שלום,אני שוחט...

mayamee

New member
לא ראיתי שכתוב

אל תרצח בני אדם. מה עם צער בעלי חיים?

mayamee

New member
חחחח

מצחיק, זו אותה פעולה של סיום חיים של ייצור חי בדרך אכזרית, רק שמישהו החליט לקרוא לזה בשני שמות שונים, מה משנה איך זה נקרא, זו אותה פעולה, אתה נמצא בהכחשה קשה אה? בטח אחרת איך היית יכול להמשיך להתלכלך בדם כל יום

SupermanZW

Well-known member
עשה לך רב והצמח לך זנב

למה דתיים לא מסוגלים לחשוב בעצמם וצריכים מישהו אחר (רב) שיחשוב במקומם?

אנחנו חושבים בעצמנו אבל לרבנים יש מה שלי אין

וזה גם בטוח לך אין..שמעת פעם את המושג "דעת תורה"?

האלזה

New member
*התירה*, לא ציוותה. ההבדל בין היתר לציווי ברור?

אי אפשר לתרץ הכל בעזרת "אבל זה חוקי! מותר לי! גם אלוהים התיר!"
ידוע שלפי החוק כיום מותר לך, אבל אתה לא חייב.
להרוג מישהו כשאתה לא חייב לעשות את זה, זו אלימות.
&nbsp

אלב86

New member
זה שאלוהים שלך התיר לך להרוג

זה בעיה שלו ושלך. זה לא משהו שהופך את זה לבסדר, רק משהו שהופך את אלוהים שלך לאלים גם כן.

SupermanZW

Well-known member
בתור אוכל בשר אני אומר לך שכתבת דברים מטופשים

ואני לא מתכוון להודעה בה פתחת את השרשור אלא דווקא להודעות אחרות שכתבת בהמשך ובהן טענת שאתה לא הורג ושאתה מתקן את הנשמה של בעלי החיים, אלו שטויות ואם אתה חושב שבעלי החיים לא סובלים כשהם נשחטים אתה אידיוט.

השיטה הממזערת את הסבל למינימום האפשרי היא מתן שוק חשמלי לפני השחיטה ואני בטוח שאתה לא עושה את זה כי הדבר אסור על פי דיני השחיטה הכשרה.

אנחנו אומניבורים וככאלה הכי בריא עבורנו לאכול גם בשר, לכן הצמחונים נאלצים לקחת תוספי מזון ועל אחת כמה וכמה הטבעונים, אבל כל אדם עם אינטיליגנציה מינימאלית מבין שהשחיטה גורמת סבל לבעלי החיים ואם הוא מוסרי הוא מבין שיש לפעול על מנת למזער את הסבל של בעלי החיים הנשחטים למינימום האפשרי.

אני לא טוען שאתה מתעלל בבעלי חיים או שאתה סאדיסט אבל אתה חייב להכיר בעובדה שאתה כן גורם סבל לבעלי חיים למרות שזו לא מטרתך ולמרות שכדי לאכול בעל חיים צריך לשחוט אותו קודם ועם זאת צריך רגשות קהים במיוחד או יכולת לנטרל את הרגשות לפרקי זמן בהחלטה (יכולת נדירה ביותר) כדי להחזיק מעמד במקצוע שלך ולכן רוב האנשים לא מסוגלים להיות שוחטים וחשוב שיהיו גם אנשים כמוך, אבל לפחות הכר במציאות והפסק לנסות למכור לעצמך ולאחרים אשליות.

מי שחושב שאתה אכזר או רוצח (כך אני משער, כי איני מסיק מהודעותיך שאתה אדם רע, אלא רק בעל מודעות לקויה מאוד ואני מקווה שאני לא טועה) כנראה לא מכיר אותך (בהנחה שאתה לא אדם רע) והמקצוע שלך לא הופך אותך לאדם שלילי, אבל אם היית יותר מודע ויותר אינטיליגנטי היית מסוגל להסביר את טענותיך בהיגיון ולא היית פותח את השרשור בנושא דווקא בפורום של צמחונים וטבעונים, דבר שמעיד על חוסר רגישות ממנו אתה סובל. אני נכנסתי לשרשור הזה כי הוא הופיע בראשי וצרמו לי השטויות שכתבת בהמשך השרשור.

לעניין האומניבורים

אדם לא "בנוי" לאכול בשר. תעמוד מול פרה/תרנגולת. אתה יכול לאכול אותה כמו שאריה או נמר יכולים לאכול אותה? ההתפתחות הטכנולוגית איפשרה לאדם לאכול בשר - מסכין הציידים של האדם הקדמון ועד למאכלת של השוחט הנכבד, וכמובן המצאת האש. האדם לא "בנוי" לאכול בשר נא, ראה את היפנים שאוכלים כמויות של דגים נאים ולפיכך אחוז הסרטן ושאר בעיות במערכת העיכול אצלם מהגבוהים בעולם.
לשיטתך, גם תרנגולות הפכו בעזרת פלאי הטכנולוגיה לאומניבוריות ואפילו לקניבליות, כל החלקים שהאדם לא אוכל מהתרנגולת (כרבולת, נוצות, דם וכו') נטחן ומתווסף לתערובת המזון לעופות. זה הופך תרנגולות לחיות טרף? לקניבליות?

SupermanZW

Well-known member
לא בנוי, ספר על כך לאנשים שאוכלים סטייק "כחול"

סטייק "כחול" הוא סטייק ששהה על הגריל דקה אחת מכל צד, רק לצורך חימום, זו רמה אחת מתחת ל"נא" (Rare), ספר על כך לאנשים מכל העולם שאוכלים סושי (הדג נא) וזה לא פוגע בבריאותם ובקשר ליפאנים, תוחלת החיים שלהם גבוהה משל הישראלים ואין סרטן אחד עדיף על סרטן אחר. לגבי התרנגולות מדובר כאן על כפיה מצד בני האדם, שנינו מסכימים שבדרך הטבע אין תרנגולות ניזונות מבשר.

Gidi Shemer

New member
אתה צודק וטועה

האדם אכן יכול לאכול בשר (לא חייב, אך יכול). תרנגולות דווקא כן אוכלות בשר, גם בטבע.

SupermanZW

Well-known member
לגבי התרנגולות, בטבע הן אוכלות חרקים ותולעים אך לא זו את זו

כך שקרניבוריות או קניבאליות הן לא. חרקים ותולעים אינן רוב התפריט של תרנגולות. הן אומניבוריות.

גידי, אדם לא באמת יכול לאכול בשר נא לאורך זמן

אדם לא יכול לאכול בשר נא או כל מוצר נא מבעלי חיים באופן קבוע לאורך זמן בלי שמתישהו הפתוגנים ישיגו אותו, חיידקים או טפילים.

Gidi Shemer

New member
זה לא רלבנטי לתזונה של אדם אוכל בשר

מהסיבה הפשוטה שהאדם גבר הרבה שנים לא מתבסס על בשר נא. נכון שאנחנו לא יודעים בדיוק מתי האדם החל לבשל בשר, וסביר להניח שהאש הגיעה לאחר תחילת אכילת הבשר (האדם צד כבר לפחות 2 מילון שנה, האם הוא מת כתוצאה מפתוגנים? אולי), אבל במאות אלפי השנים מאז ״ביות״ האש רוב האנשים שאוכלים בשר (כלומר, רוב האנשים לאורך הדורות) חיו על בשר לא נא. פרט לכך, הם לא חיים רק על בשר. האדם אכן אינו קרניבור.
לצורך העניין, האדם גם לא יכול היום לאכול את רוב המזונות הלא בשריים כפי שהם היו בטבע לפני מאות אלפי שנה (כולל חלק מהפירות).

דיברתם על הגדרות ביולוגיות, קרניבור, אומניבור

לפחות ככה הבנתי.
בביולוגיה אין בשר מבושל, או שהיצור בנוי ליזון מבשר נא או שהוא לא קרניבור ולא אומניבור (אומניבור אמיתי כוונתי, כמו דובים למשל).
לכן ההגדרות האלה לא רלוונטיות לאדם.

Gidi Shemer

New member
אלו אכן הגדרות ביולוגיות

ובביולוגיה יש בשר מבושל, כמו שיש שימוש בכלים.
לא יודע אם אכן נכונה ההנחה שלאדם היו בעיות להסתדר עם בשר נא. ייתכן שכן וייתכן שלא (בדיקת חברות שח ציידים לקטים בני ימינו יכולה לעזור, לא כל שכן לבדוק מתי אינואיטים מתים. אני מניח שיש לפחות מספר אינואיטים שאוכלים בשר נא ועדיין שורדים מספר שנים). מה שכן, גם אם הוא לא מסתדר, זה ממ שלא רלבנטי להגדרת האומניבוריות שלו בדיוק כמו שהיכולת שלו להשתמש בכלים שמאפשרת לו לפצח גם מזונות צמחיים היא חלק מהביולוגיה שלו.

גם לעוף ללונדון זה חלק מהביולוגיה שלנו

אני חושבת שזה לקחת את ההגדרה של "ביולוגיה" עד אבסורד, בביולוגיה הכוונה למה שהגוף שלנו מסוגל לעשות ללא כלים, דברים שרואים את ההתפתחות האבולוציונית שלהם, אנחנו לא עפים בזכות הביולוגיה שלנו ואין לנו עדות אבולוציונית במאובנים ליכולת התעופה שלנו.
אותו דבר בשר מבושל, היכולת שלנו להשתמש באש היא לא "ביולוגית" היא מנטלית.

למעלה