שלום אני צריכה עזרה

שלום אני צריכה עזרה

מאז שאני זוכרת את עצמי עד לתקופת הצבא, אנשים (לרוב ילדים אבל לא רק, למרבה החרפה) היו מעליבים ומקללים אותי לעיתים תכופות ואף מכים אותי לעיתים קרובות בגלל המראה החיצוני שלי. זה היה דבר שבשגרה. הייתי הולכת לבית הספר והייתי כבר מצפה מראש להתנהגות כזו כלפיי. גם ברחוב ובמקומות ציבוריים לא נחסכו ממני עלבונות, שלא לדבר על פרצופים מעוותים ששוגרו אליי. בתקופת הצבא דברים נרגעו באופן משמעותי, אך מיד עם השחרור דברים החלו לשוב לסורם. כיום מעליבים אותי בחורים (שכבר מזמן חדלו מלהיות ילדים מפגרים) ואפילו בחורות (לא ילדות או נערות, בחורות!) ולא מזמן אמרה לי מישהי ליד החברה שלה (שתיהן בערך בגילי או קצת יותר גדולות) שכואב לה להסתכל עליי והיא לא מבינה איך יצאתי "כזאת מכוערת" ואני צריכה למצוא "סמרטוט" כלשהו כדי לכסות את הפנים שלי. המראה החיצוני שלי הוא נקודת התורפה הכי כואבת אצלי והוא אחראי לחוסר הביטחון שלי. מי שלא סופג עלבונות מדי יום לא יוכל להבין את זה. בילדות ובבגרות הייתי בוכה ובוכה עד שהפסקתי לבכות והפכתי במידה מה לקהת חושים (אולי מהרצון העז לפתח מנגנון הגנה כלשהו) בכל מה שנוגע אליי לרבות מערכת יחסים עם גבר (שמעולם לא הייתה לי). היום אני בת 21, מחפשת עבודה (וקשה לי למצוא. אני די משוכנעת שהבעיה שלי היא הסיבה לכך.) ומרגישה מכוערת יותר מתמיד. אני לא מוזנחת, אני מסדרת את עצמי, מתלבשת יפה ומעצבת את השיער אך זה לא עוזר וגם לא יעזור. אפילו ניתוח פלסטי לא יוכל לפתור את הבעיה (אין בעיה באף גדול, משקל או שיעור יתר, אלא הבעיה היא במבנה של הפנים, צבע העור, צורת העיניים והלסת). אני מרגישה רע. ממש רע. אני הגעתי למצב שאני מפחדת להסתכל לאנשים בעיניים, מפחדת לצחוק, ואני מעדיפה להיות לבד מאשר עם אדם כלשהו. בשביל מה אני צריכה את החיים האלה עם הקללה הזו לא מאפשרת לי לחיות כמו בחורה נורמלית? אלוהים ישמור, שבחורה בת 25 תעליב אותי?! למה? למה אני צריכה לסבול דברים כאלה?? אין לי מה לעשות עם חיים כאלה, באמת. אני קמה בבוקר כדי לשמוע מוזיקה, לאכול וללכת לישון. יש עצה שאפשר לתת לי?

tomasth

New member
את לא יכולה לשנות אחרים

יש שתי בעיות , אחת להסתדר עם תגובות של הסביבה והשניה להסתדר עם תגובות שלך. בהנחה ובדקת עם כל המומחים שאמרו שבאמת אין מה לעשות אז הפתרון עבור הבעיה השניה היא להשלים עם זה ולפתח יופי שיעיב עבורך על מה שפחות.

לדעתי

אני מכירה הרבה אנשים/נשים שבעיניי הם מכוערים ביותר, ובכל זאת הם אוהבים את עצמם ואנשים לא צוחקים עליהם או מעליבים אותם. לעומת זאת יש אנשים שנראים טוב אבל הם מקרינים איזשהי חולשה או חוסר ביטחון שגורמים לאנשים רעי לב לפגוע בהם עוד יותר. ולכן אני חושבת שזה לא המראה האובייקטיבי הוא שקובע, אלא ההרגשה הסובייקטיבית לגבי עצמך. הדימוי העצמי/ גופני וההערכה העצמית שלך.

מישוהית

New member
‏/tapuzforum/images/Emo201.gif

קראתי הכל וממש היה לי עצוב לקרוא... מזעזע שאנשים מבוגרים מתנהגים בצורה כזאת, חבל שאנשים מרשים לעצמם לתת משקל כל-כך גדול לחיצוניות, אני מניחה שיש לך אישיות מקסימה... לדעתי כדאי שתפני בכל זאת לרופא פלסטיקאי, אולי כן אפשר לעזור לי עם ניתוח, חבל שתסבלי כל-כך בגלל המראה שלך

לא ייאמן

כמה בני אדם הם צבועים ופרימיטיבים.

לצערי אין עצה רפואית

או פתרון רפואי-פלסטי לבעיה שלי
עכשיו אני נזכרת איך בנות בתיכון היו בוהות בי מרחוק ומצחקקות כמו מפלצות כדי להתחזק בביטחון ולנחם את עצמן שהן לא הבחורה הכי "מכוערת בעולם", ואני מקבלת חלחלה. אני אפילו נזכרת שהתייעצתי פעם אחת עם רבנית (דבר שהתחרטתי עליו בסופו של דבר) והיא אמרה לי שהמראה הזה הוא "חסד גדול" והוא "שומר עליי ממערכות יחסים" וגורם לי "להיות ביישנית, ענווה..." זה תבוסתני, לגלגני ואפילו קצת זדוני. אני בטוחה שהייתי בן-אדם טוב גם ללא הכיעור הזה. מה חשבתי לעצמי שרציתי עוד עצה? התשובה האולטימטיבית לשאלה שלי "למה אין מה לעשות" היא "כי ככה", אז סתם הטרחתי אתכם והטרדתי את הפורום. תודה לכולכם וחג שמח

יש מה לעשות .

תישמעי....האמתי שהייתה לי חברה מאוד טובה שלא נראתה טוב ...ובנים היו צוחקים עליה...וגם בנות... אבל היא הייתה בחורה חכמה , אינטליגנטית....וכתוצאה מזה גם היה לה ביטחון עצמי. היא מאוד רצתה חבר תקופה מאוד ארוכה...אבל הרבה גברים מחפשים קודם כל משיכה חיצונית...ככה שזה לא היה פשוט בכלל עבורה..אבל יחד עם זאת היא תמיד שמרה על אופטימיות והיה מאוד כיף להיות בחברתה. חוץ מזה שהיא גם ידעה להדגיש חלקים אחרים בגופה שהיו יותר מושכים....למשל היא הייתה מטפחת את השיער שלה...ומתלבשת יפה.. בכל אופן כרגע כן יש לה חבר....והם מאוד מאושרים ביחד....ואגב גם הביטחון העצמי שלה עלה פלאים..והיא גם נראית הרבה יותר יפה... תישמעי.... כמו שאמרו כאן לפנייי...הכל סופו של דבר תלוי בך ! תפתחי את האישיות שלך....! תטפחי את עצמך חיצונית..תפגיני את הייחודיות שבך..ואני בטוחה שאת תיראי שהאנשים הנכונים יימשכו אליייך. אל תשימי על אלה שצוחקים עלייך....זה בדיוק ההפך...הם רק מפגינים את החולשה שלהם...והכיעור הפנימי שלהם כשהם מתנהגים ככה. תיראי את זה אוביקטיבית..אל תיתרגשי מהם...כי את- מעליהם ! חג שמח שיהיה לך !

ממש לא הטרדת את הפורום,

זו שאלה לגיטימית שמעלה נושא כאוב, בעצם, שניים. האחד, שבאמת לאנשים רבים יש נטיה להתרשם ממראה חיצוני בלבד ולפסול את מי שאינו עומד ב"קריטריונים" למראה חיצוני שעומד באותם "קריטריונים". הנושא השני הוא שאנשים שרע להם מוציאים את הרוע הזה כלפי חוץ ופוגעים באחרים כדי להרגיש פחות רע עם עצמם. אני מניחה שאם היית יכולה לשפר את מראה פנייך בעזרת ניתוח פלאסטי היית עושה זאת, ולעיתים זה באמת עוזר אבל לעיתים הקושי הפנימי, הפסיכולוגי נשאר, כי מדובר בערכה עצמית פגומה. שכנעת את עצמך שמראה חיצוני הוא הקובע, אבל זה לא כך. שיפור ההערכה העצמית, התחושה שאת מקרינה כלפי חוץ שבאה לידי ביטוי בהתנהגות בוטחת היא המפתח. אני מכירה בחורה (לא רק אחת, בעצם, אבל אצלה זה בולט) שהמראה החיצוני זה ממש לא הצד החזק שלה, אבל היא חכמה, רהוטה, נחמדה, מעניינת, ובעיקר אוהבת את עצמה. היא נשואה היום עם שני ילדים מקסימים, ועושה רושם שהיא מאוד מאושרת. זו רק דוגמה אחת מני רבות. אני ממליצה לך להפגש עם פסיכולוג/ית שי/תעזור לך להעלות ולחזק את הביטחון העצמי שלך,את ההערכה והאהבה העצמית שלך. זה מה שקובע בחיים, לא המראה החיצוני. המשך חג שמח (-:

Asaf p

New member
קראתי עכשיו את הדברים שלך.

אני מבין את התסכול שלך. את מתמודדת עם משהו שאינו בשליטתך, ואת מרגישה חסרת אונים. גם קשה מאוד רק פשוט לשנות סוויטצ' בראש ולהתחיל לראות את זה באור חיובי, כמו שאת מתארת שהרבנית הציעה לך וגם נכתב כאן. דימוי גוף חיצוני הוא אחד המרכיבים החשובים שבונים את הבטחון העצמי. לעיתים, כשחסר מרכיב כזה (או שנדמה לנו שחסר) שנחשב כחיוני ו"הכרחי" כדי ל"הצליח" בחברה שלנו (והמרכאות לא במקרה), התמונה המתקבלת היא של משמעות עצומה - עצומה עד כדי כך שהחסרון הזה הופך להיות הדבר היחיד שעושה אותנו, בכך שהוא עוצר אותנו מלממש כל דבר שנרצה. אבל התמונה הזו מעוותת, כי השאלה עד כמה מגבלה עוצרת אותנו לא טמונה בעד כמה היא קיימת, אלא איך בוחרים להתמודד איתה. לכולנו יש מגבלות, דברים כאלה ואחרים שנולדנו איתם ואין באפשרותנו לשנות אותם. אני מציע לך להסתכל על אנשים בעלי מגבלות אובייקטיביות וברורות שאת פוגשת בחייך, ולראות איך הם מתמודדים. איך הם מתפקדים. איך הם מדברים עם אנשים אחרים. איך אנשים אחרים מתנהגים כלפיהם. זה קשה. חלקם ודאי לא מרגישים טוב עם עצמם ורואים את זה - וזה משפיע על התגובות של הסביבה אליהם. אבל אני אישית מכיר רבים (כולל נשים שלא זכו בחסד היופי) שמצליחים מאוד חברתית ובתחומים אחרים. יש כאלה שהם אפילו הרבה יותר מוצלחים מאנשים אחרים עם נתונים "נורמליים" והקשרים החברתיים שלהם הרבה יותר ענפים. האם את מכירה אישית כאלה? אם לא אני בטוח שאם תביטי סביבך גם את תראי אותם. נסי לשאוב מהם. התגובות שאת מקבלת מהסביבה נשמעות לי מאוד לא מחוייבות המציאות. את כותבת שבתקופת הצבא הן התמתנו משמעותית. אבל מה לדעתך גרם לתקופת הצבא להראות אחרת? האם זה משהו בהתנהגות שלך כלפי הסביבה? המסגרת השונה? האם את חושבת שעצם השינוי הזה לא יכול להוות סיבה מעודדת לגבי העתיד? אסף

אני דווקא חושבת ממקום אחר

יש הרבה אנשים שהמראה החיצוני שלהם לא היה מהמוצלחים, ואת נשמעת בחורה אינטיליגנטית וחכמה לכי ללמוד, תתמקצעי במשהו ותהיי בו הטובה ביותר היופי הפנימי ומה שתשדרי כי תצליחי יוכל להציג אותך בחברה כאחרת. ולי נראה שאת יכולה. קומי ועשי מעשה. אם את לא תרימי את עצמך אף אחד לא יעשה זאת במקומך באדי

gandalf885

New member
היופי הוא פנימי...

אם תחשבי שאת יפה ותגידי לעצמך שאת יפה אז גם תרגישי יותר יפה וגם הסביבה תתייחס אלייך יותר יפה... יופי הוא בעיני המתבונן... לא נראה לי שחסרות בחורות שהן כביכול "מכוערות" וזה לא ממש מפריע להן....

גרא.

New member
ומופסה היה אומר,נאמר כבר כמעט הכל,ובכל זאת,

כמה מילים ממני.ראשית,לא ברור מדוע סגרת את האופציה של ניתוח פלסטי,אלא אם כן זו שאלה של מחיר, כי אין ספק שאם תוכלי לשלם את המחיר,תוכלי לקבל לא מעט שינויים בהופעה החיצונית שלך.אבל בעצם ברצוני לומר כמה מילים על "תופעת ההילה",הכוונה למצב שבו אדם מצטיין בתחום מסויים,וזה מקרין על כל אישיותו,הנראות שלו והצורה בה הוא נתפס בעיני הבריות.כרגע לדברייך,מה שבולט ומבליט אותך זה היותך ל ד ע ת ך מכוערת,ומכאן הסבל הנפשי/חברתי שסבלת כל השנים,כאשר הנראות שלך,השפיעה לרעה על כל התיחסות אלייך.הדרך האפשרית להתמודד עם מצב כזה,היא למצוא את התחום או הנושא שבו את כן יכולה להצטיין,זה יכול להיות בכל תחום שהוא,אם אומנות ויצירתיות זו או אחרת,או לימודים או כל דבר אחר שאת יכולה לנגוע בו ולעשות ממנו זהב.יכול להיות שכדאי לך לפנות למכון רציני לייעוץ בבחירת מקצוע,לעבור אבחון פסיכוטכני כולל,שיעריך את היכולות ,הכשרים,הכישורים,הנטיות ורמת השאיפות שלך,בכדי לראות אם יש בך יותר ממה שאת כרגע מעריכה שיש.אישית,אני מאמין שכן,כיוון שנתקלתי לא מעט מאנשים שחשבו שהגיעו,כמעט כמוך לתחושת סוף הדרך,וחוסר וודאות ובטחון לגבי הערך העצמי והחברתי שלהם,אבל משמצאו את הכיוון,וחשפו את היכולות החבויות שבהם,הגיעו,אמנם תוך עבודה קשה וממושכת,לפריחה עצמית עצומה ולשינוי מהותי בתוחלת,ובאורח החיים שלהם.אכן כן,אין מקום לאבד תקווה,אלא להתחיל לחפש,ליזום ,לפתח ולקדם את עצמך בתחום שבו תוכלי להצטיין ולבלוט.ואל תגידי,אין כזה,אם תחפשי היטב,גם בעזרה שהוצעה לך,תמצאי.

1אני2

New member
ןבהמשך לדברי גרא

אני רוצה להתייחס לדבר אחד שכתבת - ציינת שבשרות הצבאי שלך ההצקות נעלמו ושהיחס אליך היה טוב. אני זוכרת את התקופה של השרות הצבאי שלי וגם של חברים שלי. דווקא שם לא אחת האכזריות עולה על גדותיה והביטוי "אדם לאדם זאב" בא לידי ביטוי באופן מוחשי במיוחד. אני מרשה לעצמי להניח שאם בשרות הצבאי נושא המראה החיצוני שלך לא עלה כ-issue משמע שהצלחת להקרין תכונות חיוביות שהבליטו את אישיותך ואת דמותך . אני לא יודעת מה פשר ההתייחסויות שאת מקבלת אבל אולי נקלעת למין מעגל חברתי שלילי שמזין את עצמו וניזון מהפידבקים שהוא נותן ומקבל. לי היה בוס כזה (שפוטר לא מזמן מעבודתו) הוא היה בחור צעיר ולא מנוסה ששגה כמה פעמים בתחילת דרכו וחברי הצוות שלי פשוט לא היו מוכנים לסלוח לו על טעויות שהוא עשה ואף חיפשו דרכים להכשיל אותו עוד ועוד. רק נשים- שלושה אנשים מהצוות עמדו לצדו וניסו לתת לו הזדמנות (ואני בתוכם) אבל לאורך זמן זה לא הצליח ולאחר תקופה של שמונה חודשים הואפוטר. אני שומרת על קשר איתו ואני מרגישה שהוא ממש נושם לרווחה ופורח מאז שהוא עזב את מקום העבודה שלנו. לפי דעתי - לפני שהולכים לפתרון דרסטי כמו ניתוח אפשר לחשוב על פתרונות חלופים כמו שינוי מקום מגורים או לפחות הרחבת מעגלים חברתיים למשל באמצעות יציאה ללימודים. את תראי שברגע שתתחילי לקבל פידבקים אחרים כל ההרגשה שלך תשתנה לגבי עצמך. אבל זה תלוי בעיקר בך. חזקי את הפנים היפים באישיותך ואין לי ספק שתצליחי. רק טוב.

SHARON21F

New member
היי מופסה

קודם כל.. אני רואה שאת מאזור המרכז... אז לגבי עבודה אם את רוצה -יש לי משרה לצעירים, עם חבר'ה צעירים בשכר ממש סבבה. חוצמזה... אני חושבת שהעולם יראה אותך כמו שאת רואה את עצמך... אם את מאמינה כל כך שאת מכוערת ואין בך פסיק של יופי...אז זה מה שאת משדרת לעולם וכך הוא יראה אותך ורואה אותך... אבל אני חושבת שאת כן חושבת שיש לך אחלה גוף לפי מה שכתבת... הכל גם עניין של בטחון עצמי. אני חושבת שאין דבר כזה אדם מכוער... כולנו יפים, תלוי איך אנחנו משדרים את זה לעולם. אם תרצי עזרה במשהו- שלחי לי הודעה. אשמח לעזור :) שרון

Benor2004

New member
אין לי מושג איך את נראית.

אבל את צריכה לדעת שיופי הוא עניין מאוד סובייקטיבי, ויש אנשים שזה ממש לא חשוב להם. אוליי את לא מכוערת כמו שאת חושבת, וסתם אנשים הכניסו לך שטויות לראש?

למעלה