שלום אנשים טובים

• פותח הנושא WTR
  • פורסם בתאריך

WTR

New member
שלום אנשים טובים

לפני מס' חודשים למדתי רייקי 2, מה שמטריד אותי זה העובדה שכשאני מחוץ לסדנאות רייקי וארועים מהסגנון, קשה לי לתרגל את הרייקי. תמיד יש איזשהו תירוץ - שכחתי, עייפה, לא היה זמן... בעצם מה שקשה לי זה להכניס את הרייקי לרמה של לחיות אותו יום יום מאז שלמדתי רייקי 2 אפילו לא הספקתי לתרגל 21 יום את שני הסמלים האחרונים (את הראשון תירגלתי) עד היום הזה לא תירגלתי עדיין לעיתים גם עולות בי ספקות לגבי הרייקי במצבים מסויימים, וגם ספקות לגבי עצמי כמטופלת של עצמי וכמטפלת של אחרים. האם יש לכם עצה להעניק לי?

נועיק

New member
להתאמץ

ואחרי שלא תוותרי לעצמך תגלי דברים נפלאים. לפעמים אין פתרונות קלים, אבל הפתרון הקשה מתברר כקל ביותר. ספקות זה תירוץ מעולה לאי עשיה. גם חוסר זמן, גם כל תירוץ אחר. מותר שיהיו ספקות, זה בריא. כל זמן שהספק לא מכתיב את הטיפול האישי אלא מעשיר אותו בחקר פנימי - זה טוב העניין הוא שיש נטיה להגיד - יש לי ספק ולכן אני לא עושה. צאי מזה ותתחילי לעשות זה הכל.

smile2life

New member
אפשר לטפל בעצמך ברייקי בכל מצב

ו(כמעט) בכל סביבה בה את נמצאת. אם זה בזמן העבודה, בהמתנה בתור, בזמן מקלחת, ועוד. הנה תרגיל נחמד - שעלה לי בזמן כתיבת המשפט הקודם: אני מניח שאת נוטה להתקלח לפחות פעם ביום. מה מונע ממך לטפל בעצמך בזמן המקלחת? או לטפל בעצמך בזמן נהיגה או כשאת בתור למשוך כסף מהכספומט? מה מונע ממך לטפל בעצמך לטפל בעצמך לפני השינה - בזמן בו הגוף והנפש שלנו הכי מוכנים לטיפול. סגלי לעצמך מנהג להניח ידיים בצורה מודעת על עצמך לפני השינה, הביאי את הכוונה והרדמי במצב זה - הנה טיפול רייקי בצורה לא מודעת. או כשאת ליד מחשב הקפידי שיד אחת שלך תמיד תטפל. עצה נוספת היא לכתוב במודע שלטים בולטים בכל מיני פינות בבית או בעבודה ולהזכיר לעצמך לפנות כמה דקות לטיפול עצמי. וליצור לעצמך בצורה מכנית הפסקות טיפול עצמי לפחות פעם או פעמיים ביום.

libe3

New member
אפשר לעשות רייקי כמו שאני ברוב המקרים עושה...

בלילה, כשהולכת לישון. לפני כחודש שיפצנו את האמבטיה, והמשפצים כמו רובם מעשנים לצערי. דבר שמאוד הפריע לי. ופשוט אחרי כמה ימים, הצטננתי והגשתי לא טוב, והתחלתי להשתעל. (ואני מחוברת לרייקי מאוד כל יום). אני לא בעד תרופות, ומאוד משתדלת לא להשתמש בתרופות. אבל כשאני מצטננת אז אני מחוברת באופן אוטומטי, לטיפות אלרין (וכן, ידוע לי שהן מורכבות מסטרואידים). אבל פשוט אין לי ברירה, כי זה משגע אותי שהאף סתום. אלא שהפעם, בשונה לפעמים הקודמות החלטתי להשתמש ברייקי. והאמת, |התוצאה פשוט מדהימה הדגש| לא היה צורך, באלרין ובכלל. במקום לגרור את הצינון 10 ימים, הפעם הזו זה לקח 5 ימים, של הרגשה לא כל כך נוחה. אבל נסבל. כשאני עושה רייקי לעצמי, מאוד חשוב לי שיהיה שקט. 10-15 דקות ביום זה מספיק, לטיפול עצמי.

WTR

New member
תודה רבה למי שהגיב

אני מסכימה שהכל תירוצים, אפילו הודתי בכך. בעבר כשהייתי עושה רייקי יום יומי או כמעט יום יומי, הייתי עושה את זה באמת לפני השינה, אבל תמיד תמיד הייתי נרדמת תוך כדי, לפעמים תוך פחות מדקה. הרגיש לי לא נכון להרדם בזמן טיפול, כאילו שאני לא באמת משקיעה או משהו כזה. אז פשוט הפסקתי.. ולא מצאתי זמן אחר. רק בלילה לפני השינה. (שוב, תירוץ, אני יודעת) בקשר לעשיית רייקי בזמן דברים אחרים - קודם כל ספציפית לנהיגה, אני נגד, כי אני רוצה להיות מפוקסת אך ורק בנהיגה ולא בדברים אחרים. בקשר לרייקי בשאר מקומות - שוב, מרגישה שההשקעה היא לא ברמה מספיק טובה, כי אני "תופסת טרמפ" על זה שאני עסוקה ("נו, אם כבר אני עושה X, למה שלא אעשה רייקי תוך כדי?") לא יודעת, אולי אני טועה, אבל יש לי מן תחושה או אמונה כזו, שרייקי צריך להיות כמה דקות ביום, שבו אני משקיעה אך ורק להתכווננות ולא תוך כדי משהו אלא אך ורק הרפייה מכל דבר ומכל מחשבה, וכמה דקות עם עצמי. אני גם לא מרגישה שהרייקי "עובד", כאשר אני עסוקה במקביל במשהו אחר. סתם יד שמונחת על הבטן (לדוגמא), בלי שום תחושה, בניגוד למצב שבו אני במיטה עוצמת עיניים ומתכווננת (שם אני ממש מרגישה איך הרייקי מרגיע אותי ואת התחושות שזה עושה בגוף).

נועיק

New member
את צודקת לגמרי

אבל דורשת מעצמך יותר מדי. פשוט תעשי רייקי כל השאר (תחושות, צפיות, התרגשויות) מיותר ובגלל המיותר הזה את בסוף לא עושה כלום. פשוט לעשות רייקי וכשעושים - מתברר שזה באמת פשוט.

smile2life

New member
מחזק את נועה (שנולדה בשה בין דשא לאבן)

צריך לתרגל את הרייקי מבלי לנסות ולהבין אותו - בטח שלא בשלב הזה. זיכרי כי הרייקי היא אנרגיה חכמה ומטפלת במה שהכי זקוק לטיפול באותו רגע נתון עד לרווייה. באם את נרדמת בזמן הטיפול, סימן שהטיפול הצליח, לאותו הרגע, אגזים ואוסיף כי לפי אמונתי והבנתי מרגע שהתחלת הליך של איזון אנרגטי ע"י הרייקי, כל עוד אינך מביא כוונה אחרת אזי הטיפול ממשיך וממשיך - ולכן טיפול לפני השינה הוא הכי טוב והכי אמיתי שיש. ניתן למצוא המון מטפלי רייקי שמםטפלים בעצמם ואו בילדיהם\בני\בנות זוגם\ן לפני השינה. כאמור רק תרגול של הרייקי וטיפול בעצמך לפחות פעם או פעמיים ביום יביאו אותך להבין את הרייקי ולא קריאה וכתיבה בפורומים. כמובן שההתייעצות חשובה אך חשיבות פחותנ לא פחות היא התרגול בהאת הכוונה, ההגנות ומיקוד הטיפול. זכרי - רייקי היא דרך חיים ולא רק שיטת טיפול אנרגטית.

smile2life

New member
נועה לא נולדה בשדה - אלא בשדה

נועה מאת נעמי שמר ז"ל נועה נולדה בשדה בין דשא אבן נועה הייתה כמו אגל של טל חרצית קטפה בשדה ומן הכותרת תלשה עלעל עלעל כן או לא, כן או לא, אלף שירים ושיר נועה כן או לא עלעלי כן או לא או אולי נועה הובילה אותו בין דשא לאבן נועה נשקה לו עם רדת הטל והוא בעיניה שלה הציץ חרש חרש ובלא מילה שאל: כן או לא, כן או לא, אלף שירים ושיר נועה כן או לא עלעלי כן או לא או אולי נועה הרחיקה נדוד מדשא מאבן מתלתליה נמחה לו הטל ומאה חרציות השדה צופות אחריה וכל עלה ישאל: כן או לא, כן או לא, אלף שירים ושיר נועה כן או לא עלעלי כן או לא או אולי נועה היא שם בשדה בין דשא לאבן שיר אחרון מזמר לה הטל וכל חרציות השדה יפות הכותרת בוכות עלעל על על כן או לא, כן או לא אלף שירים ושיר נועה כן או לא אללי, שבה נועה אלי

למעלה