שלום, אני נוסע...

שלום, אני נוסע...

לא שיש לי אשליות בקשר ללונדון, לונדון לא מחכה לי, אבל מצד שני אני גם לא נוסע ללונדון כך שזה לא ממש משנה. אני יודע שרובכם יחככו ידיים בהנאה למקרא השורות הבאות. אז אעשה את זה קצר ומתוק: אני עוזב. אחה"צ אמרה כאן מירית שהיא לא בטוחה שלא טעתה כשהצטרפה לפורום הזה. למקרא הדברים החלו עלו בי הרהורים האם אני לא עשיתי את אותה טעות כשהצטרפתי , האם אני לא נמצא במקום שאינני שייך אליו. לפני מספר חודשים עברתי תאונת דרכים אשר השביתה אותי מעבודה והגבילה את יכולת הניידות שלי (איבדתי את רכבי לתקופה ארוכה, ואני עדיין סובל מכאבים בגב וברגל). מאז אני מבלה רבות משעותיי בבית, מול הטלוויזיה , הטלפון והאינטרנט. ראיתי סרטים רבים, קראתי ספרים, ובעיקר גיליתי את הנאות הפורומים. כמו שאמרה מירית - זהו עולם ששואב אותך לתוכו בקלות רבה וגורם להתמכרות רבתי. איכשהו הגעתי לפורום מוזיקה עברית , וממנו - לאחר שיחה אקראית עם עידן שטענה שזה הפורום הכי איכותי בתפוז - לכאן. מהרגע הראשון הבנתי שנקלעתי לגוב אריות. במקום להתמודד באופן ענייני עם דעותיי וטענותיי תקפו אותי אישית מכל העברים. מה לא אמרו עליי? קראו לי שקרן, גזען ובור, איש קטן, אוייב ופרובוקטור ,השומרוני הרע, השוו אותי לכלב , ליגאל עמיר ולאחמד ג'יבריל, אמרו עליי שאני מסכן ומסכנים יהיו ילדיי ושאני מחפש תשומת לב, שאני דורך על יבלות ומתאמץ להכעיס ושאני הורס את האוירה בפורום, קראו להחרים אותי ,להתעלם ממני ולמחוק את הודעותיי ועוד היד נטויה.... חבורת יפי הנפש המתנשאים, אבירי המוסר והצדק ,המתיימרים להיות "תרבותיים וליברליים" עשו יד אחת כדי לגרש את הזר שהעז לפלוש לטריטוריה שלהם ולחרוג מקו המחשבה והביטוי אשר נראה לשוטרי המחשבות הללו נכון וראוי. נכון, היו כמה צדיקים בסדום שלא עמדו מנגד למראה העליהום הכללי עליי ורצח האופי שנעשה לי, ואני מעריך ומכבד אותם על אף השוני בדיעותינו. אך הם היו מעטים מדי וקולם היה חלש מדי ובקושי נשמע בהמולה הכללית. בהתחלה הגבתי בכעס ובאיומים, אחר כך ניסיתי להסביר, אחר כך נמאס לי. כל העת אמרתי לעצמי "אני לא אתן להם לנצח, הם לא ישברו אותי, אני אשאר כאן על אפם ועל חמתם ואהיה כקוץ בבשרם". ניסיתי להיות עינייני ולהמנע מהכפשות אישיות ואני חושב שהצלחתי ,מלבד פעמיים בהם הטחתי עלבונות בטל רשף כאשר יצאתי מכליי, ואינני חוזר בי מדבר. אני עדיין סבור שהוא פרובוקטור גדול ואדם קטן, איש שפל ומלוכלך שלא בוחל באמצעים כנגד יריביו (הכפשות אישיות,נאצות, אאוטינגים,וכו'). אבל השרשור האחרון היה הקש ששבר את גב הגמל. אנשים הקוראים לעצמם "תרבותיים" התירו את חרצובות לשונם והטיחו בי דברים קשים מנשוא , אשר אותם לא אשכח ועליהם לא אסלח לעולם. ביניהם היו גם אנשים שכיבדתי והערכתי בעבר ושעד לאותו רגע האמנתי כי הם יודעים להתייחס לגופו של עניין ולא לגופו של אדם. ביום ראשון הקרוב אחזור לחיים נורמלים. חופשת המחלה שלי נגמרה , הרכב תוקן , ואני חוזר לעבוד ולחיות . אחד הפרקים הקשים בחיי הסתיים, תודה לאל. אך לצערי השמחה על סיומו מהולה בעצב בשל האקורדים הצורמים שליוו את הימים האחרונים. אז בסיומו של פרק אחד ועל סיפו של פרק חדש מצאתי לנכון לעשות כמה שינויים נוספים ואחד מהם הוא להפרד מכם . די לי בעלבונות, די לי בהשמצות, די לי במלחמות. הגיעו מים עד גועל נפש. אינני מזוכיסט (כמו שאיזה אובר-חוכם כתב פה השבוע) ואינני מוכן להמשיך ולשמש שק איגרוף לפיהם המלוכלך וללשונם המושחזת של אנשים אשר רוממות המוסר בגרונם ושפת הביבים בפיהם. אני כבר שומע את מצהלות השמחה ואת מלמולי ה"ברוך שפטרנו", וגם קול השמפניה הנפתחת במטולה, בכפר ויתקין ובבוסטון לא נעלם מאוזניי. אז המשיכו לשמוח יהודים טובים , מי אני שאקלקל לכם את החגיגה? המשיכו לקלל איש את רעהו ב"חג מולד שמח" , המשיכו לריב ולהתקוטט בינכם לבין עצמכם, להלחם ב"יש את" ו"אין את" , לבייט ולהתפלפל על קוצו של יוד ועל משמעותו של הפסיק ומדי פעם גם לדון בעניינים מרתקים אשר ברומו של עולם. (אבל רק כדי שלא תשמחו יותר מדי, חלקכם עדיין "ייאלץ" לפגוש אותי במפגשים של מוזיקה עברית. מה לעשות - יש הנאות קטנות שאני עדיין לא מוכן לוותר עליהן). שיהיה לכם לילה טוב וכל טוב.

ובכל זאת לא הפנמת, בסוף

מצהלות שמחה? מסופקני. באשר לטענות לגופו של אדם ולא לגופו של עניין - אתה צודק. מצד שני, אתה העלית הודעה על עצמך. גופו של העניין במקרה זה היה גופו של האדם. אין לי אישית בעיה עם כך שזכותך לומר ככל העולה על רוחך. אין זה מקטין במאומה מזכותי שלי להגיב ככל העולה על רוחי. זה עובד לשני הכיוונים - אלחם על זכותך לצהול בנפול אויבך, אך אל תצפה ממני לדבר מלבד בוז על שבחרת לעשות זאת.

לחכמי בית הוועד

אני הנני אוהב האדם, רבות נתייגעתי להיטיב לקרוא את עוללות בית הוועד לחכמי הלשון העברית, והיטב חרה לי הדבר להיות מוצא מיני ביטויים שאין הדעת סובלת אודות אובדנו של האחר. גם בביתנו, באיסנבול המעטירה, יש ונתקל אנוכי בהאנשים אשר השנאה נר היא לרגלם. לא הגיל והעליצות ילווני בראותי את עונשם על כל חטאתם, אך היטב רואה אני כנחוץ שידעו כי יש מלין שרעות הן כמאכלת ויש מלין שרעות הן עוד יותר מן המאכלת (ובלשון תוגר יצלצל הדבר בהחן החריזה והמשקל הנחוצים). כשתילקח מאכלת המילה הרעה מהאיש המזיד לא שמחה על נופלו תהה מנת חלקי אלא ברכה להבורא עולם על שיעור והשכל שלמדנו ממנו ברוב טובו. בברכה הנאמנה של בעל ברית אמת, טורגוט בברכה הנאמנה של בעל ברית אמת, Turgut

ועיקר שכחתי

גם דרישת שלום שלוחה לכם מעם אחי טימשיט אשר מפאת היחלצותו לסמוך נופלים בהמקום הרעש אשר בפרס נבצר מאיתו לאמר אתכם את אלו הדברים כראוי בברכה הנאמנה של בעל ברית אמת, טורגוט בברכה הנאמנה של בעל ברית אמת, Turgut

לגופו של עניין.

"ושעד לאותו רגע האמנתי כי הם יודעים להתייחס לגופו של עניין ולא לגופו של אדם" אתה התייחסת לזה גם בשרשור שדן בשמחתך לאיד. גם אז לא הבנתי איך אתה יכול להרגיש כך לגבי עם רב, שאתה לא מכיר ולו איש אחד מהם, ועדיין ארזת אותם לכדי חבילה אחת וכיוונת. וכך נבצר ממך להתייחס לגופו של עניין. מ.ש.ל.

גנגי

New member
"...ואהיה כקוץ בבשרם".

כמה פיוטי. ואתה עוד מתפלא למה לא אהבו אותך כאן?

../images/Emo2.gif וואאווו, רק אתמול

נכנסתי לראשונה לפורום תרבות, ששמעתי רבות אודותיו, ואודות "מלחמות היהודים" שניתשות בו מפעם לפעם, וכבר אני אחראית לעזיבתו של זה שהיה הרוח החיה באחת הקשות שבהן. כל הכבוד לי, לא? איזה כוח יש לי. והיא אפילו לא ידעה שהיא כזו...

מארסו

New member
../images/Emo6.gif זהו, עכשיו את יכולה ללכת.

אכן, הרבצת כניסה מרשימה לפורום. אני מתכבד להעניק לך את מפתחות הפורום ותואר אזרח כבוד. אבל עם מי נריב עכשיו ?

../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gifשמא מישהו לא הבין שהייתי

צינית, אני מרגישה צורך לחדד את הנקודה. אני לא שמחה על עזיבתו (אך גם לא אחגוג את חזרתו) של שומרון, והאמירה שלי באה רק להביע פליאה אמיתית על מצב די מוזר שבו פורום שהתקיים על-מי-סערות|מ||ט||ב| די הרבה זמן, עם ויכוחים רבים ומשתתפים קבועים, יכול לשנות את מצב הצבירה שלו (אם תרצו, לעבור רעידת אדמה
) עקב כניסתו של משתמש (תמים) חדש. באמת לא ברור לי איך אני נושאת על כתפיי את האחריות לעזיבתו של שומרון, ואת התמיהה הזאת ניסיתי להביע - בציניות, שכנראה נלקחה ברצינות גמורה. אז, לא. אני לא כזו...

אל תקחי לעצמך יותר מדי קרדיט

את רק חיזקת את המגמה שהחלה להתגבש אצלי בימים האחרונים זה הכל.

../images/Emo12.gifהממממ.. חשבתי

שאמרת שלא תיכנס לפה יותר... לא החזקת יותר מדי זמן. והאמת? קיוויתי לתגובות של אחרים...

giulietta

New member
ההודעה הזאת

לא נחמדה. ג'ול מתאפקת בקושי למרות שעוד אין תקנון

../images/Emo124.gif אני ממש לא מבינה ../images/Emo124.gif

למה. על לא עוול בכפי, רק בעקבות ניסיון שלי להיכנס ולראות מה זה הפורום הזה שסיפרו לי עליו כל כך הרבה, הואשמתי בכדור השלג שהביא לעזיבתו של שומרון. לא חושבת שאמור להיות לי איזשהו קשר לזה. סה"כ רציתי לנסות להשתלב, לאט כפי שציינתי בהתחלה, ולא כיוונתי כלל וכלל להגיע, לעשות רעש (זו כל כך
לא אני, יש מי שיעיד...), ואז לקבל מכם כזאת התעלמות כמו מה שקורה מאז הרעש הגדול שהיה. באמת ובתמים לא הבנתי איך אני הגעתי להיות זו ששומרון ציין כגורם שעזר לו להגיע להחלטה הסופית. ניסיתי לבטא את רוח הדברים בציניות, וכשראיתי שאתם לא מגיבים, וזה הטריד אותי, עוד התיישבתי אתמול בלילה לכתוב הודעה שמטרתה להבהיר שהייתי צינית, ושכלל וכלל אין לי כל כוונה להיות איזשהו גורם what so ever בעניין "שומרון ופורום תרבות עברית - בעד ונגד". כתבתי לכם שבאמת לא ברור לי איך אני נושאת על כתפיי את האחריות הזו, כשהכוונה היא שתבינו שאני לא כזו, אני לא עושה רעש, רוח וצלצולים, זו ממש לא אני. גם על זה לא הגבתם. הגיב רק שומרון שכתב לי שאני לא צריכה לקחת לעצמי את הקרדיט הזה, ובזה הוכיח שוב - עד כמה הוא (וכנראה גם אתם) לא הבין את האמירה שלי. זו גם היתה הסיבה שעניתי לו את מה שלדידך היה "לא נחמד". כל מה שרציתי זה לנסות לבחון מה זה הפורום הזה. לקרוא, וכשיש לי מה - להגיב. מה שקרה זה שהיו רוח וצלצולים - שלא בטובתי - ושעכשיו אתם נמנעים מלהגיב עניינית על דברים (ענייניים) שאני כותבת. לא יודעת למה..

giulietta

New member
למה זה לא נחמד (בהמעטה)?

אני אסביר. "אחה"צ אמרה כאן מירית שהיא לא בטוחה שלא טעתה כשהצטרפה לפורום הזה. למקרא הדברים החלו עלו בי הרהורים האם אני לא עשיתי את אותה טעות כשהצטרפתי , האם אני לא נמצא במקום שאינני שייך אליו". במילים אלו שומרון מציין שעוררת בו מחשבות לגבי השייכות שלו לפורום. הוא לא מייחס לך שום קשר ישיר או עקיף לעצם החלטתו. בהמשך, לאחר דברייך, הוא טורח להבהיר לך: " אל תקחי לעצמך יותר מדי קרדיט, את רק חיזקת את המגמה שהחלה להתגבש אצלי בימים האחרונים זה הכל". ואת מגיבה לו כך: " הממממ.. חשבתי שאמרת שלא תיכנס לפה יותר... לא החזקת יותר מדי זמן". אז את אכן לא נושאת על כתפיך את האחריות אבל אמירותייך הן אישיות ועושות רושם שדוקא היית רוצה לקחת חלק באחריות. זכותך. וזכותי להגיד שזה לא נחמד. .

../images/Emo4.gif את חופשיה לחשוב ככל

העולה על רוחך, רק הייתי רוצה לקוות שחברי הפורום הנוספים, שבדרך כלל מאוד בולטים ומביעים דעתם, יביעו אותה גם כאן, ויתנו דעתם לתוכן הממשי של מה שכתבתי בהודעותיי שלפני הודעה זו, ולא לרגע האחד, הקטן וה(די) חסר משמעות שבו כתבתי לשומרון - בקטנוניות-מה, זה נכון - שהוא לא החזיק הרבה זמן מעמד. זו היתה אמירה טיפה ארסית, למי שטען שהודעתו היא הודעת סיום, אמירה ארסית שנבעה גם, כפי שכבר ציינתי - בכנות לא מבוטלת אני חושבת - מהעובדה שניסיתי להיכנס לכאן בזכות עצמי, מירית, ולא ברעש וצלצולים שלא לי, שגרמו - שלא בטובתי - לזה שהפסיקו כלל להתייחס להודעותיי. מקווה נורא שאתם יודעים להפריד בין עיקר לטפל. ניסיתי להסביר מה עיקר כאן עבורי, לא הצלחתי? חבל, נורא אצטער להיות בין אלה ששלי אמרה שאם אינם מתאימים, הם ימצאו דרכם החוצה. אבל אם כך יהיה, אני לא מתכוונת להילחם על זכותי..

מארסו

New member
הסברת מצויין

מירית, הקשר שלך לכל הנושא שולי ואף אחד בפורום לא מייחס לך כוונות כלשהן בנושא שומרון (או השפעה אמיתית על השתלשלות האירועים). מהכרות אישית, את מתאימה בהחלט והפורום רק ירויח מנוכחותך בו. בואו נסגר כבר את השרשור המעיק הזה ונעבור הלאה ?

מארסו

New member
אולי מישהו יכול להסביר לי

איך זה שתמיד כשאני כותב הודעה, ואני כולי מרוצה מאוד מדברי החכמה שאני עומד להשמיע לכל ידידי בפורום, תמיד תמיד, אבל תמיד אני מגלה אחרי שאני שולח את ההודעה שחסרה לי איזו "ו", או "י" או "ה" או השד יודע מה - העיקר טעות מטופשת שמסיטה מיד את תשומת הלב של הקורא מהעיקר (שהוא, כאמור, המרגליות שפי מפיק)

תודה ../images/Emo11.gif לכל המגיבים. זה

המתיק קצת את התחושה המרירה שנותרתי איתה אחרי כל הגועל נפש שהלך פה..

or99

New member
מהעובדה שלא הגיבו...

אל תסיקי מסקנות. אני מעריך שלפחות חצי מההודעות שכתבתי בפורום לא זכו לתגובה. אני מתאר לעצמי (ומקווה...) שישנם אלו שקוראים ואינם מגיבים.

למעלה