שלום! אני מנסה שוב:

נאנדה

New member
שלום! אני מנסה שוב:

האם מישהו יודע כמה זמן אחרי הגמעה בקונפידור אסור לאכול פרי של עצי הדר?תודה!

לארי

New member
הגמעת קונפידור ../images/Emo187.gif

עד כמה שאני זוכר כ-3 חודשים לאחר ההגמעה. הוראות מדוייקות על האריזה או באתר היצרן.

amos67

New member
תשובה לגבי קונפידור ועוד חומרים

אני מצרף פה כתובת של אתר משרד החקלאות בו אפשר למצוא מידע על חומרים ומזיקים. http://www.moag.gov.il/ppis קונפידור הוא חומר סיסטמי שכאשר מגמיעים את העץ ומוסיפים אותו הוא נע לכל חלקי העץ וקוטל חרקים מוצצים כגון כנימות עלה, ציקדות ועוד.

נאנדה

New member
בדקתי היטב את האריזה

ולא מצאתי אפילו רמז לזמן אכילת הפרי

רחלילי

New member
תחפשי לא באריזה אלא בעלון המצורף

בעלון יש טבלה מסודרת ובה כתוב לחכות 3 חודשים זה אומר שכל פרי שהיה על העץ במהלך שלושת החודשים הללו או חלקם אינו ראוי למאכל.

adigreen

New member
האם זו הכוונה או שהכוונה

היא שאחרי 3 חודשים ניתן לאכול אל הפירות הקיימים, כאילו השפעת הרעלן נגמרת? אלעד

רחלילי

New member
לא לאכל!!!

כל פרי שהיה על העץ אפילו צעיר מאד בזמן ההגמעה בקונפידור הופך לבלתי אכיל. רק פרי שהחל להתקיים כשלושה חודשים מהמועד האחרון של הקונפידור מותר לאכילה ככה אני הבנתי מבאס מבאס אבל יותר מבאס לאכל פרי רעיל

חודש לפני החנטה!

חנטה - זאת אומרת המועד בו הפרח הופך לפרי. טיפול בקונפידור לעצי פרי מומלץ בתקופה שאחרי סיום הקטיף. ההמלצה הרשמית היא כפי שאמרתי - עד חודש לפני החנטה ולא לזייף בפינות. זה מסוכן.

adigreen

New member
כולם יכולים לנשום לרווחה. בדקתי במ

במשרד החקלאות בעניין הגמעה בקונפידור. זו תשובתם האחרונה והסופית. הפרי ראוי למאכל לאחר 30 ימי המתנה מיום ההגמעה. 30 הימים שמופיעים ע"ג התוית באים לציין את הזמן הנדרש לרמת שארית מותרת בפרי. לאחר 30 יום הפרי ראוי למאכל לאה אלעד

למעלה