שלום, אני מצטרף ושואל

גדעון10

New member
שלום, אני מצטרף ושואל

איך ואיפה אמצא רשימות של הקהילה של העיירה בלץ? בזמנו המקום היה פולין והיום אוקרינה. השמות שיש לי של המשפחות הם: 1. סגל או סיגל או סעגל 2. ארנורט או ארנוורט. 3. זייפרט. 4. בלוך. מדובר במאה ה- 19 , כלומר 18XX והלאה. גדעון

wow1

New member
ראה תשובתי לערן בעמוד זה אודות

כניסה לאתר של מרים ויינר. איל

masorti

New member
אם זה בפולנית...

אז השם הוא בלז (וביידיש בעלז). אילו הסיומת היתה "צ ", הכתיב הפולני היה BELC. ואילו הסיומת היתה "צ' ", הכתיב הפולני היה BELC או BELCZ. בעלז היא עיירה מפורסמת מאוד, משום שבה פעלו הרבנים מבעלז לדורותיהם ושם מקור חסידות בעלז. (אני מניח שאין עיירה נוספת בשם זה. לא בדקתי.) סביר להניח שבשל הקשר לחסידות בעלז, יש תיעוד רב על העיירה. אולי כדאי שתפנה לאנשי חסידות בעלז בארץ.

א77

New member
מיין שטעיטאלע בעלז

שיר ביידיש. שיר מלא ערגה ל"עיירתי בלז". ביסטו גיוועין איינ מאל אין בעלז? =האם היית אי פעם בבלז. אכן בעלז התפרסמה בזכות השר שלום מבעל שקבע מושבו שם לו ולדורותיו עד השואה. והנה בית הכנסת הידוע שהקים השר שלום.

friend9

New member
בלז או בלץ ../images/Emo35.gif

לפי המפה של ג'ואישגן, BEL`TSY הוא כפר קטן 50 ק"מ מדרום ללבוב (14 ק"מ מצפון לסטרי), קואורדינטות 2350 4924. העיירה בעלז היא 60 ק"מ מצפון ללבוב. בגרמנית נקראה בלץ BELTZ . ויש גם עיירה בלץ (בעלצי, ברומנית BALTI ) במולדובה.

גדעון10

New member
אני כבר יודע שהעיירה בלץ נמצאת 60

ק"מ צפונית ללבוב, שהיא בעצם לעמברג. אבי היה מספר שהיה הולך קילומטרים ביערות לכיוון לעמברג, לבוב, בכדי להוריד משקל ובכדי שלא יגיסו אותו לצבא. אני עכשיו מחפש את שמות בני המשפחה והכוונה של הסבא של הסבא שלי. תודה על העזרה. גדעון

א77

New member
לסיכום ולמנוע ספקות

אם המדובר לכיוון צפון ז"א שאתה מתעניין בבעלז הידועה והמפורסמת, אם בשיר הידוע והעתיק ביידיש. ואם בשל אדמור"י בעלז.

גדעון10

New member
כן.את המעט שיש בספר הזכרון אני מכיר

פרץ זייפרט הוא הדוד שלי, ואבא שלי גם עסק בהוצאת הספר ויש שם כמה סיפורים שלו.בעמוד 392 למשל, זה בית המלאכה של סבא שלי. יש סיפור של אחותי, בעמוד 357, והקוריוז הוא שהתמונה שבעמוד הזה, היא תמונת הבר המצוה שלי. הילד במרכז, עם הז'קט בשורה השניה, זה אני. החלקים שחסרים לי הם בני המשפחה מאבא של סבא נפתלי שלי, ואחורה. הסבא שלי, נפתלי סגל, נולד לאימו חנה סגל, לאחר שאביו נפתלי, נפטר. אין בידי מידע בדוק מי היה לפניהם? בברכה, גדעון

friend9

New member
בלז - ספר זכרון

הספר "בלז – ספר זכרון" / בעריכת יוסף רובין, מספר על העיר ותולדותיה. הוא נמצא בספריות: אונ' חיפה, בר אילן ובן גוריון, הספרייה הלאומית, יד ושם, בית אריאלה בת"א. השמות שנתת נזכרים, בנוסף לרשימת הנספים בשואה בסוף הספר, סגל – תמונות בעמודים 393 – 394, 5 8 – 5 9, זייפרט – פרץ זייפרט מגבעתיים, חבר מערכת הספר, כתב 10 פרקים, בהם גם על משפחתו שהיה לה מלון בעיר. בלוך – תמונות בעמ' 278-

גדעון10

New member
כן , ראה תשובתי לא 77

יש לי את הספר. חלק גדול ממנו נאסף ע"י אבי ז"ל. חבל שאז לא כל כך התענינתי בעבר. פרץ זייפרט, הוא דודי הנהדר. הוא היה חייל בבריגדה, נפל בשבי ביון. והצליח לברוח ולחזור לארץ. הוא היה ממש גיבור ודוד נהדר. התמונה בעמוד 393 היא אצל הסבא שלי, נפתלי. אם יש לך קשר ומידע נוסף אשמח לקבלו. בתודה, גדעון

יש לי חבר טוב בשם זיפרט חיים

האם זה עשוי לעזור במשהו,והוא מאוד קל לדיבוב

למעלה