שלום, אני צריך עזרה

barakalan

New member
שלום, אני צריך עזרה

אני בעוד כחודש יורד לדרום אמריקה. אני כרגע בארהב- אז הכל יותר זול פה. אני מאוד מתלבט בקשר לנפח התיק הרצוי שאני אקנה- אני מתכנן טיול של טרקים בעיקר (אני טס לכ5 חודשים) ואני לא יודע כמה כדאי? האם 70 זה יותר מדי? (אני רוצה שהתיק ישמש אותי גם בארץ לטיולים קטנים). כמו כן אני מתלבט בקשר לגזיה- מה עדיף גזיית גז( MSR SuperFly Stove) או גזייה שפועלת על הרבה סוגי דלקים( Whisperlite International Stove ) בנוסף אם פרסמתם פה או שיש רשימה של מקומות מומלצים לטרקים בדרום אמריקה (ארגנטינה, צ'ילה, פרו, בוליביה), אני אשמח מאוד לראות אותה. אני אשמח לכל עזרה שהיא- תודה רבה מראש!!!!!!!!!!!!!

chulila

New member
Lametayel. Lametayel, Lametayel...

ברק, קודם כל - ה-פורום, בהא הידיעה בנושא טיולים (ויסלחו לי כולם פה...). הכתובת היא WWW.LAMETAYEL.COM. י שפורום יעודי לכל יבשת וכמו כן פורום לציוד. דבר שני- 70 ליטר לגבר נחשב גודל סביר. 50 עשוי להיות מעט קטן. בייחוד אם אתה מתכנן טרקים וצריך ציוד, אבל כאמור - תתיעץ בפורום ציוד במטייל. דבר שלישי - חד משמעית בנזיניה. כמו כן - שווה לקנות בארה"ב - זול משמעותית. בארץ המחירים יכולים להגיע לכאלף ש"ח, וזה בהחלט הרבה הרבה יותר נוח. ולגבי חברות התיקים - אני לא מכירה. על GEORGY שמעתי משהו, אבל שוב אחזור על עצמי ואפנה אותך לפורום ציוד במטייל. תהנה!!!

ששש

New member
מזל שאני כותב גם בלמטייל אז אוכל לענות ../images/Emo8.gif

לפחות על חלק. תרמיל לא בוחרים ע"פ שם, יש הרבה מאוד תרמילים וחברות טובות. תרמיל כמו שאר הציוד צריך למדוד עם משקל ולאורך זמן. מה שנוח ומתאים לאחד לא בהכרח יתאים לאחר. לעניין הגודל 70 ליטר זהו נפח גדול שאמור לספק מקום לכל מה שתרמילאי צריך לטיול ממושך ובתנאים קרים. עם זאת צריך לזכור שלא את כל הציוד לוקחים לטרק, יותר נכון, חייבים לקחת רק ציוד חיוני ואת השאר להשאיר באכסניה. כך שלצורך הטרק עצמו תרמיל קטן יותר 50-60- ל' יהיה בחירה נכונה יותר ולו בשל מגבלת הנפח. (כך לא תוכל להעמיס דברים שאינם חיוניים). ברור עם זאת כי תרמיל בעל נפח גדול כ- 70 ליטר יהיה מתאים לטיולים ממושכים בארץ אך מעט מיותר לשימוש לטיולים קצרים. אני הייתי מציע לך לרכוש אמצעי בישול שבין שאר השיקולים לרכישתו הוא שיהיה לך קל להשיג אליו דלק. דומני שזו קצת בעיה להסתמך רק על גזיה בכלל ובארצות העולם השלישי בפרט לכן הייתי מציע לך לשקול לרכוש בנזינה, כהליה, גזיה רב דלקית (הבנתי כי יש לא מעט בעיות עם הרב דלקיות)

למעלה