שלום-אני רוני(angel 0f r0ck)!

psychoit

New member
שלום-אני רוני(angel 0f r0ck)!

אני לא בטוחה אם אתם זוכרים אותי.. אני כתבתי פה לפני כמה חודשים על הלקות שלי בהפרעה. בכל מקרה,עשיתי עבודת חקר באותו הנושא. עבודת החקר שלי צויינה כעבודה מצטיינת(אפילו קיבלתי דף הצטיינות). וקיבלתי בה 94,בין הציונים הגבוהים של עבודות החקר. הייתי רוצה שתקראו את המבוא והסיכום שכתבתי בעבודה! אני חושבת שדרך זה תלמדו להכיר אותי כמה שיותר לעומק. בבקשה,תקראו הכול הכול! זה כל כך חשוב לי! מבוא: בחרתי לכתוב עבודת חקר בנושא adhd, הקרוב אלי. מצד אחד, הנושא מאד מורכב, והאמת קצת פחדתי להתמודד עם החומר הביבליוגרפי, אך מצד שני,העובדה שאני מרגישה כל כך קרובה לנושא יכולה לקרב אותי . אפשר שאוכל פשוט לתת דוגמאות מהאופן שבו אני מתמודדת. העובדה שאני מעורבת בו בכל ישותי יכולה לגרום לי להעמיק ולהגביר את מודעותי. כמו כן,ארצה לשתף אתכם בתהליך שאני עוברת שבו מתגבר והרצון החזק שלי לעצב את התנהגותי ולהשתפר. הנושא מורכב מאד ולכן אתמקד בשאלת החקר הבאה " האם יש קשר בין adhd לבין מיומנויות חברתיות בקרב בנות בגיל ההתבגרות?". Adhd זוהי בעיה נוירולוגית ובשנים האחרונות הפכה להיות נפוצה מאד בארץ ובעולם . יש השלכות לתחומים שונים אך בעבודתי זו אנסה להתמקד בתחום החברתי. הוכח מחקרית, שלבנות בגיל ההתבגרות, שיש להם adhd יש קשיים חברתיים הנובעים מסיבות שונות עליהן אדון בעבודת חקר זו. בעבודה ,אציג את ההפרעה, את גורמיה,מאפייניה ואת האפשרויות לטיפול.לאחר מכן אראה את הקשר בין מיומנויות חברתיות לבין בנות בגיל נעורים. בגלל הסיבה החברתית אדון גם במין הזכרי כי יש מקום לאינטראקציה בין המינים בחברה החילונית שבה אני גדלה . יש הרבה מושגים מקצועיים כמו סוגים שונים של הורמונים המופרשים מן המוח ,שבהם לא התעמקתי כי אין לי את הידע הרפואי. לצורך כתיבת עבודה זו השתמשתי בספרות מקצועית בנושא adhd , גלשתי באתרים באינטרנט, וכמו כן השתמשתי בידע אישי ונסיון חיים. סיכום: בחרתי לכתוב עבודת חקר בנושא adhd, הקרוב אלי. מצד אחד, הנושא מאד מורכב, והאמת קצת פחדתי להתמודד עם החומר הביבליוגרפי, אך מצד שני,העובדה שאני מרגישה כל כך קרובה לנושא יכולה לקרב אותי . אפשר שאוכל פשוט לתת דוגמאות מהאופן שבו אני מתמודדת. העובדה שאני מעורבת בו בכל ישותי יכולה לגרום לי להעמיק ולהגביר את מודעותי. כמו כן,ארצה לשתף אתכם בתהליך שאני עוברת שבו מתגבר והרצון החזק שלי לעצב את התנהגותי ולהשתפר. הנושא מורכב מאד ולכן אתמקד בשאלת החקר הבאה " האם יש קשר בין adhd לבין מיומנויות חברתיות בקרב בנות בגיל ההתבגרות?". Adhd זוהי בעיה נוירולוגית ובשנים האחרונות הפכה להיות נפוצה מאד בארץ ובעולם . יש השלכות לתחומים שונים אך בעבודתי זו אנסה להתמקד בתחום החברתי. הוכח מחקרית, שלבנות בגיל ההתבגרות, שיש להם adhd יש קשיים חברתיים הנובעים מסיבות שונות עליהן אדון בעבודת חקר זו. בעבודה ,אציג את ההפרעה, את גורמיה,מאפייניה ואת האפשרויות לטיפול.לאחר מכן אראה את הקשר בין מיומנויות חברתיות לבין בנות בגיל נעורים. בגלל הסיבה החברתית אדון גם במין הזכרי כי יש מקום לאינטראקציה בין המינים בחברה החילונית שבה אני גדלה . יש הרבה מושגים מקצועיים כמו סוגים שונים של הורמונים המופרשים מן המוח ,שבהם לא התעמקתי כי אין לי את הידע הרפואי. לצורך כתיבת עבודה זו השתמשתי בספרות מקצועית בנושא adhd , גלשתי באתרים באינטרנט, וכמו כן השתמשתי בידע אישי ונסיון חיים.

psychoit

New member
הנה הסיכום:

בעבודה זו עסקתי בקשר בין adhd לבין מיומנויות חברתיות אצל בנות בגיל ההתבגרות.הגדרתי את התסמונת כהפרעה נוירולוגית-מוחית. הצגתי את גורמיה ומאפייניה וסקרתי את דרכי טיפול. להפרעה זו השלכות רבות לתחומים רבים אך דנתי בעיקר בתחום החברתי אצל בנות בגיל ההתבגרות. לסיכום אוכל להגיד שהייתה לי התנסות מעניינת בכתיבת עבודה זו, במיוחד לאור העובדה, שאצלי ההפרעה התגלתה בגיל 3. יש לציין שמאז ועד היום, אני עוברת קשיים רבים , שמקורם בהפרעה זו: קשיים קוגניטיביים,קשיים חברתיים,קשיים פיזיולוגיים ובעיקר קשיים רגשיים. מקובל לתאר את האדם כ"עגלה בעלת 4 גלגלים" כאשר כל גלגל מייצג תחום אחר בהתפתחות. אנשים עם adhd יכולים להיפגע בתחום אחד למשל:רגשי , אך הוא ישפיע על יתר התחומים . חיפוש המקורות הביא אותי לאתרי אינטרנט המתמחים בנושא. מצאתי באתר " תפוז" פורום מיוחד להפרעות קשב ובו חשפתי את סיפורי. קיבלתי משובים חיוביים, וגיליתי שאני לא לבד בעולם. אני מרגישה, שבעקבות עבודה זו, הגברתי את המודעות שלי לנושא. ועתה מספר תהיות- באופן אישי,העניין החברתי שלי קצת השתפר אך אני עדיין שואלת מדוע אין מספיק תשומת לב לנושא החברתי בבתי הספר. הייתי מציעה שיחות,דיונים,דינמיקות חברתיות,הרצאות התנהגותיות , דרמה יוצרת וכו' , ופחות שעורי חשבון והסטוריה . להתנהג בכבוד לשונה ולקבל אותו –זו רק סיסמא שתלויה באויר .... כמו כן,ההתנסות האישית שלי הוכיחה ,שבארץ אין מספיק אפשרויות לטיפול בבעיה החברתית כי טיפול פסיכולוגי הוא אחד לאחד, והבעיה היא בחברה אז אין ביטוי הולם בטיפול , ואין בארץ כמעט שום מקום שבו אפשר להיות מטופל בקבוצה. הטיפול התרופתי הוא די חדשני ואין ניסיון בתופעות הלוואי שלו לאורך זמן(שנים) ולכן אנשים רבים נמנעים. בעיה נוספת היא מה עם אנשים שאלרגיים לתרופה??? בעבודה זו לא התייחסתי לטיפולים האלטרנטיביים כגון:צמחי מרפא, מדיטציות,יוגה וכו' אך ידי עדיין נטויה(יותר נכון ידי אימי.......)!!!! והדבר האחרון שיגרום לי לכתוב בפעם הבאה תהיה השאלה האם יש קשר בין adhd ויצירתיות ?כי אני מרגישה שאולי דווקא בגלל המוגבלות בתחום אחד , אני מפצה ומשתמשת בתחום אחר. המעורבות האישית שלי תרמה תרומה רבה בהתייחסות אל העבודה וברווח שהפקתי. אצרף בנספח את המכתב שבו חשפתי את סיפורי האישי בפורום הפרעות קשב באתר תפוז

../images/Emo140.gifכל הכבוד לך../images/Emo70.gifיש סיכוי שתצרפי

קובץ עם העבודה המלאה?

05 מיכל

New member
ראשית, כל הכבוד!

ושנית: השאלה על קשר בין ADHD ליצירתיות עולה לעתים קרובות. התחושה שלי היא שיש קשר כזה, והוא יותר מאשר רק פיצוי על חולשה בתחום אחר. הפרעת קשב היא קושי של בקרה. היצירתיות היא במובן מסוים חירות מבקרה. (ההגדרה של חשיבה יצירתית עד כמה שידוע לי מדברת לקחת פתרונות מתחום אחד וליישם אותם בתחום אחר.) אז זה הגיוני שיהיה קשר - זה כמעט פנים שונות של אותו דבר!

למעלה