילים אז שיעשו אותו דבר אצלכם וכך תוכלו לקיים יחסי מין רק תתפללו יותר שזה מחיר פעוט לעומת המחיר שאתם משלמים עכשיו. לפעמים נראה שהיהדות היא רק ליהודים סטרייטים בעוד שבפועל היא אמורה להיות עבור כל היהודים. אתם חושבים שיש מצב לבקש מרב לעשות את התיקונים האילו ולהתחיל לעורר שינוי מחשבתי? כי אם זה ככה באמת עדיף שלא תהיה דת יהודית ולא תהיה מדינה יהודית כי דת שמתנכרת לנתח גדול מהאולוסייה שלה לא מייצגת בעיני את היהודים. נכון שהדת לא מתאימה לכולם אבל עדיין היא צריכה לקבל אנשים שמוכנים לדבוק בחוקים שלה ולעבוד את ה'. ואתם יכולים להיות לא פחות צדיקים מהשאר ולכן כואב לי עליכם. ונמאס לי מהמצב הזה כי כאילו בכל שאר החטאים רבנים יכולים להקל ראש לחפף או להחליט אם להקפיד על קלה כחמורה או לא עד שזה מדיע לשטח שלכם.

ספר ריק

New member
את כותבת דברים מאד חכמים

היי לך כיף לשמוע שיש בנות סטרייטיות שבכלל חושבות על אנשים במצב שלנו. את כתבת דברים בחידוד וברובם נכונים, אך לא לגמרי.
יש איסור נפרד של הוצאת זרע לבטלה ואיסור נפרד של משכב זכר אפשר לעבור על הראשון ולא על השני (אוננות שמביאה לשפיכה) אפשר לעבור על השני ולא על הראשון (חדירה ללא שפיכה) ולכן זה לא נכון שאיסור משכב הזכר זה כדי למנוע זרע לבטלה. גם עם עצם המשכב עם זכר יש בעיה, אפילו אם זה לא כולל הוצאת זרע. (נניח שזוג גברים יקיימו יחסי מין ביניהם ואת הזרע שלהם יקחו לצורך יצירת ילד מעבדה- אפילו שהזרע לא הופרש לבטלה, היה כאן איסור של משכז זכר)
"האומר אחטא ואשוב, אחטא ואשוב - אין מוחלין לו" כך נאמר במקורות. ושואלים: "וכי אין מוחלים לו?!" -האם יש מצב שלא ימחלו לאדם אם הוא ישוב בתשובה שלמה על החטא שחטא?? ועונים: הכוונה היא לא שלא מקבלים את החזרה בתשובה שלו, אלא שגורמים לכך שלא ייתפנה לחזור בתשובה, כדי שיהיה אפשר להעניש אותו על חטאיו. בכל מקרה, אנחנו רואים במציאות שאנשים אומרים "אחטא ואשוב" וכן מספיקים לעשות על זה תשובה. (למרות שתמיד יש מקום לדון האם זו הייתה תשובה מספקת). פרקי תהילים שתיקן רבי נחמן מברסלב אינם מספיקים בשביל להקרא תשובה. תהליך התשובה דורש מספר תנאים, ביניהם הכרה עמוקה בחומרת העוון וחרטה על כך, וקבלה לא לשנות על העוון בעתיד. זה לא שהיום אני מאונן ומחר אומר כמה פרקי תהילים והכל בסדר, ועכשיו אפשר לאונן שוב. האפשרות לשוב בתשובה היא צעד של ה' שבא לקראתנו ועשה לנו תשובה. מתלכתחילה, על פי מידת הדין לא היינו רואיים בכלל לאפשרות לחזור בתשובה. אסור לנו להסתמך על זה שנוכל לבקש סליחה ויסלחו לנו והכל בסדר. מה אם חלילה נמות אחרי שחטאנו ולפני שהפסקנו לעשות תשובה? ובכלל, המטרה היא להבין שאנחנו צריכים להאבק ביצר הרע כל הזמן , גם כשקשה, ולשם כך נשלחנו לעולם. לא בשביל להכנע ליצר ואז לחזור בתשובה ואז להכנע שוב וכו'. באופן הזה מפספסים את כל תכלית בריאתנו. מצד אחד, כאשר מציגים בפני האדם פתרון לחזור בתשובה זה גורם לו יותר שקט נפשי לחטוא, כי הרי הוא יוכל לחזור בתשובה. מצד שני, אם לא יהיה לו את פתח התשובה הוא עלול לשקוע במרה שחורה והדבר יגרום לנזק גדול יותר והוא ירים ידיים לגמרי ויזנח לחלוטין את החטא בו הוא נכשל ולא יינסה גם להבא להמנע ממנו, ולפעמים זה עלול לגרום לו גם לזנוח בכלל את תורת ישראל. הומוסקסואל שחטא במשכב זכר (או באיסורי חכמים הקשורים למשכב זכר) יכול לחזור בתשובה שלמה ומלאה לפני הבורא, אם הוא נוקט בצעדים הנכונים בתהליך התשובה. אין צורך בתיקון של רבי כזה או אחר לצורך זה. רבי נחמן יצר את התיקון הכללי, כדי לקרב את תהליך התשובה אל ליבותיהם של אלה שמרגישים מרוחקים, מרגישים שהחטא כל כך חמור שהם זקוקים לאיזו הגנה אישית מרב גדול עליו הם סומכים. אז אני מסכים שיש מקום לחשוב על תיקון מקביל למשכב זכר, אבל חשוב לזכור שזה עלול ליצור אפקט שלילי ולעודד אנשים לחטוא, ביודעם שיש להם טקסט שרק צריך לשנן והתכפר להם. ========== יש לומר שאני 99% שהדברים שאמרתי מדוייקים. כמובן שאשמח לתיקונים מחברי הפורום. חשוב לזכור שאני מדבר מההבט של ההלכה המלאה על פי האורתודוקסים. ייתכן שיהיו כאלה שיענו לך והם מעגלים פינות של ההלכה, וזה לא מה שאת שואלת עליו.

מרציפן3

New member
היי :)

וגם לך אני רוצה להתייחס בכמה דברים... לפי דעתי... • יש הרבה דקדוקים ופירושים לאחטא ואשוב... וכל פירוש יכול ללכת לכיוון אחר (על הידועים אין צורך לחזור...), למשל: "..מלמד ר' ישראל מסלנט כי רק האומר 'אחטא ואשוב' אין מספיקין בידו. אולם האומר 'אשוב ואחטא', היינו ששב כעת אך יודע שלא יעמוד בניסיון בעתיד- מספיקין בידו." או שאפשר לפרש את המילה 'ואשוב' במובן של חזרה והוספה על החטא: "אחטא ואחזור על כך\ואוסיף לחטוא, אחטא ואחזור על כך וכו" ולכן יוצא שהאומר כך לא מזכיר בדבריו את התשובה כלל. • לפי מידת הדין לא היינו ראויים לחזור בתשובה. אולי זו אמת. אבל ישנה אמת לאמיתה. אמת עוד יותר אמיתית. לפנים משורת הדין. זו התערבות של ה' עצמו שעובר ומדלג על כל החוקים שלו ומוחל לאדם ולא עוד, אלא שהופך את העוונות לזכויות. • תשובה קדמה לעולם. רבי יוחנן אמר גדולה תשובה שדוחה את לא תעשה שבתורה (!!). כל העולם נברא ומתקיים על דעת זה שיהיה מישהו אחד שיעשה תשובה. זה מספיק כדי שה' יברא את העולם. וכדי שאדם יעשה תשובה, ידוע מה צריך להיות לפני כן..... ירידה לצורך עליה.. (אני רוצה להדגיש שאני לא מתכוון לכך שצריך לעבור עברות לכתחילה! זו היתה בדיוק הטעות של השבתאים והפרנקיסטים וכו.... לא צריך לחפש ולרצות לחטוא. אדם צריך לעשות כל שבכוחותיו כדי לקיים את התורה. אבל דברים אלה מתאימים לאדם שמוצא את עצמו במצבים בהם נילקחת ממנו הבחירה וזה יכול להיות לתקופות ארוכות ואפילו במשך חיים שלמים בנושא מסוים AKA הומוסקסואליות לדוגמא..... ) • כדי שתשובה תהיה תשובה, הדבר היחידי שחשוב זו כוונת הלב ברגע הזה. בלי עבר בלי עתיד. רק עכשיו. מספיק רק שבריר של רצון לחזור בתשובה וזהו זה, זה נקרא שעשית תשובה שלמה! טוב אז עכשיו מה? על גבי זה רבי נחמן גילה את התיקון הכללי שלו שגם מתקן את העבר, מוחק את כל הרושם הרע שנישאר וגם הופך את כל הקלקולים לתיקונים ולשלמויות. • בודאי שמותר לנו להסתמך על כך שה' יסלח לנו, הרי כל יום מברכים חנון המרבה לסלוח, וברור שזו לא ברכה לבטלה. לא משנה מה אדם עשה, עושה או יעשה, אין דבר העומד בפני תשובה! פשוט אין. (וכמו שאמרתי תשובה זה דבר קל מאוד. מספיק להגיד (לרצות בלב, להרגיש את זה) 'סליחה ה', אני רוצה להתקרב אליך' זה כבר תשובה, ובגלל שזכינו לעשות תשובה שזו מטרת כל הבריאה כולה אפשר גם לרקוד ולשיר ולשמוח). וה' מקבל כל תשובה, כל פניה אליו. הוא לא דוחה אף אחד. כל מה שאומר לך בעל הבית עשה חוץ מצא. גם אם נדמה לך שה' שונא אותך זה לא נכון. פה הניסיון האמיתי. החטא והעברה שעשית היא לא הניסיון בכלל. שם לא היתה שום בחירה. הבחירה היא לרצות להיות קרוב לה' למרות החטא. • לסיום אחרי שהרמבם מפרט את "אלו שאין להן חלק לעוה"ב, אלא נכרתין ואובדין, ונידונין על גודל רשעם וחטאתם, לעולם ולעולמי עולמים" הוא אומר כך: " במה דברים אמורים שכל אחד מאלו אין לו חלק לעולם הבא, בשמת בלא תשובה. אבל אם שב מרשעו, ומת והוא בעל תשובה--הרי זה מבני העולם הבא, שאין לך דבר שעומד בפני התשובה: אפילו כפר בעיקר כל ימיו, ובאחרונה שב--יש לו חלק לעולם הבא, שנאמר "שלום שלום לרחוק ולקרוב, אמר ה'--ורפאתיו". כל הרשעים והפושעים והמשומדים וכיוצא בהן שחזרו בתשובה, בין בגלוי בין שחזרו במטמונייות--מקבלין אותן, שנאמר "שובו בנים שובבים" : אף על פי שעדיין שובב הוא, שהרי בסתר בלבד חוזר ולא בגלוי--מקבלין אותו בתשובה. • נקודה ממש אחרונה, כל מה שרבי נחמן אמר, זה לא איזו עצה פסיכולוגית שהאדם ירגיש עם עצמו טוב ונוח.... זה לא כדי להקל עליו... לא בשביל להמתיק את הגלולה המרה... אלא זו האמת האמיתית. זו דעת התורה שמתגלת בדורות שלנו. רבי נחמן הוא העיקרי שגילה את זה אבל יש עוד הרבה שתורמים להבנה הזאת כמו רבי צדוק הכהן מלובלין למשל... וכו. בכל דור, או בכל כמה דורות, הנהגת ה' משתנה. הדרכים שבהם הוא מנהיג את העולם משתנות, האופי של האנשים, של התקופה, הדרך בה הם מתנהגים ופועלים, הכל משתנה. ולכן, יש צורך בהתאמה מסוימת של התורה, החוק השמימי הקבוע למציאות העכשוית של כל דור ודור. דעת התורה מתגלית בפנים חדשות... לדוגמא: בכלליות עד תקופת האר"י, אדם שחטא ורצה לשוב בתשובה, היה צריך לעשות דברים קשים ביותר לצורך כך, כל מיני סיגופים שונים של הגוף (הרבה מעבר לצומות) לצאת לגלויות וכו... בא האר"י וגילה דבר חדש, הוא אמר שאין צורך ביסורים האלה, אלא יש מקום לצומות רגילים בצירוף כל מיני תפילות וכוונות שונות.... לאחר מכן הגיע הבעש"ט שראה שמה לעשות, אבל זה כבר לא מתאים, והוא הוציא את כל העצב והדיכאון והאוירה האפלולית שהיתה בתשובה. לאחר מכן היה עוד שינוי והגיע רבי נחמן שדיבר גם לדורו אבל בעיקר לתקופתנו, חידד את החידוש של החסידות והסביר את הדרך המתאימה לדורנו איך לעשות תשובה... שזה הדבר הכי קל שיש בעולם, בלי האפלולית והעצב, זה כבר לא תיק כבד וסיפור איך לחזור בתשובה... אלא כל אחד יכול, ומספיק רק לרצות וכבר זה נחשב לתשובה שלמה. ברגע שאדם מהרהר בתשובה כבר הכל נמחל ומתכפר לו והוא נחשב צדיק גמור, אפילו שמצד מעשיו אין שינוי נראה לעין! (כמובן שיש בדרך עוד אנשים שחידשו והסבירו... אבל אלה הם נקודות הדרך העיקריות). כל אג'נדה כזאת של דעת תורה חדשה שהגיעה בכל דור היא סוג של ספר הוראות למשתמש... וכל דור אנחנו דגם חדש של אנשים שצריך ספר הוראות שונה... זאת אומרת שדרכי התשובה הלכו והשתנו עם התקדמות הדורות. לא שמה שאמרו בדורות הקודמים לא היה נכון.. זה נכון מאוד אבל השאלה למי! למי שחי בדורות ההם זה התאים. היום דברים אחרים מתאימים. • סליחה על החפירה.. .

ספר ריק

New member
תודה על התגובה המחכימה.

כתבת "בודאי שמותר להסתמך על כך שה' ייסלח לנו" זה כמובן נוגד את מהות בריאתנו. לחטוא בידיעה שממילא נוכל לחזור בתשובה על החטא- זה לא הדרך אליה מכוונת אותנו התורה. זה כמו ילד שאוכל סוכריות בלי סוף ואומר לעצמו "מה זה משנה שאני הורס את השן, ממילא יהיה אפשר לעשות לי סתימה בשיניים" מה אם האדם ימות לפתע אחרי שיחטא ולא יספיק לעשות תשובה? וזה מה שרציתי להבהיר לפותחת השירשור. היא כתבה: "שיעשו אותו דבר אצלכם (הכוונה לתיקון כמו של ר' נחמן מברסלב) וכך תוכלו לקיים יחסי מין רק תתפללו" זו הסתכלות מעוותת. לא לשם כך יצר ר' נחמן את התיקון הכללי. ולא לשם כך אפשר לנו הקב"ה את תהליך התשובה. לא בשביל שנחטא בשלווה וברוגע, ביודענו שממילא נוכל לכפר על זה. שוב, מה אם האדם ימות אחרי שחטא ולפני שהפסיק לחזור על כך בתשובה??
הפרוש על אחטא ואשוב, במובן של "אשוב על החטא" הוא חדש לי, ומעניין. האם אתה יודע מה המקור לפירוש זה?
"תשובה קדמה לעולם" בא לומר לנו, שלולא אפשרות התשובה, ללא מידת הרחמים שמעורבת בבריאה, לא היה העולם מתקיים להרבה זמן, שכן כולנו היינו מלאי עוונות ולא היינו יכולים לכפר עליהם כלל. זה לא מגיע חס וחלילה לעודד אותנו לחטוא בידיעה שנוכל לחזור בתשובה. להפך, זה מזכיר לנו שהתשובה היא בגדר חסד, ועל לנו להסתמך עליה. מתלכתחילה האדם צריך לעשות כל מאמץ אפשרי לגבור על יצרו ולעמוד בכל תרי"ג מצוות ללא שום סייג. לשם כך הוא נשלח לעולם. אין דבר כזה שנקלחת לאדם הבחירה. הומוסקסואל יכול להתאמץ וכל חייו לא לחטוא ולא לממש את נטייתו. בדיוק כמו שכל אדם יכול להתאמץ עד גיל 18 או 20 או 30 ולא לשכב עם אישה, כך אפשר, במאמץ לא פשוט, אבל אפשר, שלא לממש את הנטייה כל החיים.
נכון, כתב הרמב"ם אין דבר העומד בפני התשובה. אך מלכתחילה עדיף לעשות כל מאמץ ולהמנע ממצב שבכלל צריך האדם לחזור בתשובה. לשרת בצורה מלאה את השליחות לשמה נשלחנו לעולם. גם אומרים ש"במקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם עומדים" יש מעלה מיוחדת בבעל תשובה. אבל חלילה וחס להבין מכאן שמעודדים את האדם לחטוא ואז לעשות את תהליך התשובה. זה סילוף גמור של ערכי היהדות. הקב"ה נתן לנו את התורה כדי שנקיים אותה. ונעשה כל מאמץ אפשרי לקיים אותה. ונזכור ש"לפי הצער-כך השכר". ורק אם קרה ונופלים בחטא, יש לעשות את תהליך התשובה -הכולל הכרה בחטא, חרטה, וידוי וקבלה לעתיד. וכל שלב עומד בפני עצמו ודורש הרבה מהאדם. זה לא עניין של מה בכך, של היום חטאתי חזרתי בתשובה ומחר שוב. האדם צריך לעשות הכל כדי להתרחק מניסיון. גם את זה אומרים בתפילה "ואל תביאני לידי ניסיון" ואין מעמידים את האדם בניסיון שאינו יכול לעמוד בו. כך מקובלנו. וזה שהאדם נפל אומר שהוא לא התאמץ מספיק שלא ליפול וזו בעיה. אבל הקב"ה בבא לקראתנו ומאפשר לנו לחזור בתשובה על החטא. אבל איך ייראה לך נתין שחוטא בפני המלך שלו שוב ושוב על אותו חטא , ובכל פעם בא לבקש מחילה?? כמובן ביזיון חמור. האדם לא יכול לסמוך על האפשרות לחזור בתשובה כדי שירגיש בנוח לחטוא. כי שוב, אף אחד לא ערב לאותו אדם שיישאר בחיים כדי לחזור בתשובה על החטא הזה.
מה שאמרתי הוא שהתיקון של ר' נחמן במרסלב אינו נדרש מעיקר הדין. מעיקר הדין אדם שהוציא זרע לבטלה יכול לחזור בתשובה שלמה גם ללא אמירת פרקי התהילים הללו. כל עוד הוא מבצע את כל הנדרש בתהליך התשובה. ואדם שטועה לחשוב שאמירת פרקי התהילים הללו מועילה בפני עצמה לתיקון טועה טעות חמורה. האדם צריך להתחרט חרטה גמורה, ושאר תהליכי התשובה ולהתרחק מהחטא כמה שיכול.

שניכם מקסימים, חשבתי לרגי שאני...

בפורום חוזרים בתשובה. אשריכם ישראל שאלו הם בניך, תודה על הפלפול והמקורות לך מרציפן3 ולך ספר מלא (הוכחה נוספת לכך שהניק שלך חייב להשתנות),

מרציפן3

New member
טוב אז עוד חפירה

• ה' סלח סולח ויסלח על הכל לכל אחד ואחד... לא תהיה בריה אחת שלא תבוא אל תיקונה ושלמותה. וגם אם מישהו כל כך התרחק וכל כך הרשיע, ה' יסובב סיבות ודרכים כדי להביאו לתשובה ולתיקון שלם.. כמו שכתוב "ולא ידח ממנו נידח". אין בידיעה הזאת כדי לגרום לשאננות או להתרשלות בעבודה רוחנית. אבל היא כן נותנת תחושה אמיתית של תקוה עידוד ואופטימיות וצובעת את דרכו של האדם בצבעים בהירים יותר... רבי נחמן מברסלב לא התכוון לפטור אף אחד מהחובה המוטלת עליו. על כל אחד ואחד מוטלת עבודה מסוימת שעליו להשלימה ואדם צריך לעשות כל מה שביכולתו לשם כך. (ואולי ביחס לזה נאמר "אין מספיקין בידו" שאולי בגלגול הזה הוא לא יגיע לתשובה, אלא בגלגול הבא. ולכן השתמשו בלשון להספיק). (הנקודה היא שכמעט אף אחד לא יודע אפילו ביחס לעצמו מהי בדיוק אותה עבודה, כל שכן ביחס לאחרים... נכון שבאופן כללי אדם צריך לקיים תורה ומצוות. אבל זה לא מתחיל בזה ולא ניגמר בזה). • אם אדם מת ולא עשה תשובה, יש לו את כככללללללללללללל הגלגול הבא...
ובכל מיקרה ניתן ללמוד מזה לחיים הנוכחיים שלנו שכדאי ישר על כל חטא לעשות תשובה. לא משנה כמה פעמים זה חוזר על עצמו... חטא – תשובה – חטא – תשובה וכו... (אדם שנתון בתוך המעגל הזה יכול לחשוב על עצמו כעל צבוע... על מי אני עובד.. הרי אנייודע שאני אחזור על העברות שוב פעם.. ביזיון כלפי ה'... אבל זה לא נכון. וכל ביטוי של חזרה בתשובה, זמני ככל שיהיה, נחשב לדבר גדול מאוד. ולכן אפילו אדם יחזור על עצמו אין סוף פעמים, זה לא מבטל את הטוב שהוא כן עושה. וה' נהנה לראות אדם מלא בתאוות ועוונות שמנסה לעשות תשובה ולהתקרב אליו כמתואר בפיוט 'אשר אימתך'). אני לא מכיר מקור למה שאמרתי על האחטא ואשוב.. זה משהו שחשבתי עליו.. • תשובה קדמה לעולם בא לומר, שהתשובה עומדת בתשתית של כל הבריאה. תשובה זה לא דבר שהוא בדיעבד, אלא לכתחילה. זה כל מטרת הבריאה. ה' ברא אותנו עם גוף ועם תאוות ועם יצרים והוא ידע שאנחנו נחטא. והרבה. והוא רצה שלמרות המציאות הלא מושלמת ולכאורה פגומה שאנו נתונים בה, למרות כל זאת נחפש איך להתקרב אליו... אם לא כך, היינו יכולים להברא כמלאכים... • נכון שיש יסוד גדול ועיקרי שהוא ענין הבחירה. אבל אתה צריך להבין שיש עוד סוג של הנהגה שנקרא הנהגת הידיעה. ואין לנו שום יכולת להבין איך שתי ההנהגות האלו יכולות להיות בבת אחת, אלא יש אפשרות להסתכל או דרך הבחירה, או דרך הידיעה. ואתה בוחר להסתכל רק דרך הבחירה. זה טוב ויפה. אבל תבין שאתה לא יכול להסיק מכך שאדם אחד כן עמד בניסיון, שאדם אחר גם כן יעמוד באותו ניסיון. הרי לכל אחד יש כוחות נפש שונים, ויש לו מטען שונה לגמרי... ויש מצבים בהם באמת אין שום בחירה בלעבור עבירה. כך נקבע משמים שהאדם המסוים הזה יכשל בעברה מסוימת למרות שהוא לא רוצה. הוא מבין שזה אסור, והוא לא רוצה לעשות דבר אסור, אבל הוא כאילו נתון בכבלים ושלשלאות והוא לא מסוגל לעצור את עצמו וזה נקרא אונס, כמו שאומר רבי צדוק: " פעמים יש אדם עומד בנסיון גדול כל כך עד שאי אפשר לו שלא יחטא... ובזה הוא נחשב אונס גמור דרחמנא פטריה. וגם בהסתת היצר בתוקף עצום שאי אפשר לנצחו שייך אונס ואם השם יתברך הסיב את ליבו הרי אין חטא זה חטא כלל, רק שרצון השם יתברך היה כך... אבל האדם עצמו אין יכול להעיד על עצמו בזה כי אולי היה לו כח לכוף היצר". • המפתח הוא להבין שלפני ניסיון על האדם להשתדל בכל יכולתו לא להיכשל, זה ברור.. וזו הבחירה. לאחר מעשה, מה שהוא לא "בחר", בין אם "הצליח" או "ניכשל" - זה היה רצון ה' לגמרי. הומוסקסואל אחד יכול באמת כל חייו לא להיכשל בעברה. אבל זה לא משליך שום דבר לגבי הומוסקסואל שני. אולי האחד נברא עם תכונות נפש מסוימות שגורמות לכך שלא יכשל, והאחר נברא עם תכונות נפש כאלה שאין מצב שהוא לא יכשל... ובעצם הענין הזה הוא לא הניסיון האמיתי שלהם... • נכון שכתוב שלא נותנים לאדם ניסיון שהוא לא יכול לעמוד בו... אבל אם כך למה להתפלל ואל תביאני לידי ניסיון? למה להתרחק מניסיון אם זה כזה קל, אם זה אכן בכוחי? אבל מצד שני כתוב שאדם לא יצליח לעמוד בשום ניסיון אם ה' לא יעזור לו. זאת אומרת, שכל הניסיונות שאדם "מצליח" בהם, זה רק בגלל שה' עזר לו. וניסיונות שהוא "נכשל" בהם זה בגלל שכך רצה ה' (ולאו דוקא כי לא השתדל מספיק...) לכן כתבתי הצלחה וכישלון במרכאות. זה גם לא הניסיון האמיתי. זה מעין מסלול שיש לאדם. קבוע. ועיקר הבחירה של האדם היא איך הוא מתמודד עם המצב הזה. אם הוא הצליח – האם הוא אומר תודה לה' ומבין שהכל זה בחסד ה'? ואם הוא ניכשל – האם הוא שומר על האמונה ועל הרצון להתקרב לה'? • שוב פעם, אני לא אומר שכל הבחירות הן כאלה... כמובן שיש בחירות ברמת המעשה... אבל צריך להבין שיש לא מעט בכלל (ממש ממש לא מעט) מקרים שהבחירה היא לא במעשה אלא במחשבה... איך מקבלים ומתמודדים עם מה שקורה בפועל. בין אם זה ברצון ובין אם זה אונס..... • לסיום עוד דבר בקשר לענייני תשובה ובחירה שאומר רבי צדוק: "עיקר התשובה הוא עד שיאיר ה' עיניו שיהיו זדונות כזכיות. רוצה לומר שיכיר ויבין שכל מה שחטא היה גם כן ברצון ה' כמו שאמרו ז"ל (ברכות לא:) שלוש פסוקים וכו'... ואתה הסבות את לבם, ואשר הרעותי וכו', וכטעם ידיעה ובחירה שביאר האריז"ל בסוף ספר "ארבע מאות שקל כסף" ששניהם אמת כל אחד במקום בפני עצמו, במקום הבחירה שם אין מקום לידיעה ובמקום הידיעה שם באמת אין מקום לבחירה, וכשמשיג לאור זה העצום אז, שבו כל זדונותיו בלתי יוצאים מעומק ידיעת ה', והוא ודעתו ורצונו הכל אחד, ומאחר שה' רצה כן הרי הכל זכיות, וזוכה לכפרה גמורה שביום הכפורים...". • ועוד דבר באמת אחרון, התיקון של רבי נחמן אכן נצרך ביותר לצורך התיקון! זה לא סותר שאמנם אין לוותר על התשובה שהיא אכן עיקר הדין. רבי נחמן אמר בעצמו על התיקון הכללי: "ואם יאמרם (את פרקי התהילים של התיקון) בכוונה כראוי, בודאי מה טוב. אך גם האמירה בעצמה מסוגל מאוד". וגם אמר: "אני חזק בכל הדברים שלי, אך בזה אני חזק ביותר, שאלו העשרה פרקי תהלים מועילים מאוד מאוד". ויותר בפרטיות על התיקון הכללי הוא אמר: "ולתקן כל העבירות בפרטיות הם רבים מאוד, וכבד על האדם, ואי אפשר לתקן אותם, כי יש דקדוקים ופרטים רבים בכל לאו ולאו........ ..... כי יש מקומות צרים ודקים שאי אפשר לבוא לשם שום תיקון, כי אם על ידי תיקון הכללי...".

גנימדס

New member
את מקסימה

כיף לקרא הודעה כזו!!! את כותבת בפשטות ובשכל ישר .ולא נכנעת לתכתיב החברתי ש"הומו=רע" . זה מרגש לקרא דעה כזו מסטרייטית תודה רבה!!!

מרציפן3

New member
היי :)

אני רוצה להתייחס לכמה דברים... • היהדות כן מקבלת כל אחד שרוצה להתקרב. מי שלא מקבל זה אנשים. וכל אדם לפי דרגת ההתפתחות שלו והעבודה האישית שלו על עצמו לומד להתייחס לזולת כמו שצריך. • אני מסכים עם מה שאמרת שכולם חוטאים. כל עוד אדם נמצא בעולם הזה בתוך גוף, יש לו מה לתקן כל אחד לפי מקומו. וצריך להבין שהמצב הזה הוא לא איזה כישלון אישי, או פספוס של האדם.. אלא, כך ה' ברא את האדם מלכתחילה. חוטא. וזו הסיבה שהתשובה נבראה עוד לפני העולם. • ולכן, כמו שאמרת יש ביהדות מלא "תיקונים" על כל דבר.... ובאמת כן יש גם לא מעט תיקונים למשכב זכר המופיעים בספרי קבלה שונים, ואני מניח שיש עוד יותר הרבה תיקונים כאלה שלא כתובים, שעוברים במסורת בעל פה. • עשרת פרקי התהילים של רבי נחמן שנקראים התיקון הכללי, לא מיועדים רק להוצאת זרע לבטלה. נכון שהדבר הכי ידוע זה שהם תיקון לכל דבר הקשור בענייני שמירת הברית (זאת אומרת כל מה מה שקשור לחטאים מיניים מכל סוג שהוא כמו הוצאת זרע לבטלה, ניאוף, משכב זכר וכו' , כל חטא מיני שיש), אבל בנוסף הם מהוים גם תיקון לכל חטא ופגם אחר מכל סוג שהוא. ולכן התיקון הזה נקרא "תיקון הכללי", כי הוא מיועד לכל דבר, וכולל את הכל.

למעלה