שלום, אני רוצה להתייעץ....

שלום, אני רוצה להתייעץ....

שמי ענת,ויש לי בבנין שכנה +ילד קטן,בגיל של ביתי. אותה שכנה היינו פעם חברות טובות,והילדים היו משחקים ביחד. קרוב לשנה אני ב"תאקל" רציני עם אותה שכנה(מסיבות שונות) וכרגע,איני עולה אליה הביתה,והיא לא באה אלי,בחוץ אנחנו אומרות "שלום" בלבד(בלי לפתח שיחה) השאלה שלי היא: בשנה הבאה ילדתי תהיה בגן של העיריה,יחד עם בנה! לגן יש הסעות מסודרות,ואני יודעת שאראה את שכנתי בכל בוקר וצהריים. אני לא רוצה לחזור להיות איתה בקשר. אני יודעת שאקלע למצב לא נעים עם פגישות קבועות איתה(מסיבה בגן,בדרך להסעה,טיולים בגן) מה עלי לעשות? האם כדי לחדש שוב את אותו קשר? למרות שאותה שכנה ממש לא הטיפוס שלי כעת. אני לא מוצאת עיניין להיות בחברתה. אשמח אם תיעצו לי מה לעשות תודה ענת

דן צ

New member
דבר ראשון בוקר טוב ../images/Emo141.gif

וברוכה הבאה לפורום שלנו
. את לא חייבת להיות חברה שלה, אם היא לא הטיפוס שלך זאת זכותך, אבל המציאות מה לעשות מפגישה בניכם מידי פעם ושנה הבאה אף יותר , לומר בוקר טוב זה לא דבר מחייב לחידוש החברות או הידידות , תומרי לה כל בוקר "בוקר טוב" מן הנימוס ואל תרבי איתה בשיחה או דבר הדומה לכך וכך גם יצאת מנומסת ותרגישי טוב על הלב וגם לא חידשת את הקשר. לא ידועה לי סיבת הפסקת הקשר , האם הוא בא ממך או ממנה? האם רבתם על דברים מהותיים או כמו כל שכנים על שטויות? אבל ניחא , המציאות גרמה לכם להפרד אבל לא להתנהג בחוסר נימוס.

מסכימה ומוסיפה

האם כתוצאה מהנתק בינך ובינה נפגע הקשר (אם היה קיים בכלל) בין הילדים? הארה קטנה: כדמות שבתך מסתכלת עליה לדוגמא להתנהגות אנושית, אני מניחה שהיא חשה במתחים או בחוסר החיבה ביניכן. המלצתי היא להיות קורדיאלית (נימוסית וענינית) בכל הזדמנות בה ביתך נוכחת. דעתך כבודה במקומה מונח, אך מן הסתם לא היית רוצה שהיא תקבע את דעתה נחרצות אודות הילד ואימו בעקבותייך. חבל שבגלל שאינך סובלת אותה שילדתך תפסול מראש ילד מהגן, מה גם שהוא שכן.. אם את אומרת שגם בנה הוא חתיכת קרציה וחסר נימוס, הרי שהודעתי מבוטלת בזאת. וכמו שאת נימוסית וחביבה לשאר שכנייך ואנשים ברחוב, זו הדרך לנהוג איתה. אין צורך בהעמדות פנים או בהתחבבות מחודשת, מה שיגרום לך להיות צבועה, ויגרום לה להתעלק על נשמתך בכל הזדמנות. ולשם הרכילות: היינו שמחים לשמוע מה היה שם. מי התחיל, למה וכמה.

אני לא מבין מה הבעיה?

את ממשיכה להיות נורמלית לחלוטין, שלום שלום ולהתראות. הבעיה אולי תהיה אם היא תחליט שהיא רוצה לחדש את הקשר, או משהו כזה, בגלל שהילדים ביחד בגן. סה"כ גם לי יש שכנים שאני לא ממש מחבב, אז אני עובר לידם, ממלמל משהו, והולך לדרכי. יש גם הורים לילדים בגן שאני אפילו לא סובל, ואז זה ממש בעיה, כי כשהילדים שלהם רוצים לבוא לשחק עם שלי, אני צריך להסכים (כי צריך שלילדים שלי יהיו חיי חברה) ואז אני תקוע עם איזה אמא או אבא שאני ממש ממש לא סובל... זה שהילדים יהיו באותו גן לא מצריך שתהיי איתה בקשר שוב. מה יהיה עם בית ספר? גם שם יהיו הורים שאולי הסתכסכת איתם כשהילדה היתה קטנה.. אולי הפתרון הוא פשוט לא לריב עם אף אחד וזהו...

שברת שילמת שלום:

כן אני ממשיכה להיות נורמלית לחלוטין,נורמלית זה אומר שאני לא מתכוונת לחדש את הקשר הסתמי שהיה בינינו. ואני חושבת שעל מנת שיהיה חידוש קשר צריכים שני צדדים,אז אני נגד. לכן הקשר לא יחודש. כן,אני מתארת לעצמי שכאשר הבן שלה ירצה לבוא אלי הביתה(אני גרה קומה 1 והיא קומה 7) אקבל אותו בשמחה,וזה רק בגלל הבת שלי,אני לא רוצה שתרגיש מקופחת. זה אחלה פיתרון לא לריב עם אף אחד,לייתר דיוק לא רבתי איתה מעולם. פשוט קיררתי באופן רציני את הקשרים שלנו. מה שאני הייתי מציעה לעצמי,ולכולם: לא להיות חברים בהגזמה,זה לדעתי גורם לסיכסוכים,להיות חברים במידה המתאימה. מה שקרה לי ולאותה שכנה,היא היתה מרגישה חופשי בבית שלי, צריך דיסטנס מסוים.

אפי שלום,ההגדרה שלך לבן של השכנה

שלי. היא אחלה מדויקת: "קרציה,וחסר נימוס". את יודעת ההתלבטות שלי היא רק למען הילדה שלי,כי מבחינתי,השכנה שלי מחוקה,אני לא מתייחסת אליה. אבל רק בגלל הבת שלי,אני חייבת להיות נחמדה אליה,ולהגיד לה "בוקר טוב" או "הי,מה שלומך?" אפי מתוקה-פירוט נרחב לשם הרכילות והבנת העיניין כתבתי לדן. תודה לך נ.ב- נחמד הפורום הזה

../images/Emo140.gifדן שלום

הי דן: אני קודם רוצה להגיד לך שאותה בחורה(השכנה) שהיינו חברות,והיינו חברות טובות וזה היה כולל:אני הייתי מזמינה אותם הרבה פעמים לארוחות,אותה בחורה היתה מבקרת אצלי הרבה בבית,היא והילד שלה.וזה לא היה ביקור בן חצי שעה,זה היה ביקור בין מס´ שעות(ואני לא מגזימה) הייתי שולחת לה הרבה פעמים דברים טעימים שהכנתי, אני רוצה לציין שאותה בחורה ,כך אני רואה אותה היום-היא בחורה מאוד מאוד משועממת,בחורה טובה אך לא חכמה ומשועממת. למה אני מתכוונת-היא יכולה לבוא אלי,ואני יש לי מה לעשות בבית,אני ממשיכה עם עיסוקי,והיא יושבת בסלון כמו דיבילית וקרציה יחד עם הילד שלה,שעושה בלאגן בבית,בלאגן בצעצועים והיא אפילו לא טורחת לסדר. עוד משהו קטן-שהיינו חברות,קניתי לה מתנה ליום הולדת,והיא אפילו לא קנתה לי.(טוב זו לא הסיבה שאני לא בקשר איתה) תראה דן-אותה בחורה,היא לא בחורה רעה,אך טיפשה,משעממת,וחסרת טקט(הייתה מבקרת אותנו בבית בזמן ארוחת הערב,אנחנו אוכלים,והיא היתה מצטרפת לשולחן,ואני חייבת להציע לה .... זה בסך הכל הדברים שגרמו לי להתרחק ממנה ולצנן הרבה את היחסים ביינו,ולהוריד לרמת יחסים הכי הכי שטחית! אני כבר לא עולה אליה,שאני רואה אותה במעלית אני אפילו לא אומרת שלום,אלא רק מחיכת. דן,אתה צודק בהחלט אני יהיה חייבת להגיד לה "בוקר טוב" אבל רק זה. אבל דוגרי- אני ממש מבואסת שהילד שלה נמצא עם הילדה שלי באותו גן(הילד שלה חמוד אבל חיה כזה,לוקח תמיד צעצועים,דוחף,מרביץ,איכסה כזה)אני רוצה להגיד לך שאפילו שקלתי להוציא את מאי שלי מאותו גן,אבל בסוף לא. שהם(השכנים) ירגישו לא נעים,לא אני

למעלה