שלום אני צריכה עזרה

soulbird

New member
שלום אני צריכה עזרה

שאלו אותי כל מיני שאלות בפורום מודעות פנימית על טאי צ´י ואומנות לחימה ומודעות פנימית. אולי יש פה משהו שיכול להסביר את עיקרון הצ´י וה tian tien וying and yang להסביר שם . למרות שאני עוסקת בזה הרבה שנים יש לי קצת חוסר ביטחון שלא אסביר את זה נכון ואבלבל שם את האנשים. בכלל איך אומנות הלחימה (בעיקר הסיניות) עוזרות למודעות הפנימית. אשמח לקרוא מה שיש לכם לומר שם ולפתח דיון מעניין

מודעות פנימית וחיצונית.

אמנם אינני עוסק בטאי צ´י, אך אני רואה בכל אומנויות הלחימה המסורתיות, כאומנות פנימית, וכדרך חיים. אולם, לא ניתן להגיע בעזרת האומנות לחימה למודעות פנימית, לפני שעוברים דרך המודעות החיצונית. באומנות לחימה, מודעות פנימית, היא תוצר של אימונים וקשיים פיזיים רבים, רק אחרי שממצים ומבינים את המהות החיצונית של אומנות הלחימה, מגיעים למודעות הפנימית והפילוסופית (תהליך שאורך שנים). מי שמנסה "לקצר תהליכים", או שמתחיל ללמוד אומנות לחימה, מתוך מטרה רוחנית בלבד - לא יגיע אליה, משום שלא עבר בדרך הגשמית/חיצונית/גופנית של אותה אומנות. חוץ מזה, שאומנות לחימה שמטרתה רוחניות בלבד אינה אומנות לחימה אלא מדיטציה או נסיון להבנת הנפש והרוח. היום הייתי בדוג´ו, במפגש שחורות (שימשך גם מחר), ודיברנו על מהות הגוג´ו ומה מוביל למה. עיקר הדיון, נסב סביב העניין שלא ניתן להגיע לרכות לפני שעוברים בדרך הקשה (בגלל זה, המושג הוא גו-קשה ורק אח"כ ג´ו-רך. אי אפשר לבוא וללמד תלמיד מהי רכות, משום שאין לו מדד למהי קשוּת! תלמיד שישר מתחיל מהחלק הרך, לא ידע להתמודד עם אקט קשה (כשיפגוש דבר כזה). חייב להיות איזון מושלם, בין קשה לרך (או בין חיצוניות ופנימיות), ואת האיזון הזה ניתן להשיג בדרך מאוד מסוימת, שכמובן אין בה שום קיצורי דרך. אבל זו רק דעתי. סלבו
(והמבין - יבין...).

Yin

New member
איך את מגדירה מודעות?

ואיך את מגדירה מודעות פנימית? כשאדע אוכל לענות לך על טאי צ´י ומודעות. שלך Yin

למעלה