שלום אנשים טובים!

avivs

New member
שלום אנשים טובים!

עכשיו חזרתי מהספרייה ועיני פגשו בספר. קראו לו רומח הדרקון... קראתי קצת וזה נראה לי חביב. זה היה ספר שמתחיל עם אתון כועסת או משהו. אז בתור מעריץ פנטזיה גדול...אתם יכולים להמליץ לי עם איזה ספר להתחיל מהסדרה? ותשובה כמו "הראשון" תתקבל בברכה עם שם הספר. תודה מראש...אביב.

O o00

New member
ברוך הבא. אני מקווה שתשאר.

אם אני לא טועה יש בהודעת המנהל פירוט על סדר הספרים. אם לא תראה אני ארשום פה את הסדר, פשוט אני לא זוכרת את ככל השמות.

הספר שלקחת הוא "אחים לנשק"

וסדר הקריאה מופיע בהודעות נבחרות, בעמוד השער של הפורום.

הא?!../images/Emo48.gif

אחים לנשק?! הקטע עם האתון הוא בהתחלה של כבשן, כשמדברים על אנטימודס המג והאתון שלו.

avivs

New member
לא ממש כתוב.

כתוב מה הסדרה המקורית, אבל לא מה הספר הראשון שם...

הממממ....../images/Emo48.gif

נשמע כאילו התחלת את "כבשן הנשמה". זה ספר יפה, ואני רואה בו הראשון, כפי שהוא בסדר הכרונולוגי. אם אתה מעדיף להתחיל עם הספר הראשון שנכתב, כפי שממליצים אחרים, תתחיל אם "דרקונים של דמדומי הסתיו". הספר שהתחלת משתפר בהמשך, דרך אגב, ואולי כבר עדיף לך להמשיך איתו אם התחלת. אני בטוח שאיש לא יתווכח בקשר לכך..... וולקאם, דרך אגב...!!!!!!!

אני מתרשם לטובה

שציינת גם את הדעה המנוגדת לשלך... לא רבים היו עושים כך. בכל מקרה, אני גם כן משער לשקחת את כבשן הנשמה. בניגוד למארק (לי קוראים לירן, דרך אגב), אני דווקא חושב שהספר הראשון אמור להיות "דרקונים של דימדומי סתיו", מסדרת "רשומות רומח הדרקון", משום שהוא הראשון שנכתב. אם אתה רוצה לדעת עוד על ההבדלים ביניהם אני אשמח לתת לך קישור לשירשור מלפני שבוע בערך שבו היה דיון מעמיק למדי על סדרי הקריאה, בעד, נגד ומה שביניהם. בהחלט הייתי ממליץ לך לקרוא אותו לפני שתחליט במה להתחיל, אפילו אם זה אומר לדחות את תחילת הקריאה בעוד כמה ימים. מיד אני אצרף את הקישור.

ועכשיו הלינקים

דרך אגב, אם קראת את כל השירשור ועדיין יש לך שאלות, אני אשמח לעזור וגם בטוח שהרבה אחרים ישמחו גם. קודם כל, זה לינק להודעה הפותחת של הטופיק. כאן יש את ההודעה שלדעתי הייתה המרכזית בטענות של תומכי סדר הקריאה לפי סדר הכתיבה. וכאן יש את ההודעה שלדעתי הייתה המרכזית בטענות של תומכי סדר הקריאה לפי הסדר הכרונולוגי. יש לציין שייתכן מאוד ולא תבין במה מדובר אם תקרא רק את ההודעות שציינתי לעיל, לכן מומלץ בחוזקה לקרוא את הדיון כולו.

KagomeSama

New member
מארק ^__^ אני לא מסכימה איתך...

אבל לא בקשר לסדר הקריאה. אתון כועסת מופיעה באחים לנשק. האתון של אנטימודס היא לא כועסת בכבשן הנשמה. אם הייתי יודעת איפה כבשן הנשמה שלי הייתי מצטטת ממנו, אבל העמוד הראשון של אחים לנשק מדבר כולו על ג'ני, האתון. בכל אופן, אם התחלת מאחים לנשק, אני הייתי ממליצה להתחיל דווקא מדשד"ס, אם התחלת מכבשן הנשמה, אתה יכול להמשיך ממנו, למרות שאני לא חושבת שזה סדר טוב.

wisp

New member
ציטוט....

הפעם הראשונה שבה ג'ני האתון מוזכרת בכבשן: "הוא נסע לבדו, ובאותם ימים מתוחים פירוש הדבר היה שהוא טיפש או קנדר או אדם חזק להפליא. אבל אנטימודס לא היה שוטה, ולא קנדר. הוא נסע לבדו מכיוון שהעדיף את חברתו שלו ואת חברת האטון שלו, ג'ני, מחברתם של רוב מכריו האחרים." אז עובר עמוד... "ג'ני הביעה את הסכמתה הנלהבת. בכמה מהמקומות שבהם שהו בדרך, נאלצה לאכול חציר לח וטחוב או גרוע מכך. פעם ניסו להגיש לה קליפות תפוח אדמה. עובר עוד עמוד וחצי ואז מגיעים חבורת הילדודס של סער קרמון וקיט ומציקים לאטון, ובהמת הרכיבה של מג איננה סוס קרבות, היא אולי יכולה להתמודד עם מופע ברקים מדיי פעם, אבל חבורת ילדים צווחניים הם פשוט יותר מדיי!... באחים לנשק ג'ני לא הייתה רגועה בגלל מזג האוויר הגרוע, שהיה דרכו הפואטית של פר-סליאן להיפרד מאנטימודס קרמון ורייסטלין, שביקורו הפך לטרגדיה מרירה או קומדייה של הומור שחור.

avivs

New member
מה שאני קראתי

היה זה עם מזג האוויר. זה ממש מתחיל איתה. אבל בכל זאת, מחר אני הולך לקנות את זה עם הסתיו, אני מקווה שאני אמצא.

O o00

New member
זה אחים לנשק.

אחרי המבחן רייסט נמצא במגדל ועומד לצאת לדרך וזה התיאור של מה שקרה באותו הרגע.

avivs

New member
אני חושב

שאני אקרא קודם את "דרקונים של דימדומי סתיו". מישהו יודע כמה זה עולה בצומת ספרים? ותודה על התגובות המושקעות. אתם משתמשים בכל כך הרבה דברים מהסדרה שאני מרגיש כמו עולה חדש

ברוך הבא!../images/Emo24.gif

סליחה על הזמן שלקח לי פשוט הרגע נכנסתי לפורום ואני רואה שאנשים כבר ענו לך אז זה מיותר... ד"א גם אני חדש ואני מאוד מקווה שתהנה מהפורום.. אז.. ברוך הבא!

avivs

New member
תודה! ועוד שאלה...

אני חובב גדול של ספרי פנטזיה... אבל ניסיתי לקרוא את "שר הטבעות" ולא אהבתי בכלל! הדרך שהספר כתוב זה מאוד לא קריא. קראתי את ההתחלה של רומח, וראיתי שלמרות שהכתיבה שם היא ברמה גבוהה, עדיין היא ניתנת לקריאה והבנה. אז בקיצור, אתם חושבים שזה שלא ממש הצלחתי להכנס לכל הקטע של "שר הטבעות" יכול לקרות גם עם רומח? או שבעצם הכתיבה ברומח יותר נוחה?

למעלה