שלום אני צריך קצת עזרה

collect1

New member
שלום אני צריך קצת עזרה

שלום לאחרונה קיבלתי אזרחות גרמנית! רציתי לדעת מהם ההטבות שאני אוכל לקבל במידה ואני אעשה לשם הגירה? ומהם התנאים כדי שאוכל לקבל שם דמי אבטלה עזרה ברכישת דירה מענק חד פעמי ופנסיה. כמה שנים מינמום אני אצטרך לגור שם כדי לקבל כל אחת מההטבות הללו? בנוסף כמה כסף מקבלים שם עבור כל ההטבות הנ"ל?! ואיפה אני אוכל לדעת באופן יסודי את כל הדברים הללו?? תודה רבה

אלוניס

New member
מציעה ראשית ללמוד גרמנית היטב

אחרת הגישה למידע תהיה עבורך מאוד מוגבלת וגם קישורים שיתנו לך לא יהיו נהירים. מידע ממשלתי מתעדכן לעיתים קרובות ולכן גם מה שנגיד כעת עשוי להשתנות. כמו כן גרמניה היא מדינה פדרלית. היא איחוד של 16 מדינות ובכל אחת מהן יש לא פעם כללים וחוקים אחרים, למשל לגבי זכאות לקצבאות סעד וכו'. כך שעיר היעד שבה תרצו לגור היא גם כן גורם חשוב לפני שאפשר יהיה לייעץ לכם. באופן כללי - ברוב המקרים שמוכרים לי, יש לעבוד בגרמניה במשך לפחות 12 חודשים (אפשר לא רציפים) לפני שיש איזושהי זכאות לקצבת אבטלה. כמו כן דווקא מי שיש לו אזרחות לא זכאי לסיבסוד לימודי הגרמנית כי מניחים שאזרח כבר יודע את השפה כך שאם אתה מהגר לכאן בלי לדעת את השפה דווקא בן או בת הזוג יקבלו עזרה בהוזלת הלימודים אבל לא בעל האזרחות עצמה. בכל הגירה מתבקשות המון גיחות למשרדי ממשלה למיניהם. ידיעת גרמנית היא לא משהו שתוכלו להסתדר בלעדיו. יש המון טופסיאדה ושום דבר לא מוסבר או כתוב בשפה שאינה גרמנית והפקידים לא מדברים אנגלית, לעיתים אף מתוך עיקרון. זה צעד גדול ואפשרי - מומלץ לכן להתמקד על הרצונות, למצוא מקום עבודה או עיר מגורים מועדפת, לבוא לתור את הארץ ולהתרשם ככל האפשר (אם כי רשמים כתייר שונים לחלוטין מממש לגור כאן). שיהיה בהצלחה!

למעלה