שלום אנשים , חדש כאן ו...

modeler

New member
שלום אנשים , חדש כאן ו...

מעונין לקבל המלצות לספרים טובים של המיתולוגיה האנגלית (מקווה שזו הגדרה הנכונה) והמצרית תודה מראש

Y. Welis

New member
בעניין מיתולוגיה אנגלית - אין כזו,

כי האנגלים של היום (בעצם מאז המאה ה-11) הם שילוב ומיזוג של קלטים, אנגלו-סקסונים (=גרמנים), נורדים (ויקינגים) ונורמאנים (נורדים, צרפתים וקלטים מברטאן). לעמים הללו היו שתי מיתולוגיות עיקריות - הגרמאנית (לנורדים והאנגלו-סקסונים), והקלטית (לקלטים), והן מעולם לא שולבו, כי בזמן שכל אותם עמים קיבלו את זהותם האנגלית, הם כבר היו נוצרים ברובם.

modeler

New member
הי אתה מוכר לי מאיפשהו ../images/Emo8.gif

קודם כל תודה על ההארה, האם הסיפור של ארתור משתייך לאחת מהמיתולוגיות האלה? (ואם לא אז למה הוא כן משתייך?) בכל מקרה במה ממולץ להתחיל כדי להכנס ברצינות למיתולוגיות שהזכרת?

Y. Welis

New member
../images/Emo45.gif בעניין הספרים למתחילים -

יש את הספר על המיתולוגיה הקלטית של ליטאני (סידרת הספרים על המיתולוגיות). על המיתולוגיה הגרמאנית אין כמעט דבר, חוץ מהספר על הויקינגים בסידרה המאויירת שסקיפי הזכירה (השמות של האלים קצת שונים, אבל המקור דומה), וכן בכרך העבה על המיתולוגיות של עמי העולם; יש תרגום מלפני כמה שנים ל'שירת הניבלונגים', אבל הוא נדיר למדי. אולי בספריות.

ספר חדש

עומד לצאת לאור (ואולי כבר יצא) ספר על המיתולוגיה האנגלית, נראה לי שבמסגרת סידרת המיתולוגיות, כותבת אותו לבנה ליטאני, שכתבה עם בעלה את הספר על המיתולוגיה האירית.

Y. Welis

New member
מעניין! אם כי לא הייתי מגדיר את

הארתוריאדה כמיתולוגיה אנגלית, גם משום שהיא אינה מיתולוגיה במובן המקובל של המילה וגם משום שהרבה ממקורותיה (וההתרחשויות שבה) שייכים לצרפת - אבל מצד שני הספר על המיתולוגיה הספרדית עסק בעיקר באל-סיד ובמלכי ספרד, כך שכנראה שההגדרה של עורכי הסידרה ההיא ל'מיתולוגיה' קצת שונה. בכל מקרה נקוה שתהיה שם סקירה סבירה על הנושא המאוד מורכב הזה.

צודק, אבל

ההערה שלי היתה באופן כללי לגבי מיתולוגיה אנגלית, שהיא בעצם סוג של מיתולוגיה קלטית.

Thestral

New member
מה עם../images/Emo108.gif../images/Emo182.gif

ארתור, קמלוט, הגביע הקדוש. זה לא נחשב למיתולוגיה מסוימת

Y. Welis

New member
לא, זה אפוס מודרני ללא אלים

יש שם מקור קלטי ברקע (לעיתים רחוק מאוד, לעיתים כמו אצל מרלין קרוב יותר), אבל אין מיתולוגיה, כי הדת של כל הגיבורים שם היא הנצרות (אלא אם אתה בדעה של '1' שהמיסטיקה הנוצרית -> מיתולוגיה).

modeler

New member
לגבי האפוס הנ"ל

נדמה לי שפעם שמעתי שיש גם ענין של איזשהו התערבות בין אלות , האם ידוע לך על משהו כזה? יש לך המלצות לספר מסוים (גם לא בעברית) בנושא הזה?

Y. Welis

New member
לא שמעתי על סיפור התערבות שכזה

כי כמו שציינתי אין אלים בארתוריאדה. גם כאן יש מעט מדי בעברית - 'המלך ארתור ואבירי השולחן העגול' של מאלורי, בנוסח המעובד (כנראה ממקור מעובד) של דבורה עומר, וכן עוד אחד עצמאי של רוג'ר לאנסלין גרין (נדיר למדי). כדאי להזכיר גם עיבודים ספרותיים חיצוניים - 'יאנקי בחצר המלך ארתור' של מארק טויין, וכן 'ערפילי אבאלון' של מריון בראדלי זימר - ספר פנטסיה שמציג זווית אחרת לסיפורים. באנגלית יש לא מעט, חלקם אונליין ב-Camelot Project כאן, וגם פה.

למעלה