שלום.אני צריך עזרה

פלופי1

New member
שלום.אני צריך עזרה

אני חדש בפורום זה ואני מקווה שאני אוכל לקבל את התשובות לכול השאלות שמטרידות אותי אז כך. 1 יש לי ועדה קרובה, והפגימה שלי זו פגימה של כריתת איבר מסוים. רציתי לדעת היכן אני יכול להשיג מידע על אחוזי הנכות בגין הפגימה (אם יש דבר כזה). 2 יש לי רעיון. למה שבכרטיס האישי לא ירשום כול אחד את הבעיה שלו ואת אחוזי הנכות. כך שנוכל לדעת פחות או יותר את האחוזים שאנחנו אמורים לקבל(אם אנחנו באותה בעיה כמובן) .נכון שיש הבדל בן הפגימות אבל מושתל כליה אחד ומושתל כליה שני הם בסדר גודל של אותם אחוזים בהנחה שלשניהם יש את אותה מגבלה ובעיה. או קטוע רגל אחד וקטוע שני.הכוונה שלי היא בעצם שנוכל להתמודד כך מול הוועדות זאת אומרת שאם x יקבל 1 ו y יקבל 3 אל אותו פגימה כך הוא יוכל לדעת שיש אפשרות לדרוש ועדה חוזרת מה שהרבה לא עושים.למה? מפני שהם חושבים שזה מה שהוועדה החליטה ואם הוועדה החליטה אז זה קדוש, שכמובן זה טעות .בכל אופן אני מאוד אשמח לתשובה בקשר לשאלה הראשונה. תודה

עָנת

New member
פלופי שלום../images/Emo20.gif

1.בראש הפורום יש לינק סעיפי ליקויים. איזה חלק בגוף "הוציאו"
כל איבר שנכרת מקבל סעיפי ליקויים התואמים ,ע"פ איפיון הקטיעה. 2.הרעיון שהעלת הוא טיפה בעייתי ולמה
אחוזי נכות הם פועל יוצא של סעיפי ליקויים של אותה נכות. ז"א לא בהכרח אם 2 נכים סובלים (לדוגמא מקטיעת רגל) יקבלו את אותם אחוזים,ואת אותם הטבות. מישום שזה תלוי ב סעיפי ליקויים
אין חובה באינטרנט להחשף
בפורום קיים מידע רב בנושא זכויות/הטבות/הוראות האגף/שאלות נפוצות/מאמרים/קישורים שונים .וכל אחד יכול לדלות את המידע הרלוונטי לגביו. וכמובן,כולנו פה והמטרה שלנו היא לעזור ככל האפשר

פלופי1

New member
שלום ענת

אני קראתי את סעיפי הליקויים אבל לא ראיתי את המקרה שלי. שזה כריתת ריאה אחת שלמה + הפראה נשימתית בנונית . אם תוכלי לבדוק את אחוז הפגיעה שלי אני מאוד אשמח. תודה.

AVI359

New member
פלופי1

פלופי שלום רב מן הסתם תהיה מוכר על אחד מסעיפי 5 (ו) החל מ 1% עד ל 100% הכל לפי מצב תפקוד הריאה,הצג בפני הועדה את כל המסמכים הרפואיים המעידים על מצבך,רפואה אינה מדע מדויק ואתה מבין היטב מה המשמעויות.אם קביעת הועדה הרפואית אינה נראית לך תמיד הינך יכול לערער תוך 45 ימים לועדה רפואית עליונה.רק בריאות. בברכה אבי

עָנת

New member
מחלות מערכת הנשימה../images/Emo26.gif

פלופי ואבי,לא הצלחתי להבין כמה אחוזים מקבלים בגין כריתת ריאה? (העתקתי<העתק הדבק> הכתוב מסעיפי הליקוים ,לא מצליחה לתת קישור) 5.
מחלות מערכת הנשימה
א.
מחלות חסימתיות כרוניות (להלן - מח"כ) כולל Chronic Bronchitis, Bronchiectasis, Emphysema (1)
מח"כ עם תיפקודי ריאות תקינים או עם הפרעה איוורורית חסימתית בדרכי נשימה קטנים 1% (2)
מח"כ עם הפרעה איוורורית חסימתית קלה עד בינונית, ללא היפוקסמיה (Fev1 = 70%-90% ) 20% (3)
מח"כ עם הפרעה איוורורית חסימתית בחומרה בינונית, ללא היפוקסמיה (Fev1 = 50%-69%) 40% (4)
מח"כ עם הפרעה איוורורית חסימתית בחומרה קשה, אמפיזמה, עם או בלי היפוקסמיה, ללא היפרקפניה (Fev1 = 30%-49%) 60% (5)
כמו האמור בפסקה (4), עם היפרקפניה 80% (6)
סימנים קליניים, רנטגניים ומעבדתיים של אי ספיקה ריאתית קשה עם היפרקפניה, היפוקסמיה בולטת,
לב ריאתי (30% < Fev1) 100%
(7)
במקרה שהמצב הקליני חמור יותר ולא תואם את מצב תפקודי הריאות ייקבעו אחוזי הנכות זמניים בדרגה אחת גבוהה מהמוגדר בפסקאות (1) עד (4), לפי המתאים. ב.
נצור בין הסימפונות וקיר בית החזהBronchopleural Fistula or Bronchocutaneous אחוזי הנכות ייקבעו לפי סעיף קטן ו'. ג.
ציסטות בריאה (אכינוקוקוס, פציעה, גידול שפיר וכד') (1)
ציסטה קטנה מסוידת 1% (2)
ציסטות קטנות מסוידות או ציסטה בודדת לא מסוידת 5% (3)
ציסטות לא מסוידות 10%
בנוסף לאמור בפסקאות (1) עד (3), ייקבעו אחוזי הנכות בהתאם לליקוי תפקודי אם ישנו.
ד.
מצב אחרי פציעה או ניתוח ריאה - אחוזי הנכות ייקבעו בהתאם לליקוי תיפקודי והפרעות לפי סעיף קטן ו'. ה.
מחלות ריאה שונות אחרות - אחוזי הנכות ייקבעו בהתאם לליקוי תפקודי והפרעות לפי סעיף קטן א' או ו'. ו.
מחלות רסטריקטיביות של הריאה ובית החזה כולל: מחלות של דופן החזה (ליקוי צורה), מחלות נוירו-מוסקולריות, מחלות של קרום הריאה (Pleura),Fibrosis Interstitial Diseases, הסננה (Infiltration) (1)
ממצאים רנטגניים משמעותיים ללא הפרעה איורורית רסטריקטיבית בתפקודי הריאה 1% (2)
ממצאים רנטגניים משמעותיים ללא הפרעה איורורית קלה ללא היפוקסמיה (VC יותר מ- 70% מהנורמה) 10% (3)
ממצאים רנטגניים משמעותיים עם הפרעה איורורית קלה והיפוקסמיה קלה (VC יותר מ- 70% מהנורמה) 20% (4)
ממצאים רנטגניים בולטים, הפרעה איורורית בינונית, היפוקסמיה קלה (VC - 50%-70%) 40% (5)
ממצאים רנטגניים ניכרים, היפוקסמיה במנוחה, גוברת במאמץ, הפרעה איורורית מעל בינונית (VC<50%) 60% (6)
כמו האמור בפסקה (5), עם מצב קליני ותיפקודי שלא מאפשר מאמץ גופני קל 80% (7)
מצב קליני ותיפקודי קשה, ריתוק למיטה, זקוק לחמצן ביום ובלילה, לב ריאתי 100% ז.
גוף זר בריאה או חלל הפלאורה 1% (1)
גוף זר זעיר ללא סימפטומים 1% (2)
גופים זרים זעירים ללא סימפטומים 5% (3)
גוף או גופים זרים הגורמים לסימפטומים כגון שיעול, כאבים, זיהום 10%
בנוסף לאמור בפסקאות (1) עד (3), אם קיים ליקוי תיפקודי, ייקבעו אחוזי נכות לפי סעיף קטן ו'.
ח.
גנחת הסימפונות (Bronchial asthma). (1)
התקפים נדירים, תיפקודי ריאות תקינים במנוחה ובמאמץ, ללא צורך בטיפול 1% (2)
התקפים נדירים, ליקוי קל בתיפקודי הריאות במאמץ בלבד, ללא צורך בטיפול 10% (3)
התקפים קלים, בהפסקות ארוכות. בתיפקודי הריאות הפרעה איורורית חסימתית קלה במנוחה עם החמרה משמעותית במאמץ גופני, טיפול במשאפים בלבד 20% (4)
התקפים בכל עונות השנה המחייבים טיפול קבוע. בתיפקודי הריאות הפרעה איורורית חסימתית בינונית עם החמרה בולטת לאחר מאמץ גופני 40%
במצבים קשים יותר תיקבע דרגת נכות לפי סעיף קטן א'.
ט.
שחפת ריאות פעילה -
(1)
בתקופת טיפול שבה משטח ישיר או תרבית חיוביים או קיימים סימנים קליניים רנטגניים המעידים על מחלה פעילה 100% (2)
בתקופה החל בששה חודשים ראשונים לאחר שהמשטחים הישירים והתרביות שליליים ועד ששה חודשים אחרי גמר הטיפול הספציפי 50% (3)
שחפת כרונית עם הפרשת חיידקים רזיסטנטיים 100% י.
שחפת ריאות בלתי פעילה - (1)
החל בששה חודשים מגמר הטיפול הספציפי ללא סימנים קליניים ומעבדתיים לפעילות (א)
ללא הפרעות, תיפקודי ריאות תקינים 1% (ב)
קיימות הפרעות רסטריקטיביות או חסימתיות תיקבע דרגת הנכות לפי סעיף קטן א' או ו' בהתאם לליקוי התיפקודי.

AVI359

New member
ענת היקרה

ענת שלום רב קיים סעיף 5 (ו) האומר שכל טיפול ריאתי כולל ניתוח יבחן כפוף למצב תפקודי הריאות.אין סעיף ספציפי לכריתת ריאה.האדם נבחן על פי מצב הנשימה ותפקודי הריאות וכך נקבעים אחוזי הנכות. בברכה אבי

פלופי1

New member
אבי שלום

אני לא מבין מה זה צריך להיות למה לקטועי רגליים ולכול קטוע כן יכולים להגיד ולכריתת ריאה לא .הרי אני מתפקד עם ריאה אחת (כרתו לי את הריאה )קיבלתי כדור בחזה ואני ממש סובל.אבי תעשה לי טובה תבדוק בבקשה כמה בדרך כלל מקבלים נכים שעברו כריתה אני מאמין שאתה מכיר רופא אחד או שניים,או עורך דין, שיכולים לומר לך כמה בדרך כלל מקבלים נכים שעברו כריתה שלמה של ריאה ,פשוט יש לי ועדה כמה ימים ואני רוצה לדעת עם אני אצטרך לערער במקרה ואני אקבל פחות מפני שאני לא סומך על הוועדה. בבקשה זה מאוד חשוב לי.תודה

פלופי1

New member
ענט הורדתי את הסעיף הזה

(3) מח"כ עם הפרעה איוורורית חסימתית בחומרה בינונית, ללא היפוקסמיה (Fev1 = 50%-69%) 40% לא הבנתי מה זה (Fev1 = 50%-69%) אומר.

AVI359

New member
פלופי 1

פלופי שלום רב ראשית ענת ולא ענט שנית הביטויים המוזרים הינם אמת מידה לתפקודי ריאה ואם עברת בדיקה כזו תוכל להשוות את תוצאות הבדיקה שלך אם סעיפי הליקוי.לא כל כך משנה איזה ניתוחים עברת,מה שמשנה הוא מה מצבך התפקודי וכמובן מה מצב תפקוד הריאה שנותרה.כמובן שהריאה שנכרתה מצבה התפקודי = 0 .מה מסובך כאן? בברכה אבי

למעלה