שלום אנשים טובים!

שלום אנשים טובים!

לאחרונה קראתי כתבה על הנושא של הפרעות קשב וריכוז והתחלתי לחשוב שאולי אני סובל מהתופעה הזו , אשמח אם תתנו לי הסבר קצר על זה ומהם התופעות שנגרמות כתוצאה מבעיה זו כך שאוכל לדעת אם אני סובל מהבעיה הזו ! תודה לכולם

spidergirl

New member
שלום

תמיד טוב לראות אנשים עם נמשים בפורום ובכלל
בכל אופן אני מציעה שתתחיל לקרוא בקישורים של הפורום, יש הסברים מאוד מפורטים ואחר כך אם יש לך שאלות, נשמח לענות.

zivadina

New member
הפרעת קשב אצל מבוגרים

שלום רב וברוך הבא אלינו. מאז הכתבות הגדולות בסוף השבוע הקודם על הפרעת קשב, נכנסו אלינו המון מבוגרים שביקשו מידע, ואנחנו מצאנו את עצמנו חוזרים שוב ושוב על אותן המילים, אז סליחה שהתעייפנו.... בכל אופן, אתה מוזמן לקרוא בספרייה שלנו על הפרעת קשב במבוגרים. בשתי מילים: הפרעת קשב ADHD היא בעייה בתפקוד המוח. עיקר הבעייה הוא בחוסר של חומר שנקרא "דופאמין" במרחב שבין התאים בקליפת המוח, וזה מפני שהוא חוזר מהר מדי לתא ששלח אותו במקום לזרום בשקט לתא שצריך לקלוט את המידע. הלקות היא תורשתית ב-90%. כ-65% מן הסובלים ממנה סובלים מהפרעת קשב עם היפראקטיביות, ו-30% סובלים מהפרעת קשב ללא היפראקטיביות. הפרעת הקשב גורמת לבעיות בריכוז ובהתארגנות, וההיפראקטיביות גורמת לאימפולסיביות ותזזיתיות. הטיפול המומלץ למבוגרים הוא תרופות (בעיקר ריטלין) ו-coaching. זה על קצה המזלג, ושאר המידע כתוב כאן:

למעלה