שלום אני שוב פה

שלום אני שוב פה

אני קצת מבולבל מהטיפול שלי הייתי פה בסוף שבוע שעבר אני חושב שעכשיו יותר ברור לי מה קורה עם הקשר ביני להפסיכולוג אני יש לי אימון בפסיכולוג פחות או יותר אבל לפעמים כשהיא אומר דברים עלי שאני לא חושב שככה זה וכשאני מכחיש היא מסביר לי שאני רוצה לברוח מהבעיה האיך אני יכול לאבחן אם היא צודק או לא

גרא.

New member
תוכי לא כברי,המצב דומה לשיחה עם מכונאי במוסך,

הוא בודק לך את המכונית,אומר לך שיש צורך בתיקון מסויים.אתה מקבל חוות דעת כזו,כיוון שהוא מומחה, ובעיקר משום שאתה מאמין שהוא יודע מה שהוא עושה.הפסיכולוג משוחח איתך על מצב המכונה התנגדות, קשה לך לקבל ולהסכים עם מה שהוא אומר עקב התנגדויות פנימיות שלך,אם אתה מאמין שהוא איש מקצוע ויודע מה שהוא עושה,אתה חייב להניח שיש אמת בדבריו.זה לא מוציא מכלל אפשרות שהוא יכול כמובן לטעות, אבל ככה זה בתהליך טיפולי שיש בו אינטראקציה בין מטפל,למטופל המתקשה להסכים למה שנאמר לו.

אפשר גם

לוותר על הצורך לדעת "מי צודק" ולקבל את זה שזה מה שהפסיכולוג חושב כאיש מקצוע, ושאתה כמובן רשאי לחשוב אחרת. כשאומרים למישהו "אתה בורח" זו דרך אחת לפרש התנהגות. אפשר את אותה התנהגות לפרש אחרת... חלק מהפירושים יכולים להישמע לך כמתאימים למצבך, חלק אחר לא - ובכל מקרה לא מדובר על אמת אחת ומי צודק.

למעלה