שלום, אני שוב כאן

א ת י 10

New member
שלום, אני שוב כאן

שלום לך ד"ר תורג'מן. אחרי המון זמן שלא ביקרתי - הרי אני שוב כאן, רק כדי להיווכח שהבעיות הרגילות עדיין "מככבות" כאן, ולבעיה שלי - תשובה אין!
בזמן האחרון מרגישה כע נורא מבחינה פיזית וגם הצד הנפשי לא בדיוק מזהיר. העניין הוא שעפ"י המלצתו של הפרופ', פניתי שוב לעזרה נפשית. הפעםפ קיבלתי כדורי DEPALEPT - והגעתי למינון אופטימאלי של 3 כדורים ביום. הרגשתי מצויין (לראשונה מזה המממוון זמן). הייתי רגועה, לא הרגשתי שאני רותה לכסח את כל העולם, לא היו התקפי זעם וגם לא ההיפך..אז נכון שזה נשמע יותר מדי טוב (במיוחד אצלי)? או!@ בדיוק כך! מסתבר שהכדורים האלה גרמו לי לרמות נמוכות מאד של נתרן (124 - 126), כשטווח הנורמה הוא 136 - 146. הפסיכיטרית נבהלה, הפסיקה את הטיפול בדפלפט ולא רוצה לשמוע על חידושו, אפילו שהבטחתי לה שאוכל כל היום בייגלה מלוחים.. בביקור אצל הפרופ' בשבוע שעבר - סיפרתי לו על העניין, ותגובתו היתה: "אנחנו יודעים להתמודד עם מצב כזה. חבל שהופסק הטיפול". ביקשתי שייתן לי יותר אינפורמציה, או מכתב - ונעניתי בתשובה: היא כבר תדע מה לעשות... אולי הם יודעים מה לעשות, רק שאני הולכת ומתייאשת. די אפאטית ואפילו חוש ההומור והציניות המפורסמים שלי - די צולעים... אנא ממך, האם יש רעיונות לעזרה כלשהי?

א ת י 10

New member
וחוצמזה - שלחתי לך מסר

בקשר לאמא. מאד אודה לך באם תמצאי פנאי לענות. תודה, תודה.

אני לא יודעת מה להגיד לך

את צריכה להבין שלמרות שנפגשנו המון פעמים, אני לא ממש מכירה אותך טוב מבחינה רפואית. אני לא יודעת מה הייתה כוונתו באמרו "אנחנו יודעים להמודד עם זה". האם התכוון עם הדכאון אן עם ההיפונתרמיה? אני לא מבינה כלום בפסיכיאטריה, חוץ מזה שבפרוש בהרבה מקרים התרופות החדשות עובדות. ולפעמים הן עובדות בצורה שלא תאמן. אתתמול היה אצלי פמ\ציינט צעיר יחיסת (50+), שהיה מה זה על הפנים בפעם הראשונה שבא אלי. נכון שהוא היה עם יתר לחץ דם מאד לא נשלט ושהכנסתי לו תרופה שחוללה פלאים (זה לא היה כזה גאוני כי זיהינו את סיבת יתר לחץ הדם שלו), במקביל לתחילת התרופה המלצתי לרופא המשפחה שלו שיתחיל לו סיפרלק. אתמול הוא הודה בפניי כי לראשונה מזה שנים הוא ישן טוב, ולא חושב כל הזמן על המוות. הוא ספר לי שקודם לא הייתה חולפת שעה מבלי שיעברו לו מחשבות כאלה בראש. זה ללא ספק תוצאה של התרופה, ואני יום יום מברכת על כך. במקרה שלך, זה הרבה יותר סבוך. יש בקושינג לבליליות אמוציונלית ודכאון. עם הטבע ההתקפי של המחלה שלך, קשה לי לשעת אם זה לא קשור להתלקחות של פעילות המחלה. אז לי אישית, במיוחד שאני לא ממש בקיאה בכל הפרטים, קשה להביע דיעה.

למעלה