שלום אנשים "חופשיים",

nissimhania

New member
שלום אנשים "חופשיים",

התוכלו לומר לי מה טיב הקשר בין אתר "חופש" ל"דעת אמת" ?

nissimhania

New member
לא, ברצינות! "חופש" נלחמים נגד

כפייה דתית (מטרה טובה כל עוד האמצעים כשרים), ו"דעת אמת", לדבריה, רוצה לעורר אנשים דתיים לטעותם, גם דבר שכשלעצמו ראוי לשבח. אבל מסתבר שהקשר בינהם אדוק (לינקים מאחד לשני), ומה זה אומר? "חופש" נלחמים כנגד כפייה דתית כי הדתיים טועים! "דעת אמת" רוצה שדתיים יצאו בשאלה כי נמאס להם מהכפייה הדתית! המסקנה: מטרותיהם האמיתיות של שני האתרים הן משותפות- להתנגח במסורת היהודית, וזוהי מטרה שאינה גלויה, ועל כן אני רואה את שניהם לא לגיטימים ובז להם. תקנו אותי אם אני טועה.

cusamano

New member
את טועה

הרבה מאנשי חופש רואים אינם רואים את דעת אמת בעין יפה רבים גם מיתנגדים לרעיונות שהם מייצגים ולדרכי הפעולה שלהם הקשר בין שני האתרים הוא תמיכה הדדית בין מפעילי האתר האחד למפעילי האתר השני לא,לא חבר מביא חבר. אלה ראייה ששני האתרים יכולים לעזור וליתרום אחד לשני אחרת, למה שני אתרים שונים? שני אירגונים שונים?

freeonly

New member
הכיצד?

הכיצד מהעובדות ש-(1) חופש נלחמים נגד כפייה דתית, ו-(2) דעת אמת רוצה לעורר אנשים דתיים לטעותם, ו-(3) יש ביניהם לינקים, היסקת שחופש נלחמים כנגד כפייה דתית כי הדתיים טועים?

nissimhania

New member
לא מוצא שום סיבה אחרת לשני אתרים

"לעזור ולתרום" אחד לשני, אם לא שלשניהם אותם אידיאלים ואותם מטרות. אולי לא דייקתי שאמרתי ש"חופש נלחמים כנגד כפייה דתית כי הדתיים טועים", התכוונתי לומר יותר שהם משתמשים בטענות שהדת טועה ואווילית בד ובד עם טענות כנגד כפייה דתית, דבר המעיד על שמלחמתם אינה מונעת רק מתוך צדק חברתי מתבקש, אלא גם מתוך פאנטיות לאמונתם האישית (החילוניות לצורך העניין, מבלי לפגוע בחילוניים אחרים כמוני למשל). דבר הסותר בעצם את הפלורליזם ש"חופש" דוגל בו כל כך.

הנושא/טענה כזאת הועלה והשבתי ..

שאין הגמל רואה את דבשתו. איך זה קשור? ובכן הקדמתי את המאוחר (בדיון הזה) תמשיכו ותגלו בעצמכם. בהצלחה

למעלה