שלום אנשים טובים

kipi2000

New member
שלום אנשים טובים

שלום אנשים טובים אני לא יודעה אם אני בפורום הנכון , אבל ידידה שלי הפנתה אותי אליכם, בנימוק שבקהילה שכזו בטוח יהיו כמה שמתעניינים בעניין. אני אספן נטסוקי ותיק, ולא מזמן הגיע לידי הנטסקה הנ"ל. זהו סמורי בגובה 5 ס"ם בעל גוף העשוי עץ בשילוב עם שנהב (הראש, החרב ושאר החלקים הבהירים). הנטסוקי הגיע לידי אבי מידיד שביקר ביפן לפני שלושים שנה, ומאז עמדה בביתו. בעקבות אילוצים אילו ואחרים, היא הגיע לידי, ומכיוון שבאוספי איני ניכנס לענף סמוריים-לוחמים, אין לי עניין מיוחד בה. אני מעוניין למכור את הנטסקה הנ"ל למישהו שמבין ומתמקד בתחום, ויוכל להעריך אותה כיעה לחפץ אומנות ברמה כזו. פרטים טכניים : תיאור : נטסוקה סמוראי עתיקה בעלת עבודת גימור מדהימה. קיפולי הבד חרוטים לתפארת בתוך העץ הכה המרכיב את הגוף, והבעת הפנים הנוקשת מובאת עד כידי דיוקים קטנים (כגון קמטים בעור). ניתן לראות את הדוגמה החרוטה על קת החרב, דיוק רב בפרטים הקטנים (שער, אצבעות, חריטה על קט החרב, הבאת הפנים) גובה:5 ס"ם משקל :15 גרם חומרים: עץ שנהב , חתחמה של האומן עם פנינה גיל : כשמונים שנה מקור :יפן

WhiteBear

New member
אני לא קונה, אבל מתעניין לקרוא עוד.

אתה יכול להוסיף כמה מילים על הענף הזה, ואולי על איך התחלת לעסוק בו

הפניה למקום מוצלח יותר...

אני לא מומחה גדול לנטסקה, אבל למיטב שיפוטי הדל זוהי מה שנקרא ביפן "נטסקה תיירים", שרבות מסוגה יוצרו בתחילת המאה העשרים, ולמרות שאיכותן פחותה משל אלו ה"מסורתיות", הן עדיין נחשבות פריטי אספנים, חלקן באיכות טובה מאד. בכל אופן, נסה בשני מקומות אחרים שלדעתי יניבו יותר עניין. האחד הוא פורום אספנות (כאן בתפוז). השני הוא הפורום באתר www.knife.co.il . למרות שעיקר האתר הוא על אספנות סכינים, אני מכיר רבים מהפורום שהם אספנים של תחומים רבים, חלקם מתעניין גם בנטסקה. איל.

למעלה