שלום אנשים טובים :] האם מישהו מוכן לעזור לי לתרגם את צמד המילים הבאות? אורוסאי באקה תודה רבה לעונים.
T t0m9 New member 28/4/05 #1 שלום אנשים טובים :] האם מישהו מוכן לעזור לי לתרגם את צמד המילים הבאות? אורוסאי באקה תודה רבה לעונים.
ש שרית(^_^) New member 28/4/05 #6 זה לא גם, אלא רק urusai זה שם תואר שמשמעותו "רועש". מאחר שהיפנים נמנעים בד"כ מלומר דברים מפורשים, אין מילה מפורשת שמשמעותה "תסתום" או "תשתוק", ולכן כשרוצים להגיד למישהו לשתוק אומרים urusai, כלומר "אתה רועש" (או מדבר יותר מדי) כ"רמיזה" ל-"אולי תסתום כבר ת'פה!"
זה לא גם, אלא רק urusai זה שם תואר שמשמעותו "רועש". מאחר שהיפנים נמנעים בד"כ מלומר דברים מפורשים, אין מילה מפורשת שמשמעותה "תסתום" או "תשתוק", ולכן כשרוצים להגיד למישהו לשתוק אומרים urusai, כלומר "אתה רועש" (או מדבר יותר מדי) כ"רמיזה" ל-"אולי תסתום כבר ת'פה!"
ש שרית(^_^) New member 30/4/05 #16 צודק אם כי זו מילה די בוטה, בד"כ בשימוש ע"י גברים בלבד (בד"כ בזמן ויכוח או ריב). הפועל לשתוק הוא: 黙る だまる damaru וצורת הצווי היא: damare!
צודק אם כי זו מילה די בוטה, בד"כ בשימוש ע"י גברים בלבד (בד"כ בזמן ויכוח או ריב). הפועל לשתוק הוא: 黙る だまる damaru וצורת הצווי היא: damare!
R Ryuusuke New member 28/4/05 #8 כן, אני יודע, אבל בהקשר שנראה לי שבו המילה נאמרה, כנראה הכוונה הייתה ל"שתוק". (כי הוא גם שאל על באקא)
כן, אני יודע, אבל בהקשר שנראה לי שבו המילה נאמרה, כנראה הכוונה הייתה ל"שתוק". (כי הוא גם שאל על באקא)
מ מנמוסין New member 29/4/05 #9 צובוטו בתוך משפט האנקה נאי או מואי צובוטו. דו נה טוקי דה מונוגנוי.... בתוך שיר אם לדייק.
ל ליסה כאן New member 29/4/05 #10 צובוטו אם אני לא טועה... צובוטו זה "תמיד" אם אני לא טועה או אולי אפילו "לעד". מקווה שעזרתי!