שלום אנשים יפים

Artanis

New member
שלום אנשים יפים

רציתי לדעת אם יש עצה עבור שיער יבש מידי? השיער שלי זועק "לחות!!!" "בבקשה תני לי לחות".. אבל מה קונדישינר כנראה לא מספיק לשיער שלי... פרט לעובדה שזה ישמח אותי מאוד אם יש פתרון אלטרנטיבי לזה, אני אלמד עוד משהו היום

איך הלחות בשאר הגוף?

מהבחינה הסינית יותר - את יבשה באופן כללי, או הבעיה היא נקודתית לשיער? באופן אישי, לי היתה תקופה שחפפתי שיער עם מים בלבד, ואח"כ עברתי להשפריץ עליו חומץ תפוחים עם שמנים אתריים שונים. בינתיים אין תלונות.

Artanis

New member
שאר הגוף בסדר גמור.

אין יובש בגוף. דווקא העור שלי רק ונעים. מידי פעם שבא לי אני שמה שמן ורדים. רק השיער יבש. (הוא צבוע אגב..). מבחינת הגוף אגב..אני דווקא חושבת שיש לי אפילו עודף לחות בתוך הגוף..פצעונים שיוצאים לי מידי פעם על המצח מעידים את חום ולחות יתר בגוף (בקיבה אם זוכרת נכון)...למיטב זכרוני...

Artanis

New member
קיבלתי גם המלצה

לשנות את התזונה שלי לצמחוני-טבעי ככל שיותר...אבל העניין הוא שאני צמחונית. אני אוכלת ומשתדלת לאכול את כל מה שצריך כולל ירקות פירות קטניות מכל הסוגים אגוזים למינהם... אולי העניין בכלל לא קשור ...וזה עניין רגשי כלשהו. מישהו אולי מהמטפלים הסינים פה חושב כמוני? (גם מטפלים לא סינים מוזמנים לענות כמובן

freearth10

New member
יובש בא בדרך כלל לידי ביטוי

ברמות שונות של החיים. יובש בעבודה, ביחסים עם אנשים,בעקבות איזשהו צער שחווית, או פחד מפניו? איך היציאות שלך?
מאיה

Artanis

New member
הכל תקין.

גם היציאות. הכל סדיר תקין...טפו טפו טפו... רק השיער קצת יבש.

Artanis

New member
לא...

אם מסיכות אז אני אוהבת מסיכות שמכינים לבד...כאלו שאין בהם כימיקלים. ולכן העליתי את השאלה.

יובש בשיער

יכול לבטא כמה דברים. זה יכול להיות, כמו שכתבו, יובש כללי בגוף, זה יכול להיות קושי של הגוף לנווט את הנוזלים שבו, למשל ציינת שבמקומות אחרים את סובלת מלחות, ובשיער מיובש. הנוזלים לא מגיעים לאן שצריך ונתקעים איפה שלא צריך. אפשר לראות את זה הרבה פעמים אצל אנשים שסובלים מאלרגיות ומנוזלים אבל העור שלהם כל הזמן יבש. אני חושבת שיותר מענייני הנוזלים, שיער יבש יכול לבטא קושי בהזנה. השיער הוא "איבר" לא חיוני לחיים, ולכן אם יש למשל חוסר דם, הגוף לא ישקיע את מעט הדם בשיער, אלא ייתן עדיפות לאיברים אחרים שזקוקים לו יותר, כמו המוח למשל. יכול להיות שיש בעיה אחרת, של סירקולציה, ואז לדם פשוט קשה להגיע לקצוות הגוף. שמעתי כמה פעמים שמצבו של השיער אצל נשים מסמל יותר מהכל את הקשר שלהן עם אבא, אבל אני לא יודעת עד כמה זה רלוונטי לשיער יבש (בדרך כלל מתייחסים לזה אצל נשים שאוהבות להסתפר קצר או שלא מסוגלות לגזור את השיער). פתרון מן הסתם יש, ברגע שמאבחנים את המצב שלך ועולים על הנקודה, והוא יותאם לסיבה. עצה סימפטומטית שאולי תעזור: מרחי את השיער במעט שמן זית לפני החפיפה (את יכולה להישאר עם זה כמה דקות או אפילו שעה).

Artanis

New member
תראי...

מכל מה שכתבת יכול להתאים העניין של חוסר דם , מכיוון שבעבר באמת הייתי אנמית (אני לא יודעת לגבי עכשיו כי אני בחו"ל ולא עשיתי בדיקות דם לאחרונה),ולכן אני מקפידה לאכול כל שנדרש ובעיקר לשלב בין ברזל לויטמין C לספיגה מירבית של הברזל. בנוסף לזה יכול להיות באמת שיש עניין גם עם אבא'לה...זה לא סותר.

מסיכה ביתית

בנוסף לכל מה שכתבו לך, אמליץ לך על משהו קטן שתוכלי לעשות לבד, לי בכל אופן זה שיפר את השיער להפליא: שמן קיק כבסיס, 5% שמן רוזמרין, 5% שמן גרניום. ערבבי יחד ומרחי על השיער אחרי מקלחת (של הערב..) ולכי לישון עם זה. בבוקר תוכלי לשטוף את השיער ואם אינך נחשפת לשמש חזקה, תוכלי להשאיר את התערובת על השיער עד למקלחת הבאה. בהתחלה עשי זאת אפילו יום כן יום לא, ולאחר מכן, פעם או פעמיים בשבוע. בהצלחה, (עדכני אם תעשי זאת...
) הילה

Artanis

New member
אני בהחלט אנסה....

ואני אשמח לעדכן אותך בשינויים
תודה לכל מי שהגיב.

למעלה